24 Temmuz 2015 Cuma

İnce Soru: Tek Eşlilik

Soru şu:
Geçmişinde 'evli biriyle' ilişki tecrübe etmiş birinin, geleceğinde tek eşli olma ihtimali var mıdır?

Konu evli biriyle sex yapan tü-kaka insan değil; mutlak tek eşlilik.. (-ki hep derim; bekar ve yetişkin(30+) insanlar söz konusuysa şayet, evli insanlarla es kaza seks yapanlardan değil, onların karılarına / kocalarına karşı vicdan azabı duymayandan korkacaksın asıl)

Zor soru, öyle değil mi?

19 yorum:

dilekce54.blogpot.com dedi ki...

Eskaza seks ne ya? Adi ve şerefsiz adamlar ve tuzaklarına düşürdükleri kadınlar var (Enazından çoğunluğu) Tek eşlilik ise erkeklerde oluşmamış bir gen..

mirage dedi ki...

Kendini es kaza, bilinçsizce 3lü bir ilişkiye sokan kişiyi hariç tutuyorum ama bu durumu öğrenip de eyvallah diyen, eşi ya da sevgilisi olduğunu bile bile gerek tek gecelik gerekse uzun süreli ciddi ya da gönül eğlendirmeli ilişkilere sokan kişilerin tek eşli olabileceğini düşünmüyorum. Çünkü bu kişiler kesinlikle empati yeteneğinden yoksunlar ve her hatalarına karşı tarafı mazaret gösterebilecek kadar da zayıflar. E imkansız mı? Değil aslında ama bu durumda da muhakkak bir razı olmak, 'bundan iyisine denk gelemeyeceği' fikrine inanıp ona sarılmak söz konusu. Bunlar da zamanla yıpranan şeyler, karşı tarafın en ufak mesafeli tavrı bu kişileri şüpheye düşürür ve muhakkak 'bu durumu aşmama yardımcı olacak birini bulup sığınmalıyım' fikrini doğurur. O yüzden alışmadık götte don durmaz diyerek meseleyi bağlayayım en iyisi. He bu arada ne kadar erkeklerin adı çıkmış olsa da bu işin ustası kadınlardır diye düşünüyorum..

Unknown dedi ki...

Güzel soru.
Cevap şu : Yoktur. (Kesin bilgi,yayın !)

mm dedi ki...

Eğer bunu bir kere tecrübe edinip dersini aldıysa evet, ama ruhu yalama olmuş, duygularını kaybetmiş insanların gelecekte de tek eşli olabileceklerini düşünmüyorum ben :)

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Dilekçe: Tuzaklarına düşürdükleri kadınlar? :)) Güldürdün akşam akşam..
Ve hatta; aslına bakarsan yazımın muhattabı aldatan kadınlar üzerineydi :)

@Mirage: Çok ciddiyim; bloga şu vakite kadar yazılmış en 'tekrar tekrar okumaya değer' yorumu olmu.. Değindiğin konunun daha içsel sebepleri hakkında arşivde yayınlamadığım bir yazı var; yakın vakitte onu da post edeyim.. Ellerine sağlık Miragecan; güzel tespitler..

@YandangelBanu: ;)

@Melodram: Bak yaramazlar nasıl çıkıyor meydana :P

Unknown dedi ki...

Bence diğer ince nokta bunun tek gecelik mi yoksa ilişki şeklinde mi evli biriyle birlikte olma meselesi eğer tek gecelikse ki taraflar çok sarhoşsa ve sonrasında bunun pişmanlığını,azabını sonuna kadar yaşamışsa kesinlikle mutlak tek eşli olabilir senin es kaza dediğim durum bu olur anca . Ama ilişki şeklindeyse ben insanların o içindeki bir şeyleri aştıktan, o yasağın tadını aldıktan sonra en nihayetinde tek eşli olamayacağını , bir sıkılmışlık anında fırsatı da varsa tekrar o heyecanı yaşamak isteyebileceklerini düşünüyorum.

yamukprenses dedi ki...

Al sana cevap: Hayır, tek eşli olması söz konusu olamaz. Şüphen olmasın. Alışmış kudurmustan beterdir. Sıra kendisine geldiğinde ilk fırsatta sadakatsiz davranacaktir. Çünkü zamanında bunu normal bir durum olarak kodlamış zihnine. Meşru yani. E aynı durumun kendi evliliginde de yine normal olduğunu düşünecek veya karşı koyamayacak karşı cinse.

Beauty dedi ki...

neler dönmüş neler : )

tek eşlilik derecesi bu olayla ölçülmez ki. yani başka biriyle bir beraberliği olan biriyle beraber olan tek eşli olamaz, diğerleri tek eşli olur diye bir ayrım mı var?

insanoğlu zaten tek eşli olmak için yaratılmış bir canlı değil. diğer canlılarda tek eşli olmak için yaratılmamış. insanlar, tek eşli olmak için ekstra çaba sarf ediyor, o kadar. kadınlarda bu daha fazla, özellikle "anne" olma güdüsü ile tek eşli kalmaya çalışıyor. erkekler ise bu konuda her konuda olduğu gibi bir tık daha rahat. olayların hiçbirini anlamlandırmadığı, derinleştirmediği ve detaylandırmadığı için, faaliyetin bir sonraki katmanını düşünmüyor, o an için olay gerçekleşiyor ve bitiyor.

konudan çok uzaklaştım ben ama sorunun cevabını da verdim.

"isterse olur"

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Soruyu Zor yerlerden sormuşsun. :)

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Esra dedi ki...

geçmişinde evli biriyle ilişki tecrübe etmememişine kefil olamıyoruz yahu buna nasıl olmaz yapmaz diyelim.

ama aksini de söylemek hata ve haksızlık sanki.

Sever dedi ki...

üç ay önce olsa bunun altına NY scientific dipnotlu bi makale bile döşenirdim, hah ha, şimdi boşveriyorum :p

xCoach Incomprehensible dedi ki...

bana olmazmış gibi geliyor...

Unknown dedi ki...

Neden olmasın? Bal gibi de olur. 20 yaşımda, evli olduğunu bilmeden görüştüğüm biri oldu. Öğrendiğimde çoktan aşık olmuştum bile. Ve tabi bile isteye devam ettim görüşmeye. Sonra ayrıldık, yıllar geçti ve ben evlendim. Eşimden başka hiçkimseyi aklımdan bile geçirmedim. 8 yıl tek eşli yaşadım, sonra boşandık. 4 yıldır da deliler gibi aşık olduğum bir adamla birlikteyim ve o adam "evli"...

Unknown dedi ki...

Kesinlikle olmaz diye bişey diyemeyiz kişiye göre değişir. Olabilir de olmayabilir de. Bir süre tek Eşli kalıp sonra bunu bozabilir de. Bin bir türlü cevabı var. Ama büyük ihtimali söyleyecek olursam 'olmaz' bence...

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

Aha bak, nasıl belli ediyor yaramazlar kendilerini :)

Unknown dedi ki...

:))))

Unknown dedi ki...

slm batuhan ben istanbuldan 0531 880 14 71 ateşli mutsuz EVLİ BEKAR DUL BAYANLAR aldatmayi merakediyosan ara tanısalım görüşelim gizlilik içinde buluşalım sınırsız sex yasayalım uzaklık ve yaşınız sorun degil sms watsap lina viber var mutsuzsan ara erkekler gaylar top aramasin

Unknown dedi ki...

slm batuhan ben istanbuldan 0531 880 14 71 ateşli mutsuz EVLİ BEKAR DUL BAYANLAR aldatmayi merakediyosan ara tanısalım görüşelim gizlilik içinde buluşalım sınırsız sex yasayalım uzaklık ve yaşınız sorun degil sms watsap lina viber var mutsuzsan ara erkekler gaylar top aramasin