10 Mart 2013 Pazar

En Büyük Pişmanlık

Bu zamana kadar sizi en utandıran olay neydi?
- İki sene evvel bir eczaneye gidip, bir sürü ilaç alıp, sonrasında para ödemeden elimi koluma sallayarak kapıdan çıkma teşebbüsüm. Kapıda eczacı tarafından durdurulduğumda çok utanmıştım. Nereden bilsin adam benim ikiz anası olup beyin hücrelerimin öldüğünü :)))

Yazıyordu bir yerlerde; not almışım..

'Keşke benim de en büyük utancım / hatam parasını ödemeyi unuttuğum bir torba ilaç olsaydı..' dedi iç sesim..

Ha diyeceksin, 'adam kestin de onun tereddütü mü bu?'(3 adımlık fanusun içerisinde ne kadar büyük hatalar yapabilir ki insan?)... Yahut 'fazla mı yükleniyorsun bünyeye hataydı, ders çıkart, beceremedin vs diye'...

Ne bileyim be anam; uçtu bende kafa.. Yaz sonuna kadar da benden bir cacık olmaz afedersin.. (hayatı ertelemek hususunda ne kadar iddialı olduğumdan bahsetmiş miydim?)

Not: Pişmanlıkları olmayan adamdan / kadından korkacaksın şu hayatta..


5 yorum:

MMO dedi ki...

Pişmanlığı olmayan biri ya hayattan/kendinden tamamen ümidi kesmiştir ya da kendi içini/yaşadıklarını hiç sorgulamıyodur. Pişmanlıklar bazen bize iyi geleni/gelmeyeni tayin etmeye yarar, pusula gibi. Ama pişmanlıklarda uzun süre takılıp kalmak da çok yıpratıcı olabiliyo.En kötü pişmanlığımız o ablanınkine benzesin inşallah.

xCoach Incompréhensible dedi ki...

en büyük pişmanlığım bir face-cum'dur...

perayazarsa dedi ki...

en büyük pişmanlığım ne bilmiyorum. değişkenlik gösteriyor sanırım.

ama en doğru yaptığım şey, okulu bırakıp yeniden sınava girmekmiş :)

zeynep dedi ki...

Burası böyle itiraflarnoktakom olmuş biraz ammaaa, ben de katılıyorum bu pişmanlık hususuna. Herkesin vardır illaki. Yoksa bi problem vardır o kesin. Benimkinin ne olduğuna gelirsek efenim... sonradan pişman olmayayım diye şeyler yapıyorum sonra işte bu mantığın bazen işlemediği noktalarda pişman olmamak adına yaptığım şeyden pişman oluyorum bazen mesela. öyle.

not: blogu takip et şeysini ekledim. Bu evet öküz git takip et dimek oluyor. :D

üç ünsüz içinde iki ünlü dedi ki...

pişman ola ola, pişman etmeyi de öğreniyor insan zamanla