12 Ocak 2010 Salı

Dans Gerçeğine Öküz'ce Bakış

Sevmiyorum şu dans zımbırtısını. Ağzınızdan alayım, "evet; tam da bir öküze yakışacak biçimde, saygı da duymuyorum delisi insanlara".....

Daha önce de yazmıştım; familyadaki akranlarım arasında tek bir kız dahi yok (topu topu 3-4 akranım var zaten). Hal böyle olunca, kadınsal detaylardan / inceliklerden / oyunlardan uzak büyüdük abimle (bknz: bir öküz doğuyor! .. rise of the öküz!)..

İlk "e hadi dans etsene" baskısıyla 13-14 yaşlarımda karşılaştım.. ki öncesinde, insanların müzik duyunca ellerini kollarını salladıklarından dahi bihaberdim resmen... Dönemin cillop ablalarından birinin hiç tahmin etmediğim bir ortamda "e hadi kaldırsana beni dansa!" çemkirmesine göğüs gerip, olanca utangaçlığım ve salaklığımla "yok ya... istemiyorum.. sevmiyorum ben öyle şeyler" diyerek geçiştirmiştim durumu... Kıpkırmızı bir surat ve dökülen yarım bardak terden hiç bahsetmek istemiyorum.. Fena halde utanç verici bir durum..

Hal böyle olunca: daha o yaşlarda, dans = "kırmızı surat ve boncuk boncuk ter sebebiyeti ızdırap" şeklinde yerleşti zihne..



Ayrıntıyı farkettim ya bir kere.. yazdan yaza düğünlerde üzerime üzerime gelmeye başladı sanki herkes... "oturmaya mı geldik" ile başlayan, "ölümü ye" ile devam eden ısrarlar, öküzün zihninde exorcist'ten beter yer kaplamaya başladı....

Bu sefer: (düğün/nikah == dans) =>(ise) (düğün/nikah == ızdırap) çıkarımını yaptı bünye...

Taa ki, 20'li yaşların başında official kız arkadaşla yapılan ormantik dansa kadar... Bükülmez dediğim bel az biraz oynamıştı sanki yerinden.. Hatta ben kontrol ediyordum resmen hareketleri.. Bir ara gaza gelip, "öyle dans edilmez; adımlarımı izle" dediğimi bile hatırlıyorum....

Ultra mega odun değildim belli ki; hiç içimden gelmese de, sevmesem de, "istersem" becerebileceğim bir şey gibi görünmeye başlamıştı.. Hatta; değerli bir fuckbuddy'min iç çamaşırlarıyla yatağın başında yaptığı sexy belly dance'in ardından, dansın uzaktan gaaaayet de keyifli olabileceğini dahi keşfetmiştim..

Herşey güzel gidiyordu yani...

Ta ki, "ben bükerim senin beli" gibi iddialı bir üslupla olaya girip, yarım saate "oha, nasıl bir odunsun lan sen!" le olayı noktalayan bir sevgili sohbetiyle yüzleşinceye kadar...

Pek çok şey sil baştan olmuştu o gece..

Hayır; anladığım kadarıyla milletin içinden geliyor müzik duyunca elini kolunu sallamak.. Yok işte bende o refleks... Çok hafif, yazlık yerlerdeki ege havalarında "ahaa kolum mu seyirdi" durumu yaşamışlığım var... hepsi o..

Tatlı su dansçısı bir sevgili yapıncaya kadar sorun olmamıştı aslına bakarsanız bu "dans = öcü" durumu. Düğün derneklerde öküz yakıştırmasına katlan... 3-5 pancar surat ol.. yarım bardak ter dök... hepsi bu.. geçiyordu işte günler bir şekilde..

Bu yeni sevgliyle beraber yepyeni bir kavramla tanıştı Öküz...
Çiftli/eşli danslar.. salsa! tango! rumba!! çaça! ..


İşin içine yarı sevişme girince, olay bambaşka bir boyuta taşınmıştı öküzland'de(eşli dansların, sevişmenin yarısı olduğuna inanıyor öküz)...

Bu dansları duyunca "bir sokak kedisinin fredy krugger misali sağ elini kaldırıp, pençelerini çıkartarak, kihhhhhhhh!!!" diye kihlediğini(?) hayal edin.. hıh işte.. aynen öyle bir şey oluyorum ben..

Anlıyorum, kadınlar oynak.. içlerinden geliyor.. müzik duydularmı eller kollar istemsizce hopluyor... burası ok.. Bu tip danslara sözüm yok bak; yanlış anlaşılmasın.. ohh onlar oynasın, ben izleyeyim... why not?...
En kötü, "ben öküzüm; o yüzden olmuyor bende/içimden gelmiyor" der geçerim...

Arıza, benzer şeyi erkekler de iddia etti mi, yahut eşli danslarda çıkıyor.. (kimse martaval anlatmasın bana; erkek dünyasında dans benzeri "ince" ayrıntılar yoktur. dans okulundaki bir erkeğin derdi, %99 ihtimalle bel altı kaynaklıdır)

Benzer malzeme/donanım bende de olduğu için, yakiinen anlıyorum o psikolojiyi. O alanı daha bakir, daha az rekabet gerektiren, daha eğlenceli, daha kolay gören erkekler kolayca sapıveriyorlar dans sokağına..

De... kadınlar buna neden prim veriyor; orada kısa devre yapıyor işte benim sistem..

Bir kez dansa gitmişliğim var... O bahsettiğim tatlı su dansçısı kız arkadaşımla(platonik moddaydık o dönemler)...

Taksim'de bir küba gecesi... İçerisi hıncahınç dolu... U şeklinde bir oturma düzeni; ortada görece eşşek kadar pist.. Etrafta bariz biçimde salyaları akan tonla erkek, ve mini minilerini giyip kollarda çevrilmeyi bekleyen aç kadınlar......... offf... çok laf yiyeceğim devamını yazarsam..

Kabaca şöyle özetleyeyim: Kendinizi kandırıyorsunuz.. Dans bahane, abazalık şahane!

Saatlerce, müstakbel kız arkadaşımı tanımadığım/tanımadığı tonla erkeğin kollarında oradan oraya savrulurken seyretmek durumunda kaldım... Ultra-mega mülayim bir adam olmama rağmen, elimdeki bira şişesi ne ara ters çevrildi; ne ara etrafa "dağılın löynnn! değmeyin bana! yıkarım burayı" bakışları attım; hiç bir fikrim yok.. Ama iç sesimi, gayet iyi hatırlıyorum: "o el yarım karış daha aşağıya inerse dalıyorum.. bu şişe bu kafada patlar arkadaş! o kadar!" dı..

Kıskançmışım; bunu 30'umda öğrendim ben.. 30'umda suçlandım çünkü...
Elin adamı gelip kız arkadaşıma yumulsun gözümün önünde; sonra o centilmen/modern erkek, ben öküz/tüüü alah belanı versin sığ herif olayım...

Hadi len!!

Ya birileri fena halde kafa buluyor benimle... ya da dünyanın hakikaten çivisi çıkmış arkadaş..

Olaya sadece dans olarak bakılıyormuş.. Bana ne Tan Sağtürk'ten, onbinde birlik istisnalardan... Su mu sandın o pistteki ıslaklığı; salya o yahu! Kadınlı/erkekli eşşekler gibi akıyordu milletin ağzından, nasıl görmezsin?!!

Amaç belliyse neden kestirmeden gidip fuckbuddy yapan Öküz yadırganıyor da, bu insanlar yadırganmıyor? Biri açıklayabilir mi bana?

Profesyonel bakılıyormuş.. hiç bir şey hissetmiyoruzki!ymiş..

hött!!! ... hadi lan! sizdeki şey de, bendeki düdük değil herhalde.. Benzer hormonlarımız, benzer tepkilerimiz, benzer kafalarımız var yahu.. beni kandırıyorsunuz kabul; de bari kendinize yapmayın bunu..

Bachata'ya falan hiç gelmiyorum bak.. salsadayım ben hala...

Ha bak, bir kez de modern dans gösterisine gitmiştim vakti zamanında(elbette kız arkadaşımın zoruyla). Nasıl bir tiyatroysa artık; tüm seyirci dişiler çıplak erkek dansçılara, tüm seyirci erkekler, çıplak kadın dansçılara gözlerini ayırmadan baktı durdu bütün gece... kızlar erkeklerin baklavalarını saydı; erkekler memelerin hoplayışını inceledi.. Özellikle dikkat ettim etrafımdaki "güya" çaktırmayan bakışlara yahu.. Herkesin bilinçaltı kımıl kımıldı gösteri boyunca..

Çooook acayip bir düzen... Herkes olayın gayet farkında olmasına rağmen, bilinç altları "ben xx değilim" amaçlı öyle maskeler takmışki suratlara, av kim, avcı kim, dansçı kim, neden buradayız unutulmuş..

Puffff.. herneyse...

Sevmiyorum arkadaş ben dansı da dans edenleri de.. Hem içimden gelmeyen, hem de beceremediğim bir şeyi sırf sosyal/normal kabul edilmek için ne diye dayatayım burnuma burnuma?

Uzak olsun benden... asabiyim bugün!


Sonradan eklenen not: o tatlı su dansçısı kız için netten gizli gizli salsa dersleri seyretmiş; ofiste ileri geri salakça adımlar atmaya dahi başlamıştım vakti zamanında.. fena halde utanıyorum kendimden!

34 yorum:

Adsız dedi ki...

Uzun zamandır hiç bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum, tamam farkındaydık hep de bu kadar da gözümüze sokmasaydın keşke, bitti dans hayatı, yerdeki salyalar gelir artık hep aklıma, yaşasın Bachata :))))

özgün dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Beyaz dedi ki...

hani bi dans yarışması vardı ya ismilazım değil. orda izlerkende hep erkek için götürüyor malı derdim kendi kendime. babalar nasıl izin veriyor böle derdim kend aklımca bazende derdim ki bu bir yarışma, sanat falan fıstık....
ama ild düşüncemde haklıymışım sanırım..ııııııyyyyyyy salyalı salyalı :D

yancı bir kedi zenci dedi ki...

"Dans bahane, abazalık şahane!"

Muhteşem bir yazı olmuş ya tespitler harika, tebrik ettim.

Aynı sorundan bende muzdaribim, bide odun damgası yiyoruz ya :/ napalım istemiyoruz zorla mı arkadaş?

Eliza Doolittle dedi ki...

Hahahaha ben de cok guldum tespitlere...Cok da haklisin gozlemlerinde..Ben 1.5 yila yakin Istanbul'da sosyal latin ortamlarinda ogrencilik edip dans gecelerinde gezdim, iyyykkkk demedigim, gonlumce rahatsiz olmadan dans edebildigim cok az adamla karsilastim...
Ama esinle/sevgilinle beraber ogrenilen ve etrafta yapilan salsa/bachata'nin tadi da hicbir seyde yoktur, o da ayri :)

Özgür dedi ki...

Süper ya. Üç beş istisna dışında dans etmeyi seven erkek zaten yok. Düğünlerdeki ısrar etmelere, "ölümü gör"lere falan gıcık oluyorum. Buna benzer bir yazıda ben yazmıştım blogda... :)))

Eline sağlık. yine çok güzel yazmışsın...

Kediye Kafa Atan Psikopat Fare dedi ki...

valla onu bunu bilmem ben, sevmiyorum arkadaş sağı solu oynayan erkekleri ben..boşver sen öküzlandde devam et, ne o öyle dans falan gerek yok :Pp

MeL jones' dedi ki...

ehuehu (:
Valla bende dans etcem ben dedıgımde hadi leen ordan demeyen sevgılıye godoş yaftasını yapıştırmışımdır ! (:

. dedi ki...

Kesinlikle doğru tespitler,her erkek dans edecek diye birşey yok ki :))
Eşle, sevgiliyle yapılırsa sorun yok o latin danslarında ama bir başkasıyla çok rahatsız edici bir durum bence.

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

Nolooruz yahu??
Bu fikirleri gündelik yaşamda saçtığım zaman yemediğim laf kalmaz.. ne sığlığım kalır, ne öküzlüğüm...

Offff.. çok fena kafam karışıyor...
Nedir bu olay yahu.. dışarıda "ilkel herif" oluyorum; burada "çok yaşa öküz!"


Pelince: Bachata direkt hardcore birşey zaten.. hiç girmiyorum o mevzuya..

Özgün: Evet; saf erkekler ağır takılsın, otursun... aradan kaçak fırlayan zibidiler malı götürsün.. ohhhh....

Beyaz: Oyy.. Profilin, zihnimde 14 yaşındaymışsın gibi fotoğraf oluşturdu.. Okumasan mı yazdıklarımı? Kötü birşey yazmıyorum aslında; da... hani kötü örnek olup geleceğe bakışını b.k etmek de istemem...

Pek teşekkür ederim ama ilgin için:)

Haşmet: İçten gelmiyor; hammaddede sorun var.. Öküzlük/odunluk kaçınılmaz;)

Eliza: Yahu eş ayrı... onunla ne yaparsan yap, miss....

Ucuz numaralara sıkılıyor benim canım. "Yahu ne var; evet, beğenilmek, flört etmek hoşumuza gidiyor; bunun için buradayız" dense, olayın rengi değişecek benim gözümde.. ısrarla dans tutkusunun ardına saklıyorlar ya o açlığı, deli olduğum husus, o..

Mr_lonely: kimi ne diye kandıracağız; doğamızda yok yahu... . Madem herkes olayın özünü biliyor; bu tiyatro neden?

Psyco Fare: Yukarıda yazdım.. saf öküzler otursun masada, sızma/kaçak zibidiler kızları kapsın... ne diyeyim ki ben bu düzene!

Mel'jones: Demeyen sevgili pek olmaz zaten.. Diyemeyen olur en fazla.. İçinde bulunduğu şartlar gereği(kaybetme/eleştirilme korkusu.. kör kütük sarhoş mod vs), umursamıyormuş/ultra modernmiş taklidi yapan sevgili olur.. bilmem anlatabildim mi?

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

Halimcegünce: Gel de delirme yahu... dışarıda şu yazdıklarım yüzünden 300.000 defa yerden yere vuruldum; ucuzluk/sığlıkla suçlandım..

Burada istisnasız herkes hak veriyor...

Yahu ne oluyor? kim kimi yiyor; biri açıklasın plz!!

Yazarken sorun yok da; yüze karşı söyleyince mi, inanmasa da savunmaya/hatta karalayarak karşı atağa mı geçiyor insanlar?

Sosyal hayatta tek bir kez dahi, "haklısın öküz" dendiğini hatırlamıyorum çünkü..

Neden burada farklı?

Beyaz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Beyaz dedi ki...

o kadar küccük mü gözüküyorum ordan bakılınca :d 22 yaşında bir erginim ben. blogunu da zevkle takip ediyorum 1 haftadır.
ama 14 yaşında da olsaydım yine takip ederdim. dışarıda bu yazıdan çok daha fazla kötü örnek olabilecek şeyler var. problem yok :D

özgün dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

walla kimse kimseyi yemiyor, flörtleşme sosyalleşme birini bulmak için gidiliyor oralara işte ne varki, sevgilinle yapabilsen tadından yenmez ama karşıdan baksa sevgili başka biriyle Bachata yaparken bana o ne ya swing de yapar o adam , iflah olmaz bence, istemez bünyem öyle adamı. Anca sevgiliyle yapılmalı tango, salasa, bachata, ya da müstakbel sevgiliyle :)))).......

Sokak Kedisi dedi ki...

Sayın Öküz diye mi başlamam lazım şimdi benim de? :))))

Standartı bozmayayım ben en iyisi, 'Çok yaşa Öküz' diye gireyim olaya :)))

Okurken hımm, hı hı, yaa, evet işte! diye eşlik ettiğim yazılarından biriydi bu da.

Dansa karşı değilim, seyretmeyi de pek severim. Sevdiğim adamın kollarında mırıl mırıl salınmayı, çaktırmadan kulaktan kulağa oynamayı, bazen de küçük öpücüklerle notalara eşlik etmeyi de sever romantik tarafım.

Ama bahsettiğin gibi 'Hadi sevişelim de herkes bizi seyretsin, hatta canı çeken katılsın' dercesine ucu basitlikle teşhire dayanan kısmından pek uzağımdır.

Seyretmez misin dersen yooo, seyrederim ama malzemesi olmam :)))

Tatlı su dansçısı eski sevgilinin Öküz'e ettiğine de pek güldüm laf aramızda :))

. dedi ki...

Dediklerine şöyle bir yorum getirebilirim sanırım;
Burada da farklı değildir büyük ihtimal ama biz blog yazan kişiler,hepimiz burada kendimizi ifade ediyoruz değil mi?
Yazılarını okuduğumuz,izlemeye aldığımız yazarlar da haliyle beğenilerimize yakın insanlar oluyor (birebir aynı değil elbet "yakın"),fikirlerimizin destek bulması doğal yani.
Dışarıdaysa....
Boşver dışarısını,kendini tanımadığı bir adamın kollarına atmakta sakınca görmeyip seni sığlıkla suçlayan bir hatundan sana da hayır gelmez zaten :))

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

Beyaz: 22 yaşında ergin ha; hmmmm... e iyiymiş:P (şlıp şlıp)

Tekrar hoşgeldin .....

Özgün: İyi de, ilgimi çeken kızlar da hep karşı tarafta oluyor yahu... Yok mu şu işin bir ortası.. Hem ilgimi çekecek, hem benzer kafada olacak...

Pelince: Off hem de nasıl yiyorlar.. Kaç defa duydum "çok sığsın, ne alaka!" savunmasını kim bilir..

Sokak Kedisi: Evet; muhtemelen sorunun cevabı tam olarak bu. Haklısın..

Yalnız.... Gülmeyiniz lütfen.. 2 Basit adımı dahi beceremedim zaten.... alınırım:P

boni dedi ki...

şu kadınlar dans etsin biz izleyelim sözünüz varya.evet öyle,tüm erkeklerin kafasında bu var:Dbende erkeklere dans etmeyi yakıştıramıyorum,hele o lirik dans denen saçmalığı gördükten sonra ı ıh:D

özgün dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Nesobaby dedi ki...

:))) Özgün'e katılıyorum erkekler dans etmesinler bence de ağır abi takılsınlar. Girersin bir mekana ( gitmeyeli uzun zaman oldu sanki evlilik böyle bişeymiş) etraf dediğin abaza zibidilerle dolu, ya o el kol hareketleri nedir gözünü seveyim bir ağır dur bir kıpraşma. Bir de sanıyorki çok süper dans ediyorum , son moda hareketler bunlar ;) Dans kadınlara daha çok yakışıyor. İyi dans eden erkekler de var ( mesela babam) ama beceremiyorsa ve kasıyorsa dans etmesin o erkek lütfenn :) Ben 3 sene önce kocam sevgilimken götürmüştüm dans kursuna , çokta hoşuna gitmişti, ama adam mühendis , görev adamı yani , kendinden bişey katmıyor, gayet ciddi görevini yapıyor , şişşt konuşma hocanın dediklerini kaçırmak istemiyorum falan :) İlk ve son dans kursum oldu :)

Aslısın dedi ki...

Ömrüm boyunca o kıvrak kızlara özendim ama olmadı öküz olmadı. Ben namusu kurtarmışım, bana bunu gösterdin allah razı olsun :)

penelope dedi ki...

şimdi üstad özdemir asafın kulakları çınlasın diğer tarafta:
"herşey benden önce söylenmiş ve ben ne yzık geç doğmuşum " der ya..işte her şey söylenmiş..ama ben de fikrimi haykırayım istedim.

sevgili öküz
şimdi ben pek tabi şahsım adına konuşuyorum :) kalçasını kıvıran bi erkek tarafından öpülmek istemem misal..ellerini kollarını çırpıp gerdan kıran bi adam haytta elimi bile veremem gülmem gelir.
ama tango yapsın,dans etsin..sevişir gibi dansetsin ona da bişey demem .bi kere baletlere karşıyım .hele de giydikleri tayt a ..tayt bile değil o ne külotlu çorap mı ne..elini yüzüne kapayıp ,koltuğa gömülerek izliyorsun ya hu..hele de ilk sıradaysan .
ama belki yeteneğim olmadığından kıskançlıkla söylüyorumdur.herkes nasıl düşünüyor bilemem hani "kişi ,kendinden bilir işi "güzide atasözümüz eşliğinde niyetlerin sahiplerine göre şekillendiği bir coğrafyadayız .belki sen "hatuna bak beaaa " diye dans ederken elini poposuna koyuyosundur,diğeri müziğin büyüsüne kapılmış karşısına adam sandler i koysan farketmeyecek,diğeri deşarj oluyordur aklına cinsellikle ilgili tek bişey gelmıyordur.
toplumsal kimlik nedeniyle mi ne ben öyle adamlar gördümki düğünlerde filan tutup tutup ,o ağır görüntüyee rağmen ,birden bir içindeki dansözü özgür bırakıp : "allaaaaa,niyet ettim kazaya kalmış tüm oynamalarıma " diyerek yılların birikimini piste boşaltıp giden ..ertesi gün adamın yüzüne bakamıyosun o da kimsenin o ayrı..
ve son: bu yazını okurken kafamda " kadın kokusu " ndaki al pacıno gibi şekillendin..
ama ordaki dans..ona bişey diyebilir miyiz...ııı ıı.(saygıyla eğilen ikon şeysi)

Beyaz dedi ki...

http://safbeyaz.blogspot.com/2010/01/ben-kardesimi-sectim-sende-kardesini.html

ilgileneceğinizi umuyorum bi bakın

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

Boni: E ne var; ayıp mı yahu? edin izleyelim işte... misss:)

Teşekkür ederim paylaşımın için..

Özgün: 40'ımdan sonra peş peşe gelecek kısmetlerin ben taa.... töööbe...

;)

Nesoby: Benim asıl arıza çıkarttığım mevzu eşli danslar.. yoksa diğerinde, "ben öküzüm, sevmiyorum" deyip, işi içinden çıkmak görece daha kolay... birinde öküz oluyorsun, diğerinde sığ... öküz'ü tercih ediyorum şahsen..

Aslı: Namus mamus ne ettin yahu.. namus anlayışım pek enteresandır benim.. hemen o kelimeye odaklanmayalım.. Kimse öyle bir şey demedi..

Ama, odun belli bir dişi gördüğüme de ayrıca sevindim ne yalan söyleyeyim:)

Ne kadar yaygın olursak, o denli güçlü göğüs gereriz "hadi oturmaya mı geldik" lere:)

Penelope: güzel filmdi be;)
pacino gardeş ne yapsa yeridir..

Beyaz: belki ilgileniyorumdur zaten;)

Hepinize yeniden teşekkür ediyorum değerli paylaşımlarınız için..

Aslısın dedi ki...

Yahu dalga geçtim, dansla namus mu kaçar :)
not: en sevdiğim laftır namusu kaçtı :)
Sen beni hep ciddiye alıyorsun :(
valla yorum yazarken iki kez düşünür hale gelicem, sıkıcı olacağım sonra :)

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

I ı.. yapma işte onu..

Düşünme yanlış anlaşılır mıyım, imajı zedeleyecek bir şey yazar mıyım vs diye..

Varsın öyle olsun.. kimseye bir şey ispat derdimiz yok/olmamalı... böylesi çok daha samimi... çok daha keyifli..

Doğaçlama, içten geldiği gibi, sansürsüz olunca anlamlı yazdıklarımız..

namusu kaçtı ha:)? duymamıştım bunu.. havası kaçtı gibi:)

Aslısın dedi ki...

Yok ben imajımda değilim, sen yanlış anlama diye kasmayayım, dedim :)
Namusum kaçtı diye bir şey yok zaten, ben diyorum arada onu :)
Ben doğal olurum, merak etme sen :)

Deniz Poyraz dedi ki...

Öküz'cümmm yine olay yaratmışsın, yorum yazacağım diye sayfayi otelerken yoruldum vallaa:) ne şahane...

oyle kıçı başı oynayan erkekler, dans pistinde kendini bir de becereksiz şekilde kaybedenler, ozellikle latin figürleri ile dans edenler benden lütfen uzak olsunnn bu bir...
Gördügüm anda uzaktan dedikodusunu yapar, dalgamı kesin gecerim bu iki...
Bu dans kurslarını da saçma bulmuyorum tabii ama 3-5 ders alıp da sevgilisi yada kocası yada arkadaşı ile ögrendigi 3 figuru yapıcam diye kendini ortaya atanlar gerçekten komik görünüyorlar bu da üç...

Herkes dans etsin, eğlensin tabii ama erkek fazla kıvırtmasın ( hoplasın ziplasın mesela :)kadinlar da mumkunse kendini kaybedercesine, saclari kaldira kaldira gobek atmasin, gerdan kırmasın benim dunyamda....bu da bana gore digeri kadar vahim bir goruntu...

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Den(den ne yahu, düzgün bir isim bulsana kendine): "Pis kıro, basit, sığ herif" gibi çemkirirsin diye tahmin etmiştim.. Şaşırttın..

İyi de... kimse sevmiyorsa, mackoliği, küba barı falan kim dolduruyor her gece? yine başa mı dönüyoruz:) ?

Ce-Nedra dedi ki...

sevgili öküz; ben daha önceden okumuştum gerçi yazını ama kuzenime de okutayım dedim beğendiklerimden bir seçki.

geçen sefer dikkat etmemiştim çok, küba dansı salon yorumuna. benzer bir yere ben de gittim birkaç zaman önce. herşey aynen anlattığın gibi oluyor. okuyunca aklıma geldi. En iyisi bu dansları 60 yaş üstü yapsın, o zaman hiç hır çıkmaz:)

sevgiler

yazmasam delirirdim dedi ki...

Öküz abiiii yaaa hasta hasta öksürükle karışık kahkahalara engel olamadim. Ne kadar kötü bir durumda olsam da güldüm epey :))

Ben de dans etmekten, kimil kimil oynayan el ayaklara sinir olurum. Ama prof. dans gösterilerine se lafim yok.

Düğünlerde genelde oturduğu yerden kalmayanlardanim :) rahatim yaniii alıştılar artik :)

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Arya: Abi demeyin bana... demeyin!!!! :(

Unknown dedi ki...

Bir an erkek arkadaşım konuşuyor sandım :) Bizde ilk tanıştığımızda latin dansları yapıyordum ve sevdiceğimde benimle istemeye istemeye öğrenmeye çalışmıştı ne zaman ki dans gecesine gittik ve ben kurstan birisiyle bachata yaptım film koptu :D yani şimdi dediğin gibi salyalar hiç akmıyor desem yalan olur, ama sonuçta o tarz adamları fark edip dans etmeyebiliyorsun ya da dans içerisinde kombinasyonlarda o hareketleri yapmıyorsun yani aslında samimiyet boyutu yine kişiyle alakalı bir durum.. dans gerçekten keyifli eğlenceli bir şey ki özellikle sevgiliyle aşkla yapılanı! Velhasıl ilişkimizin sağlıklı devamı için öncelikle dans gecelerine sonrasında da dans kursuna son verdim. Neyse ki genel olarak kurslar kizomba öğretmiyor, o zaman sen düşün pistlerdeki salyaları...