7 Ekim 2009 Çarşamba

ne saçma adamım

Ne saçma adamım yahu..

Duygusal anlamda birşey hissetmediğim bir kadınla gayet rahat olabilirken, kalbin en cılız atışlarına dahi muhattap olabilmiş bir hanımın yanında gerim gerim geriliyorum(ah güzel türkçem!).

Hal böyle olunca da, aşık olduğum yahut acabalarımın olduğu kadınlardan "suratsız, gergin, içine kapanık, sıkıcı, utangaç" vb laflar yerken; sıradan arkadaşlarımın, f.ck body'lerin yahut hayatımda daha az yer kaplayan kadınların "kazanova, eğlenceli, fazlaca rahat, havalı, artiz herif" yakıştırmalarına muhattap oluyorum.

Her iki tarafın da zihninde, birbirine zıt ve aslından(mevcuttan) uzak bir öküz portresi canlanıyor. Gel gelelim, en dipteki öküzü istesem de gösteremiyorum(uzun vadede ancak).

Nasıl olacak bu iş:)? (cevabı da biliyorum aslında... /doğru insanlar söz konusu olduğunda sorun kendiliğinden çözülüyor/ .... da arıza çıkartıyorum işte bünyeye.. maksat hareket olsun..)

19 yorum:

Adsız dedi ki...

Aynı dertten muzdaribim. Çook sevdiğim birinin birlikte o kadar zaman geçirmemize rağmen beni hiç tanıyamamış olması daha doğrusu kendimi tanıtamamamış olmam çok asabımı bozuyor :)
Ama dediğin gibi ya doğru insanlar söz konusu değil ya da zaman yetmiyor tanımaya...

Özgür dedi ki...

Ya sorunun hep bende olduğunu düşünürdüm, bu gibi durumlar her zaman başıma gelir. Yazıyı ve yukarıdaki yorumu okuyunca yalnız olmadığımı hissettim. :D

Bizim hastalığımızın adı ne acaba. :D

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

Benim derdim tam olarak o değil aslında.. Yakınıma gelebilen insanlara karşı kendimi anlatamama problemim pek olmaz. ("yeterince" zaman ve samimiyet, bu durumun en doğru ilaçları benim bünyede)

Sorun şu ki:
Kolay kolay kimseyi yakınıma al[a]mamıyorum (bilinçli yaptığım birşey değil bu).

"merhaba merhaba" yahut hormonal güdüm+rahatlık = kolay...

ama, kalp+rahatlık için pek çok şey gerekiyor.

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

hastalık demeyelim.. sendrom diyelim.. öküzlük sendromu :)
(kimileri "uyuz", "gıcık" falan da diyor)

zeynepin sesi dedi ki...

aslında bu durum çoğu insan için geçerli bence..

Özgür dedi ki...

Türk kızı da bir hindu kadar öküze tapar! Öküz ne yapar? Aval aval trene bakar, gider çayır çimen üzerine yapar!
Serkan Altuniğne


Bu söz aklıma geldi yorumu okuyunca. Eğer bizimki öküzlük sendromu olsaydı bir sıkıntımız olmazdı. :D
Ya da en azından benim ki öyle değil. Benim sendromun adı koyulamadı daha tıp çaresiz kaldı. :P

Adsız dedi ki...

biraz içini dök rahatla gibi bişey olmuş yorumlar,bundan cesaret alarak bende bişiler söliim madem=))
bendede tam tersi etrafımdaki insanlar eğlenceli olduğumu düşünür tamda göründüğü gibi bi insan dendiğinede tanık olmuşluğum war amma welakin durum öyle diil.benimde kabuğum ''eğlenceli görünmek''
sanırım sizdede buna benzer bi durum war.kendinizi bişeylerden korumak istediğiniz zaman ortaya çıkardığınız yüzleriniz.mesela endişe duygusu hortlayınca (acaba beni beğernir mi aman şunu yapmiim yanlış anlar gibi...) ister istemez insan olduğundan farklı dawranabiliyo...çewresindekileri olmalarını istediği yere koyamayabiliyo...
bu yüzdende yalın halinizi diilde ''asıl ben yerine bu beni'' bilse daha hayırlı olcak,yani -de halinizi yaşatıyosunuz (yaşatıyoruz) sanırım...
bitti=))

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

zeynep: burada bahsettiğim şey "yeni tanıştığım insanlara karşı gerginlik" değil..

Yepisyeni, cillop gibin 2 kadınla tanıştığımı farzedin.. 1'i için "kalp" güp güp ederken; diğeri ile daha çok alt bölgeler ilgileniyor olsun.

işte alışılagelenin aksine ben, güp-güp kalpte sekiz olurken, "vuu babe!" dişisine karşı oldukça rahat olabiliyorum.

şahsen benzerimi hiç görmedim, duymadım.. o açıdan yeniden açıklama yapma gereği duydum:)

mr_lonely: yok; yanlış söylemiş serkan.. öküze değil, hayvana tapar türk kadını.(benim anladığım öküz kavramı farklı. sevmez onu kadınlar)

zerzevat: he valla:) dökün içinizi.. dur, fona da "batsın bu dünya" müzüğü koyup geliyorum..

mesele "sebep" değil.. sebep bariz.. o noktada tereddüt yok.. asıl olay, "eee? nasıl olacak bu iş?" kısmında... zira, "rahat ol, şöyle ol, böyle ol" telkinleriyle düzelebilecek bir şey değil bu melet..

Aslısın dedi ki...

Hani diyorsun ya kalbin güp güp yaptığı, doğru insan bulununca bu olmayacak ve çözüm aslında bu diye. O zaman olana kadar denk gelenlere fcuk buddy'lik yap, aslında ne tatlı, eğlenceli bir insan olduğunu görsünler :)

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

f.ck kelimesini çıkartsak? (zira 40.000 çeşit body ortaklığından söz ediyorum ben [hug body, dvd body, çay-kahve-laklak body vs] )

"güp-güp sesleri duyduğun halde gerinliğin devam ediyorsa, muhtemelen yanlış alarmdır. sen bodylerle günü idare et... elbet çıkar karşına doğru kişi" diyorsun sanırım.

bu da bir bakış tabi.. aslında işin kötü yanı, çok uzun zamandır da güp-güp müp-müp falan duymuşluğum yok. Afedersin, seneler insanı biraz falloşlaştırıyor; değişmiş / gelişmiş de olabilir bünye... bilemiyorum...

O güp-güpü yeniden duyarsam.. ve hala buralardaysam.. paylaşırım;)

( iç ses: tatlı/eğlenceli kelimeleri çok uzak bana:( pozitif yönde pek çok şey söylenebilir. ama bunlar eğreti durdu sanki üzerimde )

Deniz Poyraz dedi ki...

eminim o kalbini birazcık bile olsa farklı attıranlar kadınlar arasında da seninle birlikte olmak isteyenler olmuştur ve belki de sen bunu hiç bilememişsindir (işte ben buna çoook üzülüyorum ), zira kadınlar "öküzleri" severler ve bu sadece Türk kadınları için değil tüm kadınlar için geçerlidir(hamurun tarifi aynı).
ve bu içimizde ki hangi duyguyu besler hala bilmiyorum ama keşfettiğim gün herkes ile paylaşacağım onu biliyorum :)
sen de bu istemsiz geri çekilmenin gerçek sebebini keşferdersen paylaş plsss..

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

oldu tabi.

problem de orada zaten.. "isteyip de yapamamak/rahat olamamak", ve akabinde "göz yaşına sebep olmak"..

yukarıdaki bir yoruma cevaben yazmıştım.. kadınların öküze taptığını sanmıyorum(yahut, benim kafamdaki öküz karakteri farklı).

kadın milleti hayvana tapar bence..

öküzün kimseye zararı yoktur. trenler, çayır çimen mutlu mesut yaşar kendi halinde. ayşe'ye-fatma'ya uymaz bu hayat; o ayrı..

"hayvanlık" dediğim şey biraz daha farklı.. insan hayvanlarında bir evil part var mesela.. illa bir agresiflik, p.çlik söz konusu olacak..

bu, kimi zaman "heyt erkeg be!" olarak yansır, kimi zaman eğlence olarak, kimi de "çapkınım benim" olarak...

biraz "ayım benim!.. ohşşş, agresif erkegim!" durumu sanırım.. trafikte kavga çıkartan kocasıyla akşam daha ateşli sevişen kadınlar var bu hayatta.

bir tanesinn "allah belanı versin! ne ucuz herifsin" dediğini sanmıyorum.[agresiflik, hayvanlık niteliklerinden yalnızca bir tanesi]..

istemsiz geri çekilmenin nedeni mi?

basit aslında sorunun cevabı. rahat değilim o insanın yanında....

eğlendir onu, 2dk boş bırakma, sakın boş/yanlış birşey söyleme, sakın gülümsemen düşmesin onun yanında, konuş devamlı...vss..

bu tip bir yapay yarış/oyun içerisinde hissediyorsam... geriliyorum... hepsi bu..

yoksa ha gitti/ha gidecek elimden psiklolojisi... emanet tutuyor zaten elini..

bir yarış halindesin devamlı... en az ali veli kadar eğlenceli / kaliteli biri olduğunu göstermelisin.. vs...

işin özü: İSPAT(en kötüsü) gereksinimi, rekabet ve ellerin birbirini sıkı tutmaması durumu..... güvensizlik... bunlar işte sebepler.....

(üşenmezsem, arıca bir başlık olarak yazarım bunu blogda)

Adsız dedi ki...

bırak yaa hep waatler =))
ben hala bana werdiğin sözün peşindeyim ısrarla=))

eliBubbly dedi ki...

ayy, ne onemi var, az konusmussun-cok konusmussun, rahat olmussun-olmamissin, karsidaki insan senden hoslanmissa senin de ondan hoslandigini ister 3 cumle kuuur ister 56 , bakislarindan bile anlar.. Hatta ona karsi tutuklugunu da buna baglamasini iyi bilir.. onemli olan karsindakine verdigin bu mavi isigin hakkini vermen, ona karsi durust olman, seviyosan incitmemen, hayaallerini kirmaman, gercekten iyi bir sevgili olman.. biri seni dedigin gibi "ucuz herif" diye filan suclayabiliyosa bence bu tutukluktan filan degildir.. baska biseyler yapmissindir da burda deginmemissindir..

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

Kaç yaşındasın sen; 65 falan mı?

Şekilclik hayatın her yerinde var.

Yeni insanlarımızın(moderniteyi sindiremeyip, mutant moderne dönüşenlerin) beklentileri çok farklı. ağzın laf yapmadıktan sonra, kaliteni, sohbetini, eğlenceliliğini gösteremedikten sonra hangi modern!! istanbul kadını alır seni:) güldürme beni..

Dediğin gibi olsa, şimdi 2 tane boyum kadar çocuğum olurdu:)
Hülya Koçyiğit filmlerinden geri dönebilmek lazım hayata.

Kalmadı artık öyle kadınlar.. (o yüzden kız arkadaşlarımın istisnasız tümünün anne-babaları beni çok çok severdi)

+, şu "ucuz herif" lafından nasıl öyle bir anlam çıkarttığını da anlamadım.

"Modern!!!! kadınlar, trafikte kavga çıkartan eşlerine "allah belanı versin! ne ucuz herifsin!" diyecekleri yerde, kafalarında "ohşş, serseri erkeğim!" imajı bürüyüp, gece eşleryle daha ateşli sevişiyorlar"
dedim yalnızca.. yani p.ç olmak her daim prim yapar şu dünyada... becerebilene elbet..
(ben beceremiyorum; o yüzden x-bodyler dolu hayatımda)

eliBubbly dedi ki...

ne alakasi var simdi - iliskide kalite olsun demek 65 yasinda olmayi mi gerektiriyo, anlamadim..
dgalliktan yanayim. diyosun ki modern kadin agzin laf yapmayip onu eglendirmedikce seni almaz.. neysen osundur.. birini eglendirmek icin sekilden sekile giren insan kadar da itici bisey olamaz zaten.. saklabanliktan kim hoslaniyo allah askina..herkes yaninda kendi gibi olan- komik ya da sakin, durgun ya da cilgin- ama kendi gibi olan, dogal -yapmaciksiz insanlardan hoslanir saniyorum. sahsen aradigin kaliteyse eger- kaliteli birseylerin pesindeysen nasil hissediyosan oyle ol. susmaksa icinden gecen sus.. zaten karsindaki seni sirf onu eglendirmiyosun diye istemiyosa zaten aradigi sen degilsindir ki.. zorla kime neyi kabul ettiriceksin..
Hulya kocyigit filminden alintilar degil bunlar- asil yapmacik cirpinislar bence bahsettigin bu filmlerden

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

Sen türünün güzel örneklerindensin o halde.

Nerede nasıl yaşıyorsun bilmiyorum; ama inan bana, genel durum düşündüğün gibi değil.

Teşekkür ederim paylaşımlar için:) Bunu gelmişten saymam; yine yine beklerim....

eliBubbly dedi ki...

:) bak iste ne guzel, boyle konusalim biz

éLLa Çiça dedi ki...

insan sevdigine kiyamazmis :) o yuzden onlara bi gecelik kadin muamelesi yapamiyorsundur.

ama senin sirf onlarin yaninda heyecan yapip kendini ifade edemiyor olusun, elestirilmene sebep oluyorsa bu sefer bu senin degil onlarin ökuzlugudur ökuzcum :)