11 Mayıs 2010 Salı

Et istiyorum ben !

Her fırsatta erkeğe b.k atmayı marifet sayan kadınlara ithafen yazıyorum bu yazımı..

Çok özeniyorum mutfak becerisi, yaratıcılığı, merakı olan kadınların kocalarına.. 50 Yaşının altında olup da, benzer işleri öf pöf demeden yapan kadına hiç rastlamadım oysa ben..


Kadın doktordur, genetik mühendisidir, şantiyede çalışmıştır bütün gün, yahut 50 yaşındadır/bıkmıştır, anlarım bak; öperim salya sümük, geçer.... Ama gün içinde kayda değer bir halt etmemesine rağmen(evet, pek çok mesleği meslekten saymıyorum); yemek-mutfak kelimelerini bir arada işittimi, "ayaklarımı/m.çımı yıka pis kadın!" demişsin gibi bakmıyorlar mı suratıma bön bön, deli oluyorum..

Safkan bir öküz olmama rağmen kalkıp kadına bir şeyler hazırlıyorum.. Tepkilerini takip ediyorum, bakalım ne yapacak diye... tık yok kadında... "dur ben de kahveleri hazırlayayım", "bulaşıkta yardım edeyim" falan... hiç ama!... hiç... sıfır!..

Sonra "ühü, neden evde kaldım ben?"..
E müstahak sana afedersin!

Sizin evriminiz böyle lan.. Ne(y)den kaçıyorsunuz? Yaptığınız şey: tembelliğinizi modernite kılıfıyla gizlemeye çalışmaktan öte değil.. Hepsi o... "yerse" tabi o da..

Erkeğin asli görevi avlanmak, kadının asli görevi geride kalanları adam etmek.. Bu asli görevi atlayarak diğer maddelere geçemezsiniz; 20 senede koca insanlık tarihini mi değiştirmeye çalışıyorsunuz, anlamıyorum ki?

Eyvallah çalışın.. ek para.. oh missss... ne güzel.. Ama, asli görevleri halı altına süpürerek/erkek kimliğine bürünerek değil; öyle yapacaksanız hiç yapmayın.. Bu, evde ütüye yardım eden adamın iş yerinde işini savsaklaması gibi.. Ne saçma!

Yemek yapın yahu; açım ben!.. Öyle enginar, pırasa falan da istemiyoruz.. Et istiyoruz biz! en kırmızısından! makarna istiyoruz yahut! o da en kırmızısından(domtisli):P

Hay Allah.. Ne diye yola çıktım, gaza gelip neler yazdım..
Hayır, boğazına düşkün yahut yemek mevzunda özel merakları olan/ilgili biri olsam, neyse..

"Yemek/gurme cart curt bloglarını seviyorum ben" diyecektim.. seviyorum ama, üye olmaya da çekiniyorum aynı zamanda.. kirli hissediyorum kendimi.. hani onlar tertemiz, cici hanımlar ya.. pembeler, melekler falan.. ben sokak çocuğuyum ya.. o açıdan..

Özgün sormuştu geçenlerde "neden benim blogumda yok yorumların" diye.. Aha işte bu yüzden..

Ha bu arada ne zamandır soracağım, unutuyorum hep.. "pişmemiş-çiğ kestane meledinin kabukları nasıl soyulur", bilen var mı aranızda?

36 yorum:

PisPatria dedi ki...

valla uluslarası satış zımbırtılarını falan yönetiyorum, saçma sapan eventler için kreatif cart curtlar tasarlıyorum, üstüne bir de hüptürellam var ama gel gör ki adama evde geyşa misali hizmet ettim aylarca. lök gibi içti ayakkabılarını filan çıkardım ya. gecenin bi yarısı pirzola hazırladım, he butumu kesip de pişirmedim ama insanları da çözemedim. al sana kırmızı işte ya. hala yaranılmıyorsa ne denebilir.

oya, dantel ve yemek bloglarından ben de nedense uzak durma eğilimindeyim. kabayım ben zaten olmasam da olur sanırım.d

l b dedi ki...

o kestane soyulmaz aga.

pınar dedi ki...

tarif ettiğin olması gereken gibi olan kadınlara hyatım boyunca hep özenerek baktım onlardan biri olmak istedim ama beceremedim ruhumda yok o işleri yapmak..bu arada muhasebeciyim iş saatlarim belli olsada asla o saatte çıkabilmiş biri diilim ayın 26 günü saat 10 lara kadar işteyim bu bi bahane diil kabul ediyorum ama o kadınlık sıfatlarınada uyamıyorum kocam tatlılıkla bundan şikayet edio bazen bende tatlım öyle olanlar var ben seni tutmiim diyerek savıyorum başımdan yani sevgili öküzcüm bulduğuna razı ol etini de kendin pişir :)..kestaneyi de dişinle ısır ortadan iki böle sonrasını başarırsın benden sölemesi :D

nalan dedi ki...

o kestaneleri ya kaynatacan ya kebap yapıcen.
yolu yok yani.

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Nar: Normal insanlarla muhattap olunduğu varsayımıyla yazdım ben.. Seninki marjinal bir örnek; genele yayma..

@Beyinütüleyen: :( soyulsa şaşardım..

@Pınar: e gece 10'a kadar "çalışması beklenen" kadına kim ne desin.. ha beklenmiyorsa çok şey denir, orası kesin.. de.. talep varsa, susmak en iyisi..

@Nalan: Yahu millet uzaya çıktı... Hakikaten yok mu şu kestane soyma işinin bir pratik yolu? (aha silinmiş yorumun)

sanitabant dedi ki...

Erkeğin asli görevi avlanmak, kadının asli görevi geride kalanları adam etmek.. Bu asli görevi atlayarak diğer maddelere geçemezsiniz; 20 senede koca insanlık tarihini mi değiştirmeye çalışıyorsunuz, anlamıyorum ki?

demişsin öküzcüm ama burda ciddi bir hata yapmışsın. Bir antropolog olarak düzeltmeden geçemicimm. Erkekler mağaralarından avlanmak için çıkarlarken kadınlar da bitki, ot, meyve toplamak için çıkarlar. İkisinin de mesaisi dışarda geçer. Siz şimdi kadınları hem dışarda çalıştırıp hem de 4 duvar arasına sokup 'yemek yap ülen' dediğinizde hop aslanım noooluyoruz derim.:) Bencillik, o sığındıkları tarihi de bilmezliktir bu! (anam amma sert oldum ha)

Hee burdan yemek bilmez, iş bilmez pasaklı kontes imajı çıkmasın. Bir hedonist olarak herbişeyden anlarım:)

sanitabant dedi ki...

kestane için de püf noktası veriimde yüzün kızarsın:))
öyle haşlama, suda bekletme yöntemleri %100 sonuç vermez. Dışını soysan içteki ince kabuk kalır. Deryalı günlerde izlediğim bi yöntem var, denedim memnun kaldım.
Kestanelerin göbeğini bir ucundan bir ucuna bıçakla çiziyosun ve kenara ayırıyosun. İyice kızdırılmış sıvı yağa (z.yağ şartı yok, dandik yağ da olabilir) atıyosun tüm kestaneleri. 2-3 dakika yağda cozurdattıktan sonra kepçeyle çıkarıyosun. Soğuk su dolu bir kabın içine at. Sonrada kestaneleri soğuk suyun altında iyice yıka. Gör bak nasıl kolay soyuluyo

Aslısın dedi ki...

Ya boşver kestaneyi öküzüm, sana bir şey olmasın! Şapşalsın sen ya, et istiyormuş açmış :))

Bu sana yapacağımız ablanın yemek konusunda yapması-yapmaması gerekenleri de not aldım, döncem ben sana :))

MMO dedi ki...

Kestane konusunda bence de ya haşlıycan, ya da kebap yapıcan.
Yemek bloglarında böyle bi sevgi pıtırcığı havası var di mi hakkaten? :))
Olsun, gene de bazıları eğlenceli olabiliyo, çekinme derim ben.

MagnaPersona dedi ki...

Hangisi kimin görevidir ona insanlar kendileri karar versinler bırakalım da. Görev ve sorumluluklar kadına erkeğe bakmıyor, o anki koşullar ve altyapı ile şekilleniyor çünkü. Sonuçta bir ilişkide bir şeyler aksamadan sürüyorsa ve her iki taraf da ortalamanın üzerinde mutluysa, kimin ütü yaptığı değildir kafaya takılacak şey. Ha ortalamanın üzerinde mutlu değilsen de bu saydıkların sadece bahanedir mutsuzluğuna. Sebep bulma çabasıdır.

Şiddetle katıldığım bir şey var: et istiyorum. Vejateryen sevgililere ölüm. Ya et ya terk et!

:)

Ayrıca yemek yapmak dünyanın en zevkli işlerinden ikincisidir. İlki güzel yemek yemektir. -bence-

siril dedi ki...

yemek yapmayı hiç bilmezdim, buzdolabından soğuk içecek almaktan öteye gitmeyen bir mutfak yaşantım vardı. ta ki esas oğlanla tanışana kadar.
şöyle bir konuşma yaptı benimle:
'kadınsın, evle ilgili yükümlülüklerin var, bunlardan biri de yemek. bana yemek pişirmeyen bir kız arkadaşım olsun istemiyorum.'
ve görev dağılımı yapıldı. elektrik süpürgesini o yapıyor, viledayı ben. yemeği pişirip sofrayı ben hazırlıyorum, kaldırması ondan.
iş böyle olunca ağırıma da gitmiyor artık. hatta son zamanlarda tüm işleri de kendi isteğimle yapar oldum :)
bak böyle profesyonel ayar çekebilirsin sen de :P

beebee-buzz dedi ki...

çok seviniyorum bu ithaflar beni vurmayınca;)))
ya allahaşkına gerçekten erkekler bu belli meslek gruplarını muaf tutuyor mu?!?!!? iyiymiş:)

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Sanitabant: Hıyyyyyy.... illa ukelalık yapacak biri..

Evet "hööyt! 4 duvar arasında yaşayın; ev işi yapın layyn" diyor zaten Öküz; değil mi? öyle anlamak daha kolay tabi... ne diyeyim.. siz de haklısınız..

Kestane mevzusuna gelirsek: Allahım yarabbim... hem vidi vidi yapıyor; hem derya'lı günler diyor:)

iyi de; yağda cozurtursak, o çiğ tadı da kaybederiz.. omaz ki?

@Aslı: Ahahaa.. "sana birşey olmasın"mış:))

Gaza gelmiş gelmesine de,.. uslu Aslı yine dürtmüş yaramaz olanını.. Layığıyla kuramamış cümlesini:P Aferim aferim:) cici Aslı..

Vuuuu.. Çöpçatan yetiler de mi söz konusu sende? Güzelmiş.. Bekle bak; ekim 18'den sonra her türlü teklife açık olacağım:P

Kraliçesin:) Seviyorum seni..

@Ayazma: Onu diyorum ya bende; çok eğlenceli.. de.. temiz de işte aynı zamanda.. benim pabuçlar çamurlu ya biraz; halıları kirletirmişim gibi geliyor.. (kurban olsun onlar benim çamurlarıma; orası ayrı tabi:P)

@MagnaPersona: Hıh işte.. tipik modern tembelus'lardan biri daha.. Benzer mazeretler; benzer cümleler.....

Ha bak et hususunda söylediklerini hayranlıkla okudum ama.. yiğidi öldür, hakkını yeme..

"Ya et! ya terket" .... yazdım bunu bir kenara ;)

@Azze: Anlamıyorsunuz Öküz'ü.. Öküz'ün yardım etmeme gibi bir derdi yok ki.. Öyle yetiştirildik biz; sofrayı kurarız/kaldırırız falan.. Da... işte iyi niyeti biraz gösterdin mi, hemen üste çıkma eğilimine geçiyor bazı angutyolar..

kahvaltı hazırlamasam ne olacak; mike mike kendi gidip kurcalayacak buzdolabını.. öküz hazırlıyorsa kahvaltıyı.. kıymet bil.. gel bari sen de çayı demle!

yok anam..yüz vermeyeceksin bunlara..

@Bebe: Eeeeeee... ne desem bilemedim:)

Evet.. yani öküzüm möküzüm ama; bazı mesleklerin toleransını yüksek tutmak lazım elbet..

karıştırmayınız.. hayvanlıkla öküzlük arasında ince bir çizgi mevcut(yahut bana öyle geliyor:P)

Aslısın dedi ki...

:)) Uslu Aslı'yı ne yapayım ben :))

Ben çöp möp çatarım da 18 Ekim amma tarih ha, insaf. Bak memurusların böyle derdi olmuyor işte, her daim aşka açıktır onlar, aşağılama artık onları diye söylüyorum :))

Her şey gönlüne göre olsun,
Her daim kiss u öküzüm!

sanitabant dedi ki...

yorumun başına antropoloğum dedim, o yüzden müdahelem cahillikten diil yani:)
deryalı günleri niye aşşağıladın ki sen şimdi anlamadım?:)bak hatun benzetmek gibi olmasın senin gibi entel bi adamla beraberdi , adam bunu terkettikten sonra kadın resmen yeniden doğdu. Derya kadınlar için güç, azim ve kendini bulma yolundaki mutlu sondur:)
ayrıca 2 dakika cozurdat dedim, çatır çatır kızart ve hetta yak mı dedim ben?yok yok iyilik yaramaz:)

Talisman dedi ki...

Ya sen kadınları baya baya bir sevmiyorsun haa.. Böyle sevişiyosun filan ama devamlı bir inceleme, bir süzme, arkadan angut deme filan. Sevmediğin insanlarla ne işin var? Ya da açıkça bunu yüzüne söyleyemeyeceğin insanlarla ne işin var? Öyle sinsi gibi.
Bunun dışında konu ile ilgili laf edecek olursam erkeği de kadını da mutfaktan anlasa iyi olur, zenginliktir.

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Aslı: 18 ekim = ehliyetimi geri alıyorum:P o açıdan.. ;)

@Sanitabant: e haklısın da bir yerde. şayet seda sayan'dan kurtaracaksa milleti; varın hepiniz derya baykal seyredin..

Öküz = entel ha:) hiç güleceğim yoktu akşam akşam:) ben diyorum "taksim-cihangir çocuklarıyla aram fena açıldı; uzaylı gibi hissediyorum onların yanında".. sen entel-dantel diyorsun.. enteresanmış..

İlk bulduğum kestanede deneyeceğim bakalım.. sanmıyorum ya.. hayırlısı hadi:P

tenk yu:)

@Talisman: Mıçınızdan dinleyin siz hep beni.. pis feministler:P

siz nasıl her fırsatta laf sokuyorsunuz erkeqgillere; izin verin, yeri geldi mi ben de bir kaç şey söyleyivereyim.. yıpranır mısınız?

dilin kemiği de yok üstelik..

sadece mutfakta da değil; her türlü ev mevzusunda tembel-beceriksiz olmamalı kadın kısmı;)

okka!

penelope dedi ki...

bırakın deryalı günlermiş..ÖZGÜN var bee..özgün varken deryalı günler ne ki..kim kii.derya kimm..


et ..erkekler hep mi etçil böyle..biriniz de yanıltın da "akşam brokoli,taze fasulye,bamya " filan isteyin.et..hırrr" larken hayal ettim bi an seni:))

şimdi feministleri kızdırmayayım ama kadının yemek yapması ortalığı adam etmesi ,sunması işi bana çok asil geliyor be..hemen "hizmetçi miyiz lan biz..hayat müşterek "bilmem ne muhabbetine dalmayalım..ama hani yakışıyor bence kadına şık bi sofra hazırlamak ,yemek yapmak ,sunmak..ve bu adamlar bu kadarcık bişeyle mutlu oluyorsa ve hatta deli oluyorsa kimi kul köle oluyorsa ve bu kadarcık şeyi yapmak bizim için bebek işiyken tripal enfeksiyona uğramış gibi kaçıyorsak bunlardan ,trip yapıyorsak sonra hiç bişeyden şikayet etmeyelim bence..ha ben demıyorum adam yayılsın ,biz getirelim götürelim pişirelim taşıralım ..hem evde hem işte ölelim..yoo..ama asgari müştereklerde buluşulabilir..basit şeyler be bunlar bizim için.
son olarak
yemek ,cıncık ,boncuk blogları maharetli kadınların bloglarıdır.hepsini alkıışlıyorum( köpeğe kartondan çiş kutusu ,turşu kavanozu kapağı danteli yapacak kadar kafayı sıyırmışlar hariç.onlara acil şifalar diliyorum allahtan)

Sokak Kedisi dedi ki...

Gene celallenmişsin Öküzcüm :))

Kadın dediğin yemeğini de yapacak, evini de döndürecek! Akşam olduğunda süslenip püslenip açacak kapıyı beyine! Hem çalışmayı hem de kestane pişirmeyi bilecek ( en azından soymayı!! ) Bi de ehliyeti olacak, polise de kaptırmamış olacak!!


Vayyy :)))

Elini öpeceğim ben bu şahsiyetin, bulursanız haberim olsun ;)

OYA dedi ki...

O pembeli blogların muhataplarından biri de ben oluyorum..
valla mutfaktan çıkmayan bir kadınım lakin ben yine de kocamı memnun edemiyorum.Erkekler doyumsuz yaratıklar.Mutfak dört dörtlük olsun bu seferde başka şeyler istiyorlar,istiyorlar,istiyorlar.
ille de çiğ kestane kabuğu soyucam diye tuturuyorsan,küçük kuzu kestanelerinden al.Kabukları kolaycacık soyulacaktır....

penelope dedi ki...

yaşasın oya:)

Zeyno dedi ki...

Seni değil, yorum yapanları kutluyorum. Umarım utanmışsındır öküz:)

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Penelope: Aha, pis romantik sahalara dönmüş..

boşver penelope'm.. müstahak bunlara arıza kocalar.. dövünsünler "vay kocam başkasına kaçtı", "vay adamda sorumluluk sıfır/aldığımda böyle değil gibiydi", "vay şöyle böyle" falan diye..

kendilerini kandırıyorlar.. iyi makarna-pilav/et yemekleri yapamayan kadına kadın mı denir be!

@Sokakkedim: Çok şey istiyorum değil mi?.. ne diyeyim.. off ki ne off.. anlamoor kimse beni..

Celalleniyorum; zira, ucu bana dokunuyor.. Unumu elemiş olsam, dert eder miyim hiç bunları..

@Oya: Yukarıda yazdım.. millet uzaya gidiyor; hala kestane kabuğunun nasıl soyulabileceğini keşfedememiş olamaz insanoğlu.. vardır muhakkak bir yolu.. da .. ne?

oyacan.. bu arada blogun bir harika.. çaktırmadan takip ediyorum, bilgin olsun:P

ve evet; yaşasın oya ve oya gibi becerikli/çalışkan hanımlar! :)

"leb" demeden... dedi ki...

mangal & balık erkek işidir...
elimi sürmem...

onun dışında mutfağa giren adama illet olurum. mutmak kadının yeridir abi. biz garajınıza giriyo muyuz misal. ya da maç da seyretmemeli bi kadın.

herkes mekanına dönsün özetle...

(erkek mutfakta ben yemek yaparken laflamaya girebilir, hatta girerse süper olur o ayrı...)

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Zeyno: ben niye utanayım yahu?.. bir adım dahi geri gitmeden, aynı heyecanla savunuyorum fikirlerimi..

tembel ve feminizmle angutyoluğu birbirine karıştıran hanımları sevmiyorum..

* savunduğum şey cahil cühela hayvanlığı değil.. dikkatli okuyun cümlelerimi., önceki yazılarımı.

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Leblebi: Siz ikiz falan mısın zeyno'yla?

Hıh işte bak.. yolunu şaşırmamış bir hanım daha.. aferim aferim ;)

"leb" demeden... dedi ki...

walla yorumları okumadan yorum yaptım ben .)))

ikiz değiliz ama seçme şansımız olsaydı olurduk...

Zeyno dedi ki...

Yorumları okumasam neden, utan' derimki? Yorum yapmasam da her yazını okuyorum. Asabi misin? Yol yorgunluğu ya da açlıktan olmalı! Et pişirecek hatun da yok, haklısın. İkiz olma konusuna gelince, sahiden de itirazım olmazdı leblebiye:)

patates dedi ki...

yemek yapmak eğlencelidir ki... gerçi düzenli olarak yapılınca sıkıcı olabilir tabi...

Aslısın dedi ki...

Doğru ya ehliyetsiz adama kız vermezler :)) Ya valla yaramaz Aslı geliyor, pişman etme beni, onu susturduğuma :))

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Patates: Mesele orada zaten.. De... çalışmak, evin rottweiler rolünü üstlenmek, şöförlük yapmak falan da sıkıcı malum.. ;)

Pixie dedi ki...

Yani aslında İş olarak bi kadına yıkıldığında yemek yapmak çekilmez oluyor bence ama sen demişsin ya hani yemeği ben yaptım tepki ölçtüm bi kaldırayım bende bulaşıkları tarzında yaklaşıcak mı onu da yapmaması harbi tembellik doğruya doğru :))

Nerdeyse tüm arkadaşlarıma bir fırında makarna etkinliği düzenliyorum beklerim seni o zaman :)) Ayrıca bi nokta daha var eklemeden geçemeyeceğim yeşillik yemekten nefret eden biri olarak et ve makarna isteklerini sonuna kadar destekliyorum :))

Böyle bir kadında vardır ayrıca ya... ne bileyim bazıları sevdiğine hizmet etmeyi bile sever yani. ben yine hayallere mi daldım yoksa :)

Adsız dedi ki...

Kapasite değil yapasite, Öküzcüğüm.

Sevgiler....

Oyuncak Tren dedi ki...

Öküzcüğüm,

Mahmure Bacımıza laf atma, kendisi nallanmadan önce çok hamarat bir ev ciniydi. Hatırlatmak isterim. :)

Şımarıkkkk

Pixie dedi ki...

Nedense anlaşılamadığımı hissettim. Kadın doğası dediğin hizmet etmek değildir bana göre.
En azından ben kendim ve çalışan kadınlar için (daha çalışmıyorsam da çalışıcam inşallah :)) hizmet etmeyi iki tarafın karşılıklı yapması gereken birşey olarak düşünürüm...

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Şımarık: güzelim, sen 40 yerden yazınca kafası karışıyor öküz'ün(e öküz işte; ne bekliyordun?)..

ev cini hangisiydi? mü hangisi? şımarık, eşşek, mahmure falan kim?

@Pixie: Pek çok mevzu karşılıklıdır elbet. Ama bir kadının yemek yapmaktan utanması/gocunması kadar salakça bir şey de, çok azdır şu hayatta.