2 Mart 2009 Pazartesi

Aldatan Erkek Modeli


"Eşini aldatmayan erkek var mıdır?" sorunsalını kurcalayasım geldi.

Olaya bilimsel yaklaşalım.
Uganda'lı bilim adamlarıyla birlikte yaptığım bilimsel araştırmanın sonuçlarına göre:

Evliliğinin ilk 10 senesini devirmiş 100 çift arasında yaptığımız bu araştırmada,
"%25 kadar 'aldatmayan erkek popülasyonunun' söz konusu olabileceğini gözlemlendik"

Bu 25 kişilik 'aldatmayanlar' gurubunun, ilk 15 kişilik kısmının
"önlerine fırsat çıkmadığı", "tavlama becerisinden uzak oldukları", "aldatmaya 'yan cebime koy' şeklinde yaklaşmalarına rağmen kısmet olmadığı", "çarpılmaktan korktukları", "cesaret edemedikleri" vb sonuçlarla bu guruba dahil oldukları gözlemlenmiştir. Bu güzel bir sebep midir? bu sebep daha kaç yıl geçerliliğini korur..... yorum sizin..

%4'lik kısmının, "kronik ultra paranoya sendromunun" sebep olduğu "saklama/gizleme/kendine dahi itiraf edememe" durumunda olduğu gözlemlendi. Öyle ki, aldatmadıkları yalanına bir süre sonra kendileri dahi inanır olmuştu bu gruptaki erkeklerin.

Kalan %6'lık grup içerisinde yer alan erkekler ise, evlendiği günden bu yana, başka bir kadınla fiziksel anlamda hiç bir şey yaşamamıştı gerçekten.

Ancak,
Yapılan bir alt araştırmaya göre ise, bu bahsi geçen 6 kişinin de 4'ünde, genel bir "cinsel isteksizlik" gözlemlenmiştir. ("evde cillop gibi karısıyla yapmayan adam, dışarıdaki kadına neden baksın" olayı)

Şimdi tekrar ana ekrana geri dönelim..
Deneyimizin sonucunda, denek grubunda yer alan 100 kişiden yalnızca 2'sinin, "kadınların umduğu anlamda" eşini aldatmadığı gözlemlenmiştir. (Hatta olaya "duygusal anlamda aldatmak, gözle aldatmak cart curt vs de eklenirse, olay permutasyon, kombinasyon fena halde karışık hale gelecektir)

Ne hayvan bu erkek milleti öyle değil mi? :)
"Kendi adıma konuşuyorum. Doğru şartlar oluşursa eşimi aldatmak için 1 saniye tereddüt etmem." gibi kışkırtıcı bir cümleyle olaya giriş yapayım, ki kadın milleti de tırnaklarını kediler misali çıkartıversin; o hallerini uzaktan izlemesi pek keyifli.

*genel kural: iğne başkalarına, çuvaldız kendimize...

2 tip aldatma var sevgili okurlar..
1.si açgözlü aldatma. bu gurubun savunulacak bir yanı yok. büyük konuşmamak lazım, ben dahil hemen her erkeğin içine düşebileceği bir durum. evde ilgili, erkeğin ihtiyaçlarını önemseyen ve iyi niyetle yaklaşan bir kadın olmasına karşın, x kokteylinde tanışılan mini etekli sexi hanımlar arada çerez niyetine miğdeye indirilebiliyor. yahut eş ile paylaşılmaktan çekinilen bir takım üst level aktivitelere duyulan merak(grup sex vb), başka yerlerde tatmin edilebiliyor.

hiç yapmadım.. evde doğru bir eşin beklediği varsayımıyla aranmayacağıma eminim.. daha ötesinde, bu anlamda ard niyetli de değilim(-ki bence asıl olması gereken bu. yani, "ohh sefam olsun.. çerezler her eve lazım" diyen bir tip olmamakta fayda var. insan yapsa dahi, bundan rahatsızlık duymalı) evde gül eş varsayımıyla "ohh sefam olsun, yapacağım tabi.. erkeq adamım ben!!" tipi aldatanlara da en azından bu yaşımda/tecrübemde/yaşamışlığımda saygı duymam. şu zihin kapasitemle "hayvan" statüsündedirler benim için. umarım yozlaşmam, ama bahsettiğim kategoriden kolay kolay da çıkartmaya niyetim yok o tip insanları.

Ama aynı zamanda, bu tip konularda "yapmam" demeyecek kadar da acizane bir tecrübeye sahibim. "umarım uzak olur" diyelim..

2.si ise, "yandım anam! kadın getirin bana, ölüyorum" aldatması.. ki buna saygı duyarım. zira önceki yazılarımdan birinde de yazdığım gibi, "hormonal anlamda tatmin olmak" her canlılının hakkıdır. elin firijit manyaklarının "ay aklın fikri orada" vb aşağılamalarıyla kısıtlanamaz. bu öyle, o manyakların düşündüğü gibi keyif için yaptığımız/istediğimiz bir şey, asla değil. siz salaksınız!(bu anlamda kör/salak olmanız için geçerli sebepler olabilir. haklısınız, orası ayrı.. unutmazsam ayrıca yazarım hatta bunu)

Tatmin olmayan erkek aldatır! aldatmayanların oranı %5'tir. onunda yarısı beceriksizlikten ileri gelir.

Yukarıda yazdığım kışkırtıcı cümlenin sebebi de tam olarak bu.
Aslında olayın nedeni, nasılı da önemli. benim yaşadığım dünyada görülen bir hastalık değil; ama vajinimus denen bir olay var biliyorsunuz.

Çok ince bir çizgi buradaki.. "karım vajinimusmuş, hoyda bre! hemen gidip başkalarıyla yapayım" diyen erkek modeline, "hayvan" denir. burada hemfikirim siz kadınlarla.

Ama, erkeğinin acı çektiğini bile bile-onun ihtiyaçlarını hiçe sayarak, vajinimusunu tedavi ettirmek adına tüm çareleri denemeyen/yırtınmayan kadının "aldatan kocasını" alnından öperim! (çok devrik bir cümle oldu.. ama kesmeyin hızımı, düzeltemem şimdi)

Yahut, vay 45 yaşına geldin de aklın fikrin orada.. boyunca çocuğun var, of yeter.. kadınlarını aldatan erkekler için de benzer şey geçerli.

Ama burada bir parantez açıp, 2 yol ayrımı yaratabiliriz. memleketim öküz erkeklerini de unutmamak lazım. burada bahsi geçen kadınlar, seviştiklerinde cinsel anlamda doyuma ulaşabilen kadınlar. ömründe hiç orgazm olmamış bir kadının, sexten kaçması/istememesi kadar doğal bir şey olamaz herhalde.

Of of.. amma derin konuymuş... zira bir parantez daha açabiliriz burada. fiziksel olan yahut tıbben iyileşmesi mümkün olmayan bir sorun yüzünden koca eşine orgazmı yaşatamıyorsa da durumlar değişir. (elbette benzer şey erkeklerin tatmini için de geçerli) Buradaki kilit kelime "iyi niyet".. Hatta bir de özet yapayım: "İyi niyetli kadına can kurban. adam olan ne vajinimusu görür, ne de başka şeyi. 8 ay değil, 408 ay da bekler karısını"

Bunlar, olayın fiziksel kısmı. Bir de, duygusal tarafı var. Pek çok erkek için eşinin fiziksel aldatmasıdır asıl olan çıldırma sebebi. hemen hiç bir erkek bunu hazmedemez diye düşünüyorum. "allah, hazmeder körlük seviyesinden uzak tutsun bizi" diyerek de dua ediyorum hatta(-ki var öyle bir "kör aşk")

Her şey bir yana.. erkeğin fiziksel aldatmasını yukarıda yazdığım sebepler yüzünden kısmen anlarım. ama duygusal aldatmak çok çirkin yahu. kızacak bana hemcinslerim ama, işte bu ahlaksız birşey. sevmiyorsan ayrıl gitsin(bekara karı boşamak kolay derler.. ortada çocuk mocuk varsa durum ne olur. düşünmek dahi istemiyorum) biraz ince bir konu. bilemiyorum.. belki geçerli sebebi de olabilir ve elbette biliyruz ki herşey insanlar için. doğrularımızla yanlışlarımızla hepimiz insanız.. ama hiç hoş değil yinede.. evlerden ırak mümkünse...

Kadınlarda ise tam tersi(en azından öyle olmalı bence). şahsi kanaatimce, bir kadın, asıl, erkeği onu duygusal anlamda aldatırsa yoldan çıkmalı. pek çok erkek, adı hayvanlık dahi olsa, yaptığı sexi, beraber olduğu kişiye kalbinde zerre kadar yer vermeden yapar. Tekrar tekrar düşünün derim.

Kibarfeyzo'nun sabıka dosyası mı:) henüz kimseyi aldatmadı. ama yukarıda sözünü ettiğim şartlar oluşursa, fiziksel anlamda aldatmayı hiç düşünmez. muhtemelen kendi bu konuda çaba sarfetmez/sarfetse de beceremez zaten. "ama başına düşen/gözüne gözüne giren armutları da, kuvvetle muhtemel biraz afiyet, biraz pişamanlıkla da olsa yer. işin b.kunu çıkartmaz; ama hayatta hiç bir şey için büyük konuşmaması gerektiğini de bilir.. şeytan hepimizin içinde malum;)"

Erkek milleti hala çok mu hayvan? durun acele karar vermeyin.. Aldatan Kadın Modeli 'ni de yazacağım.. biraz sabır lütfen..

Not: "şöyle aldattım, böyle aldattım.. caiz midir?" şeklindeki sorularınızı yazın bana:) birlikte değerlendirip, saçmalayalım..

10 yorum:

Rahat-sız Hatun dedi ki...

Erkek milletinin çogunluğu hayvan diyorum izninle :)

Aldatan kadın modeli çalışman için denek olarak hani yattığın evli bi kadın vardı ya hani pişman olduğun :D onun da fikirlerini al bence hatta kesinlikle başarılı bi sonuca varmada süper bi denek olur. Kolay gelsin efenim :)

öküz dedi ki...

e, bende zaten başka bir şey demiyorum. aldatan %75'lik kesimin açık ara en büyük payını hayvanlar alıyor.

Fikirlerini biliyorum zaten. o sadece ortalamayı saptıracak marjinal bir örnek(ama deney gurubunda muhakkak olması lazım).

Aldatan kadınları tanımıyorsan ya çok başka bir dünyada yaşıyorsundur, ya çok gençsindir yahut çok safsındır be rahatsız. Sayları aldata erkek modelindekiler kadar çok olmasa da, sanılanın çok üzerinde bu kadınlar.

Rahat-sız Hatun dedi ki...

Kızdın mı bana mı öyle geldi kibarfeyzo kardeş? kadınları savunduğumu düşünmüşsün sanırım ama ben kadınları savunmuyorum onlarda erkekler gibi haklı yada haksız sebeplerle başka kucaklara gidiyolar bide ben sayı olarak kadınların erkeklerden daha çok aldattığını duymuştum nekadar doğru bilemiyorum tabi.

İlişkilerle ilgili büyük bi tecrübem olmasa da aldatma kavramının sebeplerini az çok biliyorum.Hatta bu sebepler iki cins içinde aynı bence. Ne olursa olsun kimse kimseyi aldatmasın ya dürüst olsunlar en azından dimi?

öküz dedi ki...

:) yok be yahu, niye kızayım.

herşey insanlar için.. elden gelen tek şey: karşıdakini önemsemek ve umarım aldatmam, aldatılmam demekten öte bir şey değil.

cesetizleri dedi ki...

bugünlerde blogumun kafasına takılan konu da bu aslında. benimkiler örneklerden ibaret. işine yarar belki :)

kabız kuğu dedi ki...

benim anlamadığım şu :
şimdi ben biseksüel birine aşığım :) ve onun yabtığı ne olacak:D
ben kırılgan,naif( ajiteeee) bir bağyan olarak kendimi aldatılmış saymalı mıyım?saymamalı mıyım?
ben en iyisi aşırı dozda bonibon alıp intihar edeyim.
hulan biri de yardım etsin be..çok yalnızım be blog..:P

öküz dedi ki...

inceleyeceğim incelemesine de. "ben senin blogundan korkuyorum" desem ? cesetizleri diye blog ismi mi olur yahu:)

"kabız kuğu" :) en yaratıcı blog isimleri sıralamasında muhakkak top 5 içerisnde yer almalı..

yahu kabız kardeşim, nereden buldun bisex erkeği. onları sadece taksim&civarında, porno sitelerde ve mirch(böyle mi yazıloordu yahu?) vb chat şeycikleride oluyorlar sanıyordum.

öküz hoca der ki: katiyen caiz değil. o ne öyle be. kadının bisexi miss, erkeğin bisexi piss.. almayı geçtim, alana da mani olayım.

yok, illa onunla debeleneceğim; hatta kudurup aşırı doz yapacağım diyorsan da, sarılarından sarılarından ye derim.

tatlısukırosu dedi ki...

bazen şu bilim adamlarının hiç mi işi yok diye düşünmedne edemiyorum:)

öküz dedi ki...

ben dürttüm:) yoksa umurlarında değildi..

kabız kuğu dedi ki...

beni kabız edenler utansın,başta o taksim civarı tipleri...böhühühü
ben de öle sanardım ama değilmiş maalesef;hatta hayatın ta kendisiymiş.
girçekdaan... :-|