10 Mart 2009 Salı

Aldatan Kadın Modeli


"Aldatan erkek modelini" inceler de, "aldatan kadın modelini" incelemez miyiz? inceleriz elbet. hatta yerden yere vururuz! :P (kendi yorumumu en alta yazacağım)

Olaya yine bilimsel yaklaşıyoruz.
Uganda'lı bilim adamlarıyla birlikte yaptığım bilimsel araştırmanın sonuçlarına göre:

Evliliğinin ilk 10 senesini devirmiş, 25-50 yaş aralığındaki, istanbul'da yerleşik 100 çift arasında yaptığımız bu araştırmada, "%75 kadar 'aldatmayan kadın popülasyonunun' söz konusu olabileceğini gözlemlendik".

Bu %75'lik dilimin 25 kişisinin, kaçamaklarını "fiziksel aksiyon" aşamasına ramak kala sonlandırdıkları görülüyor. Yani cilveleşme, iyi hissetme, iltifatlar, ilk dokunuş falan derken, kalıtsal olarak atalardan devralınan "yok yok, çok yanlış yapıyorum, hayatım mahfolur" iç sesinin neticesinde gerçekleşen bir geri çekilme söz konusu.

1.alt denek grubumuz, bu 25 kişilik, aldatmaya ramak kala "doğru değil" iç sesini dinleyen hanımlar. Bu grubta yer alan kadınların 10'u, ilegal partnerle olan ilişkisine tameman son vermişken, kalan 15 kişinin ise uzaktan/fiziksel temas olmadan devam ettiği gözlemledik. Bu alt denek grubundakilerin büyük çoğunluğu, aldatmaya potansiyel olabilecek durumla, "duygusal" sebeplerle karşı karşıya kalmış. Yani evliler/beraberlikleri var, ama gönül *çeşitli sebeplerle başkasına da kayıyor.

2.alt denek grubumuz, "aldatan" %25 lik dilim.
Bu grupta yer alan kadınların %8'inde, birden fazla partner ve çok düşük düzeyde pişmanlık/içses-dış ses kavgası gözlemlenirken, kalan %17 luk dilimde yer alan kadınlarda ise tek bir illegal partner, ve sos niyetine bolca pişmanlık/gözyaşı görüldü.

Gelelim kibarfeyzo'nun yorumuna.
Memleketimde çokca hayvan erkek var. Bu konuda tereddüt yok. Eşini hobi niyetine aldatmak, ihtiyaçlarını görmezden gelmek, cinsel anlamda doyurmaktan çok uzak olmak ve ötesinde umrunda da olmamak, şiddet ve pek çok benzerlerini tek bir vücutta görmek mümkün. Bu durumdaki kadınlara "aldatmayın" demek zor.

Gönül elbette bir kadını "en saf, temiz" haliyle görmek istiyor(boku çıkmadığı taktirde benden önceki yahut sonrakiler değil de, benimleyken yaşananlar mühimdir bu bünye için). Ama yukarıdaki paragrafta bahsettiğim kadınların da, kaderlerine küfür etmekten başka yapabilecekleri birşey olması lazım.

Her ne kadar serde öküzlük olsa da, "erkek yaptığında 'koçum benim', kadın yaptığında 'ırıspı'" mantığını asla kabul etmiyorum.

Tıpkı erkekler için de geçerli olduğu gibi, "hayvanlık" tan yapılan her türlü aldatma çirkindir. Kadınların psikolojinide nasıl bir iz yaratıyor bilemiyorum. ama erkek dünyasında yok farzedilmesi mümkün olmayan, en derin yaralardan biridir "eşi tarafından fiziksel olarak aldatılmak".

Yukarıdaki paragrafta bahsettiğim kadının başka erkeklerde huzur aramasını açıkçası yadırgayamam; bu haksızlık olur. Aldatmaması elbette en güzeli; ama olursa da ağzımı açıp tek bir kelime söyleyemem konuyla ilgili. Ama gözlemlediğim "aldattığını" bildiğim kadınların gösterdikleri sebepler, biraz düşündürüyor beni.

Erkekte, hormonal manyaklık sebebiyle aldatmayı kısmen anlarım. zira pek çok kadın için, duygusal aldatma, fiziksel temastan daha yıkıcıdır. ve, hiç bir erkek bu aldatma çeşidinde rol alan kadına karşı duygusal anlamda birşey hissetmez-sadece ettir burada söz onusu olan. (Ama tabi bahanesi/sonucu her ne olursa olsun, adı hayvanlıktır)

Burada biraz da sosyal durumun da payı var. Zira, "devamı olmayacak, sanmıyorum.. beraberiz AMA" denilen bir sevgililik ilişkisinde "just sex" amacıyla aldatan bir sevgilinin durumu ile, standart aile yaşantısına sahip evli bir kadının durumu da aynı değil diye düşünüyorum.

Bir de şunu biliyorum.
Bazı şeyler yaratılıştan gelir. Erkek çocuklarının vurdulu kırdılı hiperaktif şeyleri, kız çocuklarının ise bebekler yahut evcilik türevi daha evcil oyunları terih etmelerinin altında yatan sebep de muhtemelen benzer bir şeydir.

İlk çağlardan günümüze doğurganlık, fiziksel farklılıklar, şey etme-şey edilme'nin bilinç altında sebep olduğu psikolojik roller ve güç dengesi, her iki tarafa da bazı roller benimsetmiş. Ve ne bu roller içerisinde, ne de kadın özdünyasında "aldatma" yoktur diye düşünüyorum(yahut bilinç altım öyle umuyor). Tıpkı erkek özdünyasında pek çok inceliğin olmayışı gibi.

Her ne kadar, heyecan arayışı ve uslanmaz merakın(bnz: ben) başa neler açabildiğini yakiinen bilmekle beraber; iki cins için de 2'şer tane "olmamalı"yı net söyleyebildiğim aldatma var(yapabilene).
Evlilik söz konusu olduğu taktirde:
erkeğin aldatışına duygusal faktörleri karıştırması ve "erkek dediğin aldatır" mantığı.
kadında ise "erkekler yapıyor/ben de yapayım" anlayışı ve şımartılma/daha fazla ilgi görme ihtiyacının sebep olduğu yönleniş.

Evlilik söz konusu değilse, yahut çok ciddi bir ilişkiden söz etmiyorsak.. "aldatma"'nın tüm içeriği değişir diye düşünüyorum.

Yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemek için yazımı "mevcut durum" ile sonlandırayım.

Kibarfeyzo hiç evlenmedi, o yüzden bu konuda atıp tutması doğru değil. Ama sevgililerini hiç aldatmadı. Hiç duygusal anlamda "kayma" yaşamadı, "hayvanlık" durumuna sebep olabilecek "sıkılma/çoklu vücut ihtiyacı" da hiç olmadı.

Önceki yazılarımdan birinde de yazdığım gibi evli biriyle bir kez yatmışlığı var. beraberlik yaşayan kadınlar da girdi hayatına. (böyle yazınca kendimi don juan gibi hissediyorum:P yok be, gayet mütevazi bir durum var, büyütmeyin gözünüzde. çeneme vurmuş benim)
Ama her iki durumda da, hafifletici marjinal sebepler vardı.
Evli olanın aile yaşamı zaten pek enteresandı. detaya girmeyeyim; ayıp.. ama, ne ilktim ne de son olacaktım. beraberlikleri olanlarda ise, öncelikle "onlar istemişti" ve "just sex" bir durum vardı.

Doğru bir eş varsayımıyla aldatma olasılığım %10-15 kadar diye düşünüyorum.
bunun da %100'e yakın bir kısmı, evliliğimin 10. yılından sonra, çok boş bir anımda üzerime atlayan bir pamela anderson olasılığı için ayrılmış bir pay. -ki inanın bana, "bak seeen! demek eşini aldatmazmış bu; görürüz! bekle, aklını alayım şunun" mantığıyla üzerlere atlayan kadınları duymuşluğum var.
(allah hiç kimseyi, evliyken ve geçerli olabilecek sebebi yokken/hayvan eş/ aldatıp pişman olmayanlar kategorisine kılavuzlamasın)

Benim gibi, enini boyunu zilyon kere düşünen insanlar için, kesin konuşması zor bir konu.

Umarım ne aldatırım, ne aldatılırım ..Yukarıda yazdığım pek çok şey eleştirilecektir; hatta edilecek 10yüz milyon küfürü şimdiden duyar gibiyim.
Ama gönlüm herşeye rağmen rahat; zira o "umarım aldatmam" ı gönülden söyleyebiliyorum.

fotoğraf: http://the-flow.deviantart.com/art/Sex-58012590

19 yorum:

Rahat-sız Hatun dedi ki...

Saygıyla eğiliyorum efendim mükemmel bi yazı :)
"hormonal manyaklık " terimine bayıldım ayrıca :)

öküz dedi ki...

alla alla... taşlanırım diye düşünmüştüm ben.

anlaşıldığıma sevindim:)

seyrü sefer dedi ki...

meraba ben 1.alt denek kategorisinden s.s..öncelikle yorumunuzu neden geri aldığınızıııııııı merak eder yazınızı çok beğendiğimi ve bu zamanda nadir bulunan bir erkek modeli olduğunuzu bilmenizi isterim...yazılarınızdan aldığım motivasyon beni ilişkimde her geçen güçlendiriyor..tek eşliliğe çook daha yakın buluyorumm kendimi allah razı olsun sizden...:) izlemeye devam edeceğim efenimm:) saygılar

öküz dedi ki...

alla alla.. tekmeleneceğimi düşünmüştüm yazıyı yazarken. entresandır ki beğenildi... samimiyetin anlaşımasına sevindim.

yorumu cevapsız kaldığı için sildim. paşayım ben; öküz paşa. sen hiç lafı havada kalan paşa gördün mü?

şaka bir yana; seni 4*4lük tamamlayan, gözünün başkasını görmedği, konsantre aşk aromalı bir ilişkin varsa ne mutlu sana. sıkı sarıl, pek kıymetli birşey o. çok şey verirdim o kıvamda birini tanımak için.

(yok, öyle değise de.. yazdıklarımı dikkatli okumakta ve yazmakta fayda var)

çizgi hayat dedi ki...

birincisi öküz hiç aldatır mı?
ikincisi aldatılır mı?
öküz hiç araştırma yapar mı?
bu üçünü istiyorum.

yazın çok güzel benim güzel öküzüm.bence bu yazı eleştirilmekten çok övünmeyi hakediyor.

bu arada çok fazla öküz demiş olabilirim:)(bak bi tane daha yazdım):)

öküz dedi ki...

hemen cevaplayayım:)
1-hiç öküz aldatır mı? bence öküzlük, modernlik uygun bir ayırım(yoksa ayrım mı) kıstası değil bu konuda.

Aldatan erkek modelini yazmıştım önceki haftalarda. göz atınız plz. zira aldatan da, aldatmayan da öküz çeşitlerimiz mevcuttur.

2- günümüz modern gençlerince aldatılma ihtimalleri yüksektir. çünkü hiç bir öküz şekil şartları için kıl kımıldatmaz. modern hayat = şekil şartları olduğu için de, aldatılmaları mümkündür.. (kahrolsun öküzleri aldatanlar)

aldatıldım mı = sanmıyorum. aldatılmamak adına çok etkili silahlarım var(düşündüğünüz şey değil!:P)
yalnızca 1 kişide öyle bir ihtimal var(%20). onu da, Allah bildiği gibi yapsın..

3- diğer öküzleri bilemeyeceğim.. ama, kibarfeyzo öküzü araştırma yapar. bu yazdıklarım da, bilimsel bir çalışmanın sonuçları zaten. ugandalı kardeşlerle onca sene boşuna mürekkep yalamadık.

saygılar efenim..

Serap dedi ki...

Bazı erkelerde aldatılmaya pek müasit oluyor. Aldatan arkadaşlarımın sevgililerinin hepsi afedersin mal :D bu bölüm kadın sesi oldu biraz sanırım.Herkez içini döküyor.

öküz dedi ki...

çok sevindim katkınızda. ne gelirse aklınıza yazın tabi.

ama..

aldatan erkek: "git öteye pis hayvan!", aldatan kadın: "haklı tabi! oh olsun, haketmişti mal" gibi bir yaklaşımsa bu, yorum yapmadan usulca uzaktan izlemeyi tercih ederim.

semmy dedi ki...

ben bu yazını çok beğendim. ellerine sağlık son derece yerinde ve doğru tesbitler. bir iki kelam da benden olsun :
erkek nicelik yönünden ,
kadın nitelik yönünden aldatır. zannımca erkeğe ağır gelen nokta budur...

bir de erkek kadında güzellik, kadın erkekte özellik arar genellemesiyle de son noktamı koyayım...

me_gü dedi ki...

Her ne kadar serde öküzlük olsa da, "erkek yaptığında 'koçum benim', kadın yaptığında 'ırıspı'" mantığını asla kabul etmiyorum."" buna bayıldım erkeğinde ırıspısı vardır ;) en eskilerden okumaya başladım o yüzden bütün yorumlar geç kalmış olacak

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Semmy: Geç farkettim yorumunu; affola.. Paylaşımın için çok çok teşekkür ederim...

@Me_gü: 150-200 tane yazı var; daha hızlı olmak lazım:P

Çok teşekkür ederim değerli yorumların için. Yine yine paylaş fikirlerini lütfen. ;)

Ce-Nedra dedi ki...

ben blogunuzu okumaya yeni başladım, güzel bir açıdan yaklaşmışsınız aldatma konusuna,özellikle bazıları çok yerinde olmuş,kolay gelsin

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@CeNedra: Teşekkür ederim.. Yazmıştan saymıyorum ama bunu; yine yine fikirlerini paylaş lütfen..

Super Bekar Anne dedi ki...

Çok sevdim..

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@BA: Çok eski yazılar bunlar bea :)

Super Bekar Anne dedi ki...

Ben buraların yenisiyim bayım..

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

Gece gece mutlu ettin öküzü; tenk yu :)

Seviyorum eski yazıların da hala okununuyor olmasını.. Hem okunuyor, hem yorum yazılıyor olması ise, ballı börek :)

Maraz soydan dedi ki...

Sen hangi hakla kadınlara öküz diyorsun öküz olan biri varsa oda sensin geri zekalı git önce aynaya bi bak hayvan

Maraz soydan dedi ki...

Sen o öküze kurban olasın bide öküzü profiline koymuşsun kendi fotonu bırakaydın öküzün önde gideni biri varsa oda sensin sen kadınlara nasıl dil uzatıyorsun erkekmisin kadınmısın bilmem ama elalemin derdi seni alakadar etmez kadınları suçlama hakına sahip deyilsin sen bi sayfa kurmuşsun aklınca ama eşek senden daha akıllı