1 Mart 2010 Pazartesi

Pisiklet Pisiklet

Dün(yok, ondan önceki gün) akşam saatlerinde, sahil yolunda pisiklete binen 30-35 kişilik bir ekip gördüm.. Yağmur çiselemesine rağmen hepsi nasıl mutlu, "biz bir takımız" edasıyla nasıl da keyifle sürüyorlar pisikletlerini anlatamam.. Vızır vızır... 30 bisikletli...

Vakti zamanında paylaşmıştım blogda "pisiklete binmeyi" bilmediğimi..

Hiç pisikletim olmadı ki benim(güçük emrah bakışı) ... Arkadaşlarımızın bisikletlerine sulanacak, "versene bir tur atayım" diyecek yırtıklıkta da hiç olamadık.. Evhamlı bir aile(ki ben de onlara çekmişim).. araba çarpar, düşersin vb tonla endişe.... olmadı işte bir türlü...


Ha bak... 4 tekerlekli araba şeklinde oyuncak bir pisikletimiz vardı.... Mahalledeki veletlerden "ayı adem"'in kırdığı pisiklet :( pislik herif!

Pek özendim..
Öküzün yaptığı hemen tüm spor ve sosyal zamazingolar bireysel tipte. Takım olmayı özlemişim.. Yağmurda spor yapmayı özlemişim..

Alayım diyorum bir pisiklet... De, nerede öğreneceğim?.. Koridorda ileri geri giderek olmaz ki bu iş.. Açık alan lazım.. (öyle duymuştum en azından).. Teras diyeceğim.. o da olmaz; pisikletle birlikte düşerim ben oradan...

"Dağa bayıra giderken yanında getir; kim görecek seni oralarda" diyorum.... Tonla bahane üretiyor zihin.. yok arabaya sığmazmış koca pisiklet.. Yok ormanların derinlikleri hariç hiç bir yer yeterince ıssız değilmiş/rahat edemezmişim.. Yok bilmem ne..

Puffff... Hadi bunca sene öğrenmedin pisiklet; bari meraklı olma. Yok illa meraklı mı oldun; bari çekingen olma be kıro.. Tutar yerin yok ki senin!

14 yorum:

. dedi ki...

Benim iki abim var ve alınan bisikletler hep onlara göre oldu haliyle ben onlardan epey küçük olduğum için binemedim bisikletlerine ve öğrenemedim,çok meraklı ve istekliydim üstelik...
yıllaaaaar sonra öğrendim ama ne öğrenme morarmayan yerim kalmadı ve gördüm ki
zamanında yenen meyve tatlıdır,turfandalardan beklediğin lezzeti alamazsın...

özgün dedi ki...

sen eve kontisyon pisikleti al tv nin karşısında national geographic i aç temiz temiz bin hevesin kırılsın,
bu saatten sonra öğrenmeye kalkarsan kıçın kırılır mazallah :)
ben yazlıkta çok gördüm koca koca kadınlar milletin arabasına mı çarpmadı, yerlerde mi süründü :))

patates dedi ki...

ben pisiklete binmeyi çok geç öğrenmiştim. sonra da düşüp ellerimin yerde uzun bir sürüklenişiyle yerden kıvılcımlar çıkartmıştım. isteyince oluyor ama... yaş felan mühim değil. tabi şimdi bu kadar kötü anıyı üstüste okuduktan sonra öğrenmeyi ne kadar istersin orası da tartışmaya açık...

maRLa dedi ki...

yaw nolcakmış, al bi bisiklet rica et bi arkadaşından yardımcı olsun sana. tenhaya falan gerek yok bunun rezil oluncak bi tarafı yok. hatta bi kız arkadaş bul o öğretsin sana, pek bi şirin olursun gözünde de söyliyim:)

Eliza Doolittle dedi ki...

Buraya alalim seni? Birlikte vondelpark'ta ogreniriz, amsterdam sokaklarinda pratik yapariz. Ben 1.5 yildir buradayim, hala bisiklet olayina isinabilmis diilim! Zira 20 yildir bisiklete binmedim, herkes bir agizdan ama bisiklet unutulmaz ki bidi bidi diye beynimi yiyo, ben yine de tirsiyorum. Amsterdammerlar da bu konuda cosmus haldeler, yagmurda, bi elde semsiye bi yandan cep tlf konusurken tintin gideni de, yaninda kovboyun yedekledigi at misali bi ikinci bos bisikleti tutarak kendininkini sureni de, neler de neler gordum, urkunnncccc :)

Aslısın dedi ki...

O evhamlı aile sendromu nedeniyle benim de hiç bisikletim olmadı ama sağolsun bir arkadaş, paylaşımcıymış belli daha o yaştan, bana öğretti ve ara sıra bindirdi bisikletine. Seneler sonra benim evhamlı ailem değişti ve kardeşime bisiklet aldı da o vesileyle bir dönem inmedim üzerinden. Ancak son senelerde üzerime bir korkaklık geldi, ben de korkuyorum yeniden binmeye. Araba falan gelince korkudan dengemi kaybedecek kadar hem de. Zevkli bir şey esasen, kroluk etme, öğren hadi :))

Nesobaby dedi ki...

Benim BMX'im vardı sarı kırmızı hatta radyosu bilem vardı. Babam aylarca uğraştı öğrenemedim bisiklete binmeyi sonra ikiz kuzenlerimin dandikus bisikletiyle onlar sürer de ben nasıl süremem diye hırs yaptım sanırım birkaç dakikada öğreniverdim (yaşasın kıskançlık !) Ama ben sonra 4 tekerlekli patene terfi ettim 4. sınıfta. Bir daha da bisikletim olmadı . Bisikleti de pateni de çok seviyorum hala patenim var yazın yeni modellerini aldım (rollerblade) sahilde son sürat gitmek kendimi özgür hissettiriyor ama takım sporu değil tabii hem yakın mesafe sürmek tehlikeli olabilir bence öğrenmelisin. Babam anneme d.günü hediyesi bisiklet alınca benim annem 40 ından sonra dizlerini kanata kanata öğrendi bisikleti insanlara çarpmadan sürmeyi :) şimdi sahilde tek başına gidip geliyor çok mutlu :)

Sokak Kedisi dedi ki...

Merak ettim sonuç ne oldu?

Alınıyorsa eğer sabahın erken saatlerinde Bostancı-Fenerbahçe arası sakin ve güzel oluyormuş, aklında olsun :))

Beyaz dedi ki...

ben sana pisiklet alarım öküz, gönüllü öğretmenlikte yaparım. üsülme olar mı? :(

Pixie dedi ki...

ben baya bi 15 üstü yaşlarımda önce orta boyda sayıalbilecek bi bisikletle öğrenmeye çalışmıştım ve oldu da hani... bikaç metre gidebildim :))

hani anlatmaya çalıştığım düşer gibi olduğunda ayağını yere değdirebileceğin bişeyle dene ;)

özgün dedi ki...

Öküz coca-cola nın son reklamını gördün mü;
"320 bisiklete binmeyi bilmeyen kişi bugün bisiklete bindi" diyor haydi bi kapak aç uzay mekiği bile sürersin :)

özgün dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ramazan dedi ki...

benzer bir yazı yazmıştım.kaderimiz aynıymış.

http://rmazan.blogspot.com/2009/05/velespit.html

Dominika dedi ki...

vardı küçükken bisikletim. amaann bikaç tur attım hevesim geçti. nerde kullanıcaksın. sahile insen bisiklet yoluna arabalar zart zurt taciz edicek. koca kıçın çıkmış bisikletten ayna gibi. ıyy iğrenç.
Dağa bayıra çıksan nerde bulucaksın ? boşver bu saatten sonra olimpiyatlara katılmıyacaksan salla bisikleti. uğraş didin bi motosiklet ehliyeti al bence. Minibüs yolunda bisiklete binen kişiler görüyorum. Ben araba kullanmaya korkuyorum minibüs yolunda millet delirmiş, katil dolu yollar ne bisikleti abicim :))