21 Temmuz 2015 Salı

Modern Kadin

Sevgili Banu, önceki yazımda 'modern kadın kimdir?' diye sormuş..

Bir çırpıda açıklayayım.
Uyarı: geri kafalı, sığ öküz yorumları içerir; modernite budalaları okuyup boş yere canlarını sıkmasın.

- Instagram hesabı, rakı bardakları ve yüksek volümlü kahkahalarla dolu olan..  (kendi yaptığı zeytinyağlının değil, Lacivert restorandaki havalı ordövr tabağının fotoğrafını paylaşan mesela)..

- Sökülen düğmesi için gömleğini terziye getirmesine karşın; stil yaratma mevzuna takılı kalmış, rakip 'ucuzlarla' içten içe ve sinsice sidik yarıştıran.. (en çok da, 3 dakika önce 'vay or.. bluzun içine sütyen giymemiş' dediği kadınla yüzyüze karşılaştığında 'ay canım çok şık olmuşsuuun' ların havada uçuşmasına gülerim)

- Ömrü hayatında 2 hasta bakmamasına, eliyle çiş-kusmuk temizlememesine karşın (evet hayatta öyle şeylerde var concon dostum; sen farkında değilsin, ama birileri yapıyor o işleri), hangi meyhanede ne yenir, hangi şarap hangi peynirle lüpletilir, hangi rakının mezesi ne olmalıdır çatır çatır sıralayabilen..

- Çok degil; şundan 2 nesil önce, sırtında 50 kiloluk küfeyle dağ tepe aşan, akşam da evinde çocuk-yemek girişip 'of' dahi demeyen bir babanneye(köklere) sahip olmasına karşın, plazasında "çalışıyor" görünüp (ama hakkını vermek lazım; kurumsal o'lar bu mevzuda gerçekten cok başarılıdır. bilmesen ciğerlerini, hakikaten süper katma değerli işler yaratılıyor sanırsın) dünyaların yükü omuzlarındaymışçasına öffleyen püfffleyen.. (keyword: katma değer.. yoksa, kullanmamasına karşın sabah akşam aynı tüfeği temizleyen askerleri de bir şekilde 'çalıştırıyorlar'.. bknz: askeri boş bırakırsan ya tüfeğiyle ya bir tarafıyla oynar gerçeği.)

Bankacılık, sigortacılık, halkla ilişkiler ve reklam sektörlerinde(yani sözel yahut tm zamazingolarında) yoğunlukları fazladır.

- Ailesi / kökleriyle çok ciddi kültür/hayat tarzı farklılıkları olan. (önemli ayrıntı: büyük dedesi ingiltere konsolosu yahut cerrahpaşa'nın başhekimi olan kadın değil bu yazının konusu; yahut yahut çapa'da acil nöbeti tutan uzman doktor... sen üzerine alınma)

- Hayatının bir şekilde köşesinde berisinde 'aldatma' yahut 'başka erkek' kalıplarını tutan(tutabilen)..

- Kazandığı 3 kuruş parayı şık restoranlar, kuaför ve kıyafet taksitlerine ayırıp, çalışıyormuş / kazanıyormuş / üretiyormuş masturbasyonu yapan(hayat ve sorumluluklar, ev kirası ödemenin çok ötesinde bir şeydir.. -ki tek sorumlulukları olan faturaların son ödeme günlerini dahi kaçırırlar sıklıkla).. Tek kuruş biriktir(e)meyen('tasarrufun ne olduğunu' bilmeyen hatta); ne işinde ne evinde, ne ailesinde yarım gram "değer" üret(e)meyen.. (bknz: kadın var yoktan var eden / ömür katan, kadın var varı yok eden / ömür çürüten --- aynı şeyler erkek için de geçerli tabi, hemen bikbiklemeyin..)

- Yemeksepeti'ni telefon aplikasyonlarında ilk sayfada tutan.

- Erkeklerle daha iyi anlaşan (kadınların hepsi dedikoducu, fesat, kompleksli çünkü /bknz:ayna/)

- Taksim gecelerinde girmediği club, bar, gece klübü, meyhane kalmamış.. Gittiği bu tip mekanlarda mutlaka tanıdıkları olan..

- Anası kuzusu duysa 40 kez intihar edecek potansiyelde saçmalıklar yaşamasına karşın, hatalarından ders çıkartmak yerine, her ama her seferinde 'canım saolsun' kısa yoluna yönelen..

- Tanıştığı adamla aynı gün yahut hemen akabinde sevişebilen.. (ben öküzüm biliyorsunuz; ben dahi 'doğru kadın' için çok uzun süre bekleyebilirim.. kendime not: dur bunu da yazayım bir vakit)

aman neyse işte.... 'Modern kadına sokayım' afedersiniz.. (-ki öyle oluyor zaten sıklıkla)

Moden kadınlar, evlensin yahut evlenmesin, er ya da geç kedi sahibi oluyor; modern kadınlardan sıyrılıp akıllı uslu/efendi hanım arayışındaki erkeklerinse bıyıkları beyazlıyor :S

Bknz: New Generation.. Bknz: Melabaa!


9 yorum:

dilekce54.blogpot.com dedi ki...

Yazının içerdiği maddelerden sadece kedim vardı o da öldü :/ Kısmen katıldığım nokta atışı saptamaların da var olduğunu belirteyim. Buarada neden robot olmadığımı kanıtlamak zorundayım hafız?! Dondurma fotoğrafı seçtim resmen :D

Unknown dedi ki...

Haklıymışsın, ben bile korktum :/
(Ama birkaç yerde çok da güldüm :))))
Not:Yemek yerken seni okumamalıyım bi daha !

Unknown dedi ki...

Fazla tanıdık hatta çok fazla tanıdık tanımlamalar benim için. Zira instagram ve facebook hesabım neredeyse bu tür'modern kadınlar'ın fotoğrflarıyla ve yer bildirimleriyle dolu.Acı olan şu ki neredeyse üniversiteden mezun olan tüm arkadaşlarımın amacı dahası hayali buydu .yani bizleri bu şekilde evrimleştirmek istiyorlar,empoze edilen bu hayatlar.Zayıf karakterler ise çok çabuk uyum sağlayıp sığlaşma yoluna gidiyorlar senin tarifindeki gibi oluyorlar .güçlü karakterler ise kendileri gibi kalmaya devam ediyorlar olay bu bence.

Unknown dedi ki...

Fazla tanıdık hatta çok fazla tanıdık tanımlamalar benim için. Zira instagram ve facebook hesabım neredeyse bu tür'modern kadınlar'ın fotoğrflarıyla ve yer bildirimleriyle dolu.Acı olan şu ki neredeyse üniversiteden mezun olan tüm arkadaşlarımın amacı dahası hayali buydu .yani bizleri bu şekilde evrimleştirmek istiyorlar,empoze edilen bu hayatlar.Zayıf karakterler ise çok çabuk uyum sağlayıp sığlaşma yoluna gidiyorlar senin tarifindeki gibi oluyorlar .güçlü karakterler ise kendileri gibi kalmaya devam ediyorlar olay bu bence.

Beauty dedi ki...

kaç maddeyi tutturmak gerek öküzcüm?

Gülni... dedi ki...

Modern değilmişim
Modern kalıplar ne değişikmiş meğer

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Dilekçe: Belki robotsun(?)

@Banu: Demiştim baby..

@TitoManlio: Emin olduğum tek şey, o modernite budalası kadınların midemi bulandırdığı :S

@Beauty: Kaçı tuttu? Anlaşabiliriz; yaparım sana bir güzellik :)

@Gülni: Öküz o yüzden seviyor seni.. Değişme hiç ;)

yamukprenses dedi ki...

Bunların hiçbiri değilsem ve yine de modern olduğumu düşünüyorsam?

Anne Günlüğü dedi ki...

Çalışıyormuş/üretiyormuş mastürbasyonu tanımlamasına çok güldüm ama hak da verdim.Ben de bir ara hala lise talebesine benzetildiğimden bir havalara girip o mevzuları yaşamışlığım var.Bir tatmin söz konusu ama dibi yok.O harcamaların da sonu yok ve oraya harcayacağım parayı bireysel emekliliğe veririm daha iyi diyorum (Not:Bunu diyorsa bir insan,kadın erkek fark etmez,işini yaparken tabir yerindeyse benim gibi kıçından ter damlıyordur (günde 5 saat kafanda baret işletmede isen o parayı harcayamıyorsun herşeye).Birşey daha var;o tanımladığın kadınların diyelim ki %70 i genelde ana-babadan destekli yaşayanlar.Ya ev kirası yada kredi kartı masrafı;inan gerçekten öyle.Ne zamana kadar mı?Tabi ki o paraların harcandığı parfüm,makyaj,giyim yada gidilen mekanlarda iç edilen paranın karşılığında "uygun" koca bulununcaya kadar.(Not:Kendi cinsime göre çok mu zalimim? Evet. Ancak bir feminist olarak bunu yapmalarına tahammül edemiyorum)