22 Ekim 2011 Cumartesi

Sürtük

Ayırt etmek kolay, öyle değil mi?



Ne çok varlar hayatımızda....

Aksi(hem hanım hanımcık, hem ÖZGÜVENLİ) kadınlar da çıkıyor arada; biliyorum-tanıyorum.. O yüzden tereddütsüz yazabiliyorum bunları..

Suratına söylediğini düşünsene 'sen busun' diye; vikvikyle yer bitirir mazallah seni....

Bir de 'sürtük gibi algılanma' endişesini, psycoya bağlamış memleketim kadınları var ki; aman aman... Orjinalinden beterdirler... -Ki asıl küfür etmek istediklerim de bu 'psyco bakışlarıyla erkeğine hayatı zindan eden' memeliler aslında..

7 yorum:

Adsız dedi ki...

iş hayatına baktığımızda aslında böyle farklı davranabilenler sıyrılıp kazanıveriyorlar...

melankoli dedi ki...

her sinirlendiğim bayana içimden, bazen de flu ses tonuyla "sürtük" desemde belki gerçekten değil ama o an öyle napim :P ne öyle algılanma endişesi ne de gerçekten öyle.. fark olmuyor (bayan gözüyle pek bir objektifim :))

Lalehan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Lalehan dedi ki...

sanırım pek anlayamadım alt metni ama merak ettiğim birşey var: hanım hanımcık özgüvenli kadınlar ile hanım hanımcık olmayan özgüvenli kadınlar arasında birinin diğerinden daha iyi/kötü olması gibi bir ayrıma gittin mi emin olamadım.

sürtük gibi algılanma endişesi taşıyan birçok özgüveni zedelenmiş kadın bu toplum yapısının birçok gerçeğinin sadece bir yansımasıdır, bir sonuçtur. şu düzende, var olmamaları tuhaf olurdu hatta.

fakat ben de çok gıcık oluyorum, bir kadın olarak ayrıca üzülüyorum diyebilirim.

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@X-Coach: O aynı mevzu... Benzer konuyu işleyen tonla yazı var blogda.. Ama gaza getirdin bak; yeniden yazmalı bu konuyu.. Pis sürtükler ve Hayatın gerçekleri..

@Çiğdem: Kadının kadına 'sürtük' demesi ise pek bi anlamlı gülümsetir beni :P

@Lalecan: "Duruş bozukluğuyla, eziklikle, karakter yoksunluğuyla vs, 'erkek egemen bakışın sonuçlarını' karıştırmamak lazım" der Öküz..

Lalehan dedi ki...

sen de benden fazla "az ve öz" çıktın yahu =P neyse. ben de bu şeylerin birbirinden çok da bağımsız şeyler olmadığını söylüyorum. unutma ki karakter, davranışlar vs önemli ölçüde çevresel etkiler dahilinde oluşan şeylerdir. yine de özgüven inşa edebilmiş olanlar ya çevreden çok etkilenmeyen ya da farkındalığa sahip kadınlardır derim ben.

bunların dışında anaerkil toplumlarda bile özgüven sorunu yaşayan kadınlar vardır, ama bu konunun kadınları değildirler. bizim burada bahsettiğimiz kadınlar "sürtük" olma korkusu taşıyanlar sanırım.. ?

Femme Fatale dedi ki...

bir kadının kendine sürtük demesi ve kendini bilmesi bir erdemdir.