7 Kasım 2010 Pazar

Şemsiye Çikolatalar & Öküz

Bu kançıncı lan?

Her seferinde bir heves alıyorum şu şemsiye çikolataları... Özenle yerleştiriyorum çekmecemim en en güzide köşesine... Sonra sırf yemeğe kıyamadığım için aylar geçirtiyor; öylece kurtlandırıyorum/son kullanma tarihlerini geçirtiyorum oldukları yerde...

Ömrü hayatımda 20 tane şemsiye çikolata geçtiyse elime;  en en az 15ini böyle harcadım.. Ya kıymet bilmiyorum, ya da şu kıymet bilme işinin gerçekten(!) b.kunu çıkartıyorum..

Ev yemeğe kıyamadığım için kurtlanan/bozulan çokomellerle, çikolatalarla dolu yahu :/

[ not: Aslı'nın konu hakkındaki yorumu pek enteresan... fikirlerinizi bekliyorum:P ]

25 yorum:

Aslısın dedi ki...

öküzüm, çekmeceye giren şemsiye açılmazmış. Değil mi :))

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Aslım: :))
Hiç bu açıdan bakmamıştım yahu; haklısın! :))))))))

Allah da seni güldürsün, ne diyeyim:))

Aslısın dedi ki...

ben de bu açıdan bakıp yazan ilk hayranına bir şemsiye hediye edersin diye hayal etmiştim ama kısmet değilmiş :)
Her zaman hepimizi güldürsün..

Mia Wallace dedi ki...

yaa hiç acımam anında yer bitiririm yemezsem ben kurtlanırım çünkü :)

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Aslım: Şemsiye çikolatanı ayırdım.. Bir gün Bebek Parkı'ndaki bir banka, yahut Cafe Nero'daki masalardan birinin üzerine bırakacağım senin şerefine:P

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@MiaWallace: Kıymet bilmez, günü yaşayan, pis müsrif seni :P

;)

Sokak Kedisi dedi ki...

Kuzum delisiniz siz, akşam akşam yüksek sesle güldürdünüz beni :))

Burcu dedi ki...

Çok güzeller ama o şemsiyeler:=) bende kıyamazdım yemeğe saklardım aynen yaptığın gibi bi gün aklıma depreşirdi açardım öğğğ ne iğrenc tad..:D acaba cidden mi tadı çirkin diye bayadır almadım.. :D cidden tadı kötümü ne???

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@SokakKedim: ;) tenk yu Aslıııııııı....

@Burcu: Yok lan.. Mabel'inkini ye... O gaayet güzel... (çok çok da matah değil ama tabi; beklentiyi isviçre çikolatalarının seviyesinde tutmamakta fayda var)

Akasya dedi ki...

böyle çikolata mı varmış lan, ben ilk defa gördüm =/

Eda dedi ki...

Mabel'lin şemsiyeli çikolatası...senaryolarımız her ayrıntısıyla aynı.Ama düşünsene bir anda yesek o an mutlu oluruz;fakat o güzel şemsiyeli çikolataların çekmecedeki varlığını bilmek seni hergün doyuruyor,hıhı evet.
O değilde,bir daha bu şemsiyeli çikolatalardan alınca aldığım gibi marketin kapısında yiyeceğim,evet.Söz.

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Akasya: Duymamış/okumamış olayım.... Cık cık....

@Eda: "Çekmecedeki varlığı?".. hm... evet; bak bu olabilir...

Bence kasma hiç boşuna.. Benzeri çooook sözler verdim; oradan biliyorum... Olmuyor o iş öyle; ilk akıla geldiği anda, Mia Wallace'lar gibi hunharca yiyip bitiremiyor bu bünyeler..

Ayris dedi ki...

çocukken bize çikolata alındığında abim çekmecesinde saklarken, ben löpür löpür yerdim:) bazen onun sakladıklarına bile dadanırdım:p ama şimdi alıyorum buzdolabına koyuyorum. çok canım çekince yiyorum öküzcüm... bari buzdolabında sakla demek istedim özetle:)

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Ayriş: Çocukken ben de yerdim valla... 10+'dan sonra başladım saklamaya :/

Cık ama; olmaz... Buzdolabına giren çikolatadan bir daha hayır gelmez bence..

Depresif Ayu dedi ki...

Şemsiye çikolata dünyanın en iğrenç çikolatalarından birisi bence yaw. Onu mu yemeye kıyamayıp saklıyorsun köşe bucak Tanrımmmmmmm :D

Zor bir çocukluk dönemi yaşamış olmalısın :)

fuly dedi ki...

bu dursun sonra yerimcilik "yemeyenin malını yerler" lafını ortaya çıkarmış. Ha insan yememiş kurtlar yemiş orasını bilemem. Ama "yapma çocum yapma evladım" ye gitsin. Ben de çocukken mandalinaları soyardım. yiyeceğimden fazlasını. Sebep: yiyeceğim zaman kalanını yerim. Sonra hepsi kururdu. Aslında benim mandalinaları soymam tamamen üşengeçliğimdendi. sonra kim soyacakta yiyecek diye? Şimdi yazık oldu bak gördün mü...

. dedi ki...

bence bu hareketinin kökeni çocukluğunda. küçüklüğüne dönelim.

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Ayu: Sanattan anlamıyorsun hiç:)

@YeşilKremalıMorKek: Evet; çocukken de sevmezdim o "yemeyenin malını yerler" mantığını..... Kahrolsun kıymet bilmez, aceleci müsrifler:P

@Çariçe: Yok yok.. Ne olduysa ortaokul-lise dönemimden sonra oldu.. Çocukluğumda "2çokomel/sn" kapasitesinde bir şeydim ben... Acımaz; göz açıp kapayıncaya kadar alayını indirirdim mideye..

küfkedisi dedi ki...

bende sevgilimin taaa Ankara'dan henüz flört aşamasındayken aldığı elma şekerini yemeğe kıyamadığım için küflendirmiştim. şimdi ne kadar abur cubur varsa yiyorum akıllandım:))

Aslısın dedi ki...

öküzüümmm yerimi biliyorsun nasılsa, her bankta bir şemsiye arayacağım, biri üzerine oturmasın da neyse otursa da bu şemsiye açılmaz en azından :))
ay bayıldım bu şemsiye esprisini sakız gibi uzatmaya, ohh :)

Emre Yazıyor dedi ki...

Mabel'in bi de çok güzel gofreti vardır, yıllardır aynı dore-siyah paketi içinde, "yeme de yanında yat" modeli olup da alır almaz "ye de üstüne yat" düsturu ile hareket ettiğim. Olsaydı şimdi de yeseydim, şişti sağım solum.

agustos bocegi dedi ki...

Hayati erteleyerek yasama hastaligi bu ama tedavisi mumkun. Su an asik olmani engelleyen ne? Sen. Su an cikolatayi yemeni engelleyen ne? Sen. Su an x atilimi yapmani erteleyen ne? Sen.

Nicin? Daha dogru bir zaman gelicek, daha rahat bir anda olucak, once a, b, c yasanacak vs...aksiyon almayi geciktiren bahaneler. Ustune de maddi-manevi kosullari, kismeti hayirlisini bir tutam serp cesni niyetine...
Sonra sarki hep ayni: "nasil gecmis habersiz, o guzelim yillarim?"

Ben anin bokunu cikartma taraftariyim.

MMO dedi ki...

Ben de çok severdim o şemsiye çikolataları.. Çocukken hiç kaçırmaz, mutlaka aldırırdım. Dur bakıyım bulayım bir yerden.. Canımı istettin valla..Ne güzel görünüyor renkli renkli.. Ben her paketten aynı çikolata çıkıyor diye hatırlıyorum. Bunlar farklı mı birbirinden? Öyleyse birden fazla almam gerekecek de.. :))

Unknown dedi ki...

kusura bakmazsan öküzcüm Aslı'ya teşekkür etmek istedim burdan gece gece kahkaha attım sayesinde:)) çekmece görünce şemsiye gelir aklıma bir süre:)) malesef senin çikolatalar gümbürtüye gider:))

La Santa Roja dedi ki...

Ben şemsiyelere değil de yurtdışından aldığım çikolatalara aynını yapıyorum. Sonra elimde son kullanma tarihine 1 ay kalmış 3 kg çikilata kalıyor, 1 ayda hepsini bitirmek zorunda kalıyorum. Peşinden çikilataya karşı bir soğuma geliyor elbet, bir sonraki seyahatten alınanlar da bu soğukluk yüzünden beklemeye mahkum oluyor. Ne kısır döngü ama...