17 Kasım 2010 Çarşamba

Soru 3: Memleketim Sineması

Yine soruyorum.. Bu sefer hedef kitlem, Taksim entelleri....

Bilhassa dram içerikli dört dörtlük filmler yaratıyor memleketim sinemacıgilleri; tamam, haklarını yememek lazım(iç ses: duvara karşı dvd'm nerede lan benim!).. Lakin, anlamadığım bir mevzu var.. Dram hususunda bu denli başarılıyken(-ki gerek kurgu, gerekse oyunculuk anlamında gayet kastırıcı bir tür olduğunu tahmin ediyorum), nasıl oluyor da korku ve kısa metraj dendimi, off off akıllara ziyan bir z.çış söz konusu oluyor??

Yani az buz değil.. İzlediğim bütün kısa metraj filmler ve korku sineması örnekleri birbirinden rezaletti..

Veya şöyle sorayım: Türk yapımı ve "hakikaten iyiydi"diyebileceğiniz bir kısa metraj var mı? (ciddi soruyorum; bilen varsa paylaşsın lütfen.. ki öğreneyim) Yahut 25 sene önceki Cihan Ünal'lı Exorcist haricinde, başarılı korku filmi?

Mantıklı açıklaması varsa şayet; bir öküzün anlayabileceği dilde açıklayabilir mi biri bana? Neden bu z.çış?

5 yorum:

aikon dedi ki...

Kısa film festivalinde gördüklerim rezaletti ama izlediğim avrupa kısa filmleri gerçekten güzeldi..Biz hala sanat eşittir buhran,sıkıntı zannediyoruz neydi o görüntü yönetmenlerinin bunalımlı ışık yakalama arzusu fransız kültürde uyudum ilk defa..ismini hatırlayamadım ama hapishanede yemek yapan kadının öyküsü çok iyiydi,..

pusarık dedi ki...

bizim dramların pek çoğu korku filmi gibi oluyor ki zaten, yemişim türünü, çocuklğumdan beri ne zaten kırda bayırda bebek beşik falan görsem akbaba var mı civarda diye direkt korumacı bir paranoyaklığa bürünüyorum "boş beşik" filmi aklıma geliyor, bak yeminle hitchcock'un "kuşlar" filmi beni o kadar korkutamadı kesinlikle!

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Aikon: Dur anlamadım.... "Hapishanede yemek yapan kadın" dediğin, Türk yapımı bir fim mi? Adı ne?(iç ses: sanki bulup seyredeceksin.. pis kıro!)

@Pusarık: Vuuuu.. Sağlam travma olmuş o sende :) Yok ama be; haklarını yememek lazım.. Gayet güzel dram ağırlıklı filmer çıktı son 5-6 senede..

Teşekkür ederim.. Yine yine paylaş fikirlerini lütfen:)

aikon dedi ki...

Filmin adı olması gerektiği gibi..italyan filmi

Talisman dedi ki...

"An" var, güzel Türk kısa filmi.


http://video.google.com/videoplay?docid=296754235845825374#