8 Kasım 2011 Salı

Öküz Tirabzon'da..

Mecburi hizmetli abi öküz'ün yanına yapılan 12 saat ve 1.000km'lik yolculuğun 2. durağıydı Tirabzon (ilk ve asıl durak, çotanak diyarı giresun)..


Çıkartılan dersler:
a) Tirabzon'lu sürücü yahut 61 plaka gördün mü şerit değiştir, yavaşla, kaç.. Her biri kendi şahsına münhasır psikopatlıkta maşallah..
b) Güzel, dürüst, sağlam, çalışkan insanlar; lakin il genelinde anksiyete bozukluğu had safhada..
c) Vakıfkebir değil, vakfıkebir.. Ekmeği gerçekten harika...
d) Akçaabat köfte, Akçaabat'ta yenir..
e) Sümela Manastırı'na gitmeyi planladıysan, yanına/çantana gocuk, termos'ta çay, atkı-bere, el feneri, tabanı kaymayan ayakkabı-bot almayı unutma.. Düşündüğünden daha uzun bir tırmanma mesafesi ve oh oh evlere şenlik bir soğuk söz konusu.. 3buçukta milli parkın kapandığını ve kış vakti saat 4 dedin mi havanın karardığını hesaba katarsan, turistik amaçlı geziler için günün erken saatlerini(ve hatta ilkbaharı) tercih etmekte fayda var..

f) İstanbul'dan arabayla seyahat için pek akıllıca bir rota değil.. 1000küsur km... Samsun'dan sonra bel-boyun vs ne varsa, ayrı ayrı arıza çıkartmaya başlıyor..

g) Çay bardakları dahi ayrı tuhaf.. İnce belli değil, koca g.tlü bardaklar söz konusu; memleketim hanımları gibi :S // marjinal ölçüler söz konusu olmadığı taktirde, 'kıvamlı göt'(whad??) missssdir..

Doğru dürüst fotoğraf çekemedim henüz; çektikçe, paylaşırım bu postun içerisinde..

6 yorum:

Adsız dedi ki...

liman civarında yolun ortasında kalan bir restoran var. gidilsin.
araba sağlamsa uzun göl e gidilsin, mıhlama ve alabalık tava yensin.

fulya dedi ki...

çay bardakları ankarada da artık ince belli değil bardaklarında artık g.tü başı ayrı oynuyor...neyse, ben hep vakfıkebir diye bilirdim zaten... kim uydurmuş ki diğerini?

Entel Karınca dedi ki...

Ahaha ilk maddeye hak veriyorum. Çok ters oluyor bazıları trafikte. Çay bardakları güzelmiş. Oranın havası bile güzel dimi Öküz abi :D

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@X-Coach: 'Uzun Göl' Pazar'a... Mıhlama bir halta benzemiyor.. Karadeniz'e gidip alabalık mı yenirmiş allasen; miss gibi mısır unuyla yapılmış hamsi tava dururken :)

Yarın foto safri günü; şans dileyiniz bana..

@F: Ben uydurdum sanıyorum :S
Sevmedim ama ben bu koca g.tlü çay bardaklarını..

@VişneÇürüğü: Havasını yarın anlayacağım Vişnecan.. Marjinal bir aksilik olmaz ise, yaylalara çıkacak Öküz..

hamsi dedi ki...

öküzüm Trabzona gitmişken sakın ama sakın memleketim olan Of ilçesine gitmeyi ihmal etme neden Of'lulara trabzondan farklı bir bölgeymiş gibi davranıldığını farkediceksin sende:) uzungöle çıkmanı şiddetle tavsiye ediyorum gerçi bu mevsimde biraz soğuk olur ama gitmeye değer kesinlikle.Güzel bir alabalık ziyafeti yaparsın ..ah be öküzüm beraber gidicektik ki sana her deliğini gezdiricektim Trabzonun...Eğer vaktin varsa 2 saatini ayır ve Rizeye geç Ayder yaylasına ve Ovit dağına çık

Unknown dedi ki...

of ya ne trabzonu yaaa... ama guzel yer..