7 Mart 2009 Cumartesi

Daha Basit Ve Net Cümleler Lütfen


Kadın milletinin tek bir kelimesinden 300 olası anlam türetilebilecek, kimi zaman "olmaz ama yan cebime koy" saçmalığının, kimi zaman ise endişe ve tereddütün sebebiyet verdiği kararsız dillerinden nefret ediyorum.

Kibarfeyzo da pek çok erkek gibi ananlamaz o tip şeylerden(e-öküz.com)..
Onun dünyasında "bilmem", "bakarız" vb feminen kelimeler yerine, daha basit ve hareket/verim oranı daha yüksek, "istiyorum", "istemiyorum", "sevişelim", "müzik dinleyelim", "dvd seyredelim", "şu koordinatlara gidelim" gibi temel kalıplar var.

Yani demem o ki, "dvd seyredelim" dendiğinde bunun "sevişelim" manasına geldiğini 40 sene düşünse akıl edemez bu bünye. Tonla laf yemişliği var; oradan biliyorum..

Dünya daha basit olsa diyorum..
seviyorum-sevmiyorum-sevişelim-uyuyalım-konuşalım vs nin altında 40.000 olasılık olmasa... aynen okundukları manada geçerli olsalar.. çok mu zor be blog?(bloga söylüyorum, kadın milleti siz anlayın)

Arıza ve kararsız cümlelere örnek mi?
"sevmiyorum ama gitme" ........ gel de çöz!! ....

çözemez.. kibarfeyzo'nun beyni öyle çalışmıyor ki.. ancak, bilmem kaç ay sonra "aaa, acaba seviyorum ama çok kırgınım" manasına da gelir miydi o söz?" diyebiliyor bünye.

bodoslama, en basit yalın haliyle anlatsak dertlerimizi? olmaz mı? edebiyat ödülü mü alacağız yahu? derdiniz, amacınız ne sizin?

"sevişelim mi?" sorusuna bir çırpıda "evet" diyenini inanın hatırlamıyorum.

"bilmem", "sevişmek mi istiyorsun?", "bakarız".... nasıl? tanıdık geliyor mu bu cevaplar? hemen hiç şaşmaz bu durum.

Hayır, o "bilmem" in hemen ardından tecavüze uğramasam, hani "belki istemiyordu da.. ben ısrar edince kıramadı" diyeceğim. alakası yok; sadece kıllık!

Yahut..
"kibarfeyzo seninle sevişmek istemiyorum"... iyi tamam.. madem istemiyorsun.. peki..
10dk geçmez bu sefer dişi kişi sırnaşmaya başlar.. Yahu daha bilmem kaç dk önce söyledin "istemiyorum" diye.... arıza manyak! ne istiyorsun benden yahu!

"sevişmek istemiyorum, ama sevişmezsek arkadaşlığımızın yara alacağından korkuyorum"
"sevişmek istiyorum, ama şimdi değil"
"sevişmeyi bir an istiyor, 2 an istemiyorum.. arızayım ben"(durumun farkında olmak da birşeydir)
"sevişmek istemiyorum" ve tutarlı hareketlerle devam..
"sevişmek istiyorum" ve action!

daha basit... daha yalın.. evet.. hayır...

pek çok erkeğin beyninin de benzer çalıştığına eminim. 21yy feminen gençlerinden bahsetmiyorum. benim gibi taş devri, benliklerini kaybetmemiş, hakiki öküzlerden bahsediyorum. (okuyanların kafasında kıllı bir hanzo fotoğrafı oluşuyor ya.. pek eğleniyorum onunla:P )

Gerçi ortalama erkek milleti de sever cilveleşmeyi.. yani sorun muhtemeldir ki bende.

Kaçan kovalanır... çooook yerinde bir söz.. ama.. ben hariç sanırım..
yapamam.. red reddir yahu.. bunu nasıl tarif edeyim bilemiyorum, ama öyle "düşünceli olmak, empati yapmak" falanla ilgili birşey değil bu.. pek empatik(empatik!!) biriyimdir; ama olmuyor işte.

beyin daha basit komutlarla çalıştığı için, benzeri tiyatral süreçlerde bünye tilt oluyor.

foto: http://rache-engel.deviantart.com/art/IDiot-34175448

20 yorum:

Rahat-sız Hatun dedi ki...

bravaa bravaa bravaa :D ne güzel yazmışsın haklısın valla ne hikmetse kadın milleti erkeğin kafasında sorular yaratmaya onların kafasını karıştırmaya bayılıyo. Arızalık var biraz. mesela kız sevgilisine şu soruyu muhakkak sorar zannımca "rızacan beni neden seviyosun?" bu cevaba böle edebi,romantik,şairane cvplar bekler bazısı kızın ne demek istediğini anlamaz türdedir ve direk bilmem der bazısı "ne bilim güzelsin,hoşsun,alımlısın" vs. kendi inanmadığı şeyleride söyler.Kızın demek istediğine tatminlik bi cvp veren erkeği ben hiç görmedim ama onların dilini çözende vardır heralde. ay çok uzattım affola ve tebrikler güzel bi konu :)

öküz dedi ki...

:))

"beni neden seviyorsun".. ıyyyy.. evet, bu soruyu yerden yere vurmayı unutmuşum:)

aynı fikirde dişilerin de var olduğunu bilmek güzel.(aynı fikirde olanların dahi, doğaları gereği iğnelediklerimden çok farklı olamayacağını düşünsem de)

yesari dedi ki...

farklı olmazlar çünkü...gerçek aşk herkesi bildiğin klasik "kadın" ya da kasik "adam" (ya da erkek, adam var adamcık var:) yapar...bu üfürmeler , klasik tavırları yerden yere vurmalar, o yerleri yalamaya döner o "an" da bulunca kendini...

neyse, konumuza dönelim...şimdi amaç belliyse lagaluga yapmaya gerek yok..eyvallah...güzel bi gün güzel bi gece...eeee..v.s.vs.

ama normal bir süreçte hani gizem, hani uzanma, çekinme, birşeylerin biraz da kazanılmaya çalışılması...bu kadar kolay olmasını istemediğiniz birileri çıkmıyor mu karşınıza Alllaaahh öküzlerrriii diye soruyorum izninizle????
(valla ben demiyorum sen diyorsun öküz diye;)

yesari dedi ki...

uzanma ne yaaaa...imdaaaattt...utanmaaaa utanmaaaa

öküz dedi ki...

aaaah ah.. nerede o eski "ne istediğini bilen, cesur kadınlar" ?

ne yapsın kibarfeyzo "yeterli şaklabanlık" yaptığı için ona "evet" diyen kadını..
hakedişin değer birimi "şaklabanlık" olmamalı.

sindi kraffırd için: 300 şk
ortalama mmleketim kadını için: 200 şk
vs

bu ne yahu?

şaklabanlığı karaktersizlik olarak gördüğü için rakip firmalardan daha az şk sunan, nice kaybettiğiniz doğru adam olduğuna eminim..

"zehir" dedi ki...

yok tabiii kalmazzzz...kalır mııı...yeni moda bu değil zateennn...ama senin sandığın gibi şaklabanlık hiç değil....

karşınızda size değer veren, insan muamelesi yapan birini gördüğünüzde, onu o değerlerinin a.q tan sonra kendisini sikme isteği ile baş başa bırakıyorsunuz...

nasıllll...dolayısıyla kalmıyor öle eski zamane kadınları...

seyrü sefer dedi ki...

buyur canım ben geldimmmmm..ne istediğini bilen kadın hemde çok net hiiçç erkeğe eveleme geveleme bin takla atma sıkıntısı vermeden güzel bir yemek sonrası yada herneyse öncesinde yaptığın...hadi gel bana diyebilecek kadar rahat..hep böyleydim hepte böyle olacağım yaşadığım engiinn tecrübelere rağmen...bir gün bir erkek arkadaşıma cidii ciddi sordum yahu ben nasıl bi kadınım ..e taşşş...bak bakim azımmı kokuyo pekiii....saçmalama beee...termi kokuyorum..öyykk saçmalamaaa..eeee neden erkeler benden korktuklarını söylüyor bana söylermisin???
cevap şöyle geldi:
-kızım yeryüzünde en tehlikeli kadın tipi sensin,bir erkeğe show yaptırmıyosun seni elde etmek için...adam bi kırıtsın bi havaya girsin bi tavlasın bi fırsat verr ama yok sen napıyosun erkek gibi kadınsın adamın ödü kopar lan senin gibi bi kadından...ilk gece yatılmaz bi erkekle unutmaa sakınnn ya tılmazzz....ya ben lisedemiyim be dedim..hiç farketmez dedi...oldu dedim.. şu ahir ömrümde bunu inanmazsın bir tek erkeğe yaptım....oda hala birlikte olduğum sevgilim...:)) şaka gibi...ben ilk gece olayını evlilik te sanıyodum bu güne kadar..hani adetten dir diye..meğer durum buymuş ...yazdığın her kadın cümlesine karşı sana verecek bir erkek cümlem olacak valla kusura bakma...:))) ama beraber bi sonuca ulaşırız belki yani ortasını buluruz ne dersin???...pehhhh ne istediğini bilen adamı bul sen önceeee kadın bulmak kolayyy...)))

seyrü sefer dedi ki...

uuuuuuuuuuu deniz sen baya kızmışsınnnnnnn...buyur öküzcüm biri burda...:)

yesari dedi ki...

YÜRÜÜÜÜÜ BEEEEE BACIMMMMMMMMMMMMM:)))))))))))))
SÜPERSİNNN...HADİ BEKLİYORUZ CEVABI MR.ÖKÜZZZ

öküz dedi ki...

Sevgili Denis,

Çok şey yazarım aslında bu söylediklerinin üzerine. Önceki yazılarımdan birinde de benzer bir konudan bahsetmiştim. tek cümlelik kısa özeti şu: "Ya adam olana aşık olun; ya da durumun bilincinde olup şikayet etmeyin"

bardan konserden adam kaldırıp, "önce 'seni seviyorum' dedi, akşamına seviştik, ertesi gün kapının önündeydim" diye ağlanmasını anlamıyor benim bünye.

kendim için söylemiyorum.. öküzüm ben.. görmeyin beni.

ama inan bana, etrafta pek çok "adam gibi adam" var.

ambalajsız ve sıkıcı göründükleri için dikkatini zor çekerler. ama doğru yerlere, doğru gözle bakarsan muhakkak bulursun diye düşünüyorum.

öküz dedi ki...

Aslına bakarsan evet; erkek milleti beklemedikleri tepkileri alınca affallayıp, korkabilirler. samimiyete inanmaları zaman alabilir.

ama dobra olmakta herşeye rağmen fayda var diye inanıyorum.

ne istediğini bilen erkek de bence kolay.. (iyi niyetlisini/içi dışı biri bulmak zor olabilir bak)

öküz dedi ki...

bu son mesaj sanaydı seyrü sefer...

"zehir" dedi ki...

ahh canımmm.alemin akıllısı sensin di mi.bir tek sen ayırabiliyorsun adam gibi adamı, kadın gibi kadını.adam gibi adamındaaaaaaaaaa.
bence biran önce biri sana masal anlatsın da sen büyü.yoksa senin bu ego başka bi tarafa gidiyor.senin yorumlarını aşar benim durumum.
"denis"

öküz dedi ki...

birinin yarasına tuz serptim sanırım.

yorum yapmayacağım; sadece "daha dikkatli ve önyargısız okumaya çalış yazdıklarımı" derim..

yahut boşver.. hiç okumasan da olur..

seyrü sefer dedi ki...

içi dışı ben gibi birini bulacağım errrr yada geççççççççççç...iyiyim ben iyiyimm iyiiim iyiyimmm....varya bunca sınav dan sonra bulamazsamm kendime tükürücemm zatennn...:=))

bu arada noluyo ortalık karışmasın sakinnnnnn gidelimm... herkes fikrinde özgür elbettte..ama illede üslup illede üslup...

öküz dedi ki...

umarım.... gönlünden geçtiği gibi olur.. en kısa zamanda..

Oyuncak Tren dedi ki...

Aha bunu da okudum. Lakin yazmış Steve Abim zamanında: http://www.stevepavlina.com/blog/2009/01/initiating-relationships-with-openness-honesty-and-directness/

Yalnız Öküz, kızları ayıplıyorsun ama hangi erkek bu kadar direkt ve doğrusal ki? Özellikle ilişki başlatma - bitirme noktasında?

Mesela, "seninle sadece gönül eğliyordum, aramak da istemiyorum artık" diyen var mı? :) "Gözüm fırıldak gibi dönüyor daha iyisi için ama boş durmayalım diye takılıyoruz işte" diyen bir hatun/erkişi? "Tırstım senin hayattaki yerinden, kendimi yetersiz hissettim, güzelsin ama benim için fazla iyisin?" diyerek düşen bir tenya? :)))

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

tenya? :)

yahu bana ne başkalarından... ben net bir öküzüm(yahut öyle sanıyorum). kafa gayet basit komutlarla çalışır bu tip mevzularda.

o yüzden bu serzeniş..

Oyuncak Tren dedi ki...

Sosyal vampir, paçoz, paragöz bir hatun, veya sosyal vampir, loser, ezik bir erkek = tenya. veya parazit. veya asalak.

her halükarda boktan bir durum. :)

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

unutmayacağım bu tanımları: Sosyal vampir, paçoz veya paragöz hatun..