7 Eylül 2011 Çarşamba

Bravo Türk Kızılayı

İşini düzgün yapan yardım derneklerini pek seviyor, ve 'güzel şeylere vesile olmak umuduyla' blogda elden geldiğince yer vermek istiyorum.. Bknz: Lösemili Çocuklar Derneği (Lösev) hakkındaki yazım



Bugünkü derneğimiz: Kızılay
Söylemesi ayıp aslında; da, bazı şeylerin de benzeri örnekerle bilinmesi/teşvik edilmesi/hatırlatılması lazım sanki..

Çam sakızı çoban armağanı, acizane küçük bir bağış yapmıştım xx vakit önce... Bilgilendirme mailinde bağışınızın akibetini öğrenebileceğiniz bir şifre gönderiyorlar.. Meraklı bünye malum; 'o nasıl oluyormuş?' diye göz atayım dedim..

Bağışın nereye, nasıl kullanıldığını online olarak takip edebiliyorsunuz kizilay.org.tr'den.. Hatta yazdığına göre, tam olarak kimlere(isim)-ne-nezaman vs gibi detaylı bilgiye de ulaşmak mümkünmüş...

Uzaktan bakınca 'kesin deniz feneri misali bir alicengizlik vardır işin içinde' diyor insan; ama... E anam, birinden birine güveneceğiz artık.. Ve şayet isim isim dahi takip edebiliyorsak bağışın akıbetini; misss.. Daha ne olsun?

Bravo Türk Kızılay'ına :)

5 yorum:

melankoli dedi ki...

süpermiş, e banada paylaşmak düşer.

Unknown dedi ki...

niyet önemli bu tip işlerde gerisi kurumun vicdanına kalıyor maalesef..birinden birine güvenmek gerek..

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Çiğdem: Paylaşmak lazım..

@Sakazen: Niyet önemli tabi de... Bu tip işlerde en ufak leke/şüphe bulaştı mı işleyişe, fena mide bulandırıyor biliyorsun..

Yapmış işte adamlar.. Gaaayet güzel takip edilebiliyor.. 'Aferim' demek, eşe dosta anlatmak lazım..

Özgür dedi ki...

Ya güzel bir iş eyvallah ama ben Kızılay'a pek iyi bakmıyorum. Nedenini açıklayayım, vatandaş gönüllü olarak hiç bir maddiyat beklemeden bağışını yapıyor. Helal-ı hoş olsun kanın gittiği kişiye o amaçla veriliyor zaten. Kızılay bu kan üzerinde belirli tahliller ıvır zıvır işler yapıyor, dolayısıyla masrafları oluyor, ona da eyvallah.
Ama Kızılay benden bedavaya alıp, düşük maliyetlerle çeşitli evrelerden geçirdiği kanı alıp ihtiyacı olan kişiye yüksek meblağlara satıyor.
Haydi bunu da geçtim, bir çok zaman kızılay da kan bulamıyorsunuz. İşi tamamen kan üzerine olan bir birimde aradığınız türde kan bulamamanız çok acayip bir durum. Ben bunun altında art niyet ararım. İnsanlar kısıtlı zamanda eşini dostunu arayarak bile en az bulunan kan grubunundan bile bir kaç ünite bulabiliyor, Kızılay'ın bunu bulamaması imkansız.

Yine de bu yorumun bu konuyu gölgelemesini istemem,güzel bir uygulama yapmışlar tebrik etmek lazım diyelim kapatalım.

Bucera dedi ki...

Bu bir itiraftır; Bloger kumanda sayfamda yazı başlığını ''Bravo Türk Kızları'' okuyup tıkladım.
Sevgili öküzüm adın çıkmış dokuz inmez sekize....

Bendeki karşılığın bu ki öyle çağrışımlar oluyor, hatta öyle okuyorum