5 Nisan 2015 Pazar

Lezzet Turu: Kasap Osman

Bilen bilir; Öküz'ün blogistana ayırdığı vaktin çoğu, yemek blogları arasında geçiyor.

Onlar beni sevmiyor gerçi.. Utandırdım yahut yakıştıramadı demek; geçenlerde bir blog sahibi silmişti hatta paylaştığım yorumu (yok be; gayet yemekle alakalı, ciddi bir şey yazmıştım).. 

Öküz'üm diye hep bunlar sanıyorum... Piiehh.... K.çımın kenarları..

Uzun zamandır aklımdaydı lezzet turları düzenlemek.. instagram'dan screenshot ala ala, gidilecekler listemde 40 yerin adı birikti.. 

İlk yolculuğumu, geçtiğimiz akşam Kasap Osman'a yaptım. Sirkeci'deki köfteciler sokağında bir yer. Filibe Köftecisi'nin yakınında.. (-ki hayal kırıklığıydı Filibe Köftecisi benim için. Üç adım ilerisinde Sultan Ahmet Köftecisi varken, kolay kolay yolumun düşmeyeceği bir yer.. Çok seveni var aslında; ama bana anlamlı gelmemişti açıkçası.. Damak tadımdan, yahut öküzlüğümden de olabilir tabi; büyük konuşmayayım)

Cem Yılmaz Russel Crow'u getirmişti Kasap Osman'a; hatırlarsınız gazetedeki fotoğraflardan.. Edirne'deki Kasap Osman'la alakası var mı emin değilim, unuttum onu sormayı; ama buranın da namını pek duymuştum..

Sonradan eklenen not: Yazının ardından aynı mekana 2 kere daha gittim.. Ustası mı değişti bilmem; ama 2si de büyük hayal kırıklığıydı benim için; ilk yediğim köftelerle alakası yoktu.. Ben bir istisna yaşadım ilk gittiğimde, yahut çok açtım da gözüm görmedi vs ise, hiç okumayın yazının devamını.. 

Herneyse.. Mekan salaş tabi; o konuda çok bir şey beklemeyin.. Fakat lezzet, vuhuuuu!! 
İstanbul'da yediğim en iyi köfteler sıralamasında ilk 3e yahut 5'e girer sanıyorum. Fiyat makul, porsiyonlar doyurucu... 

2 Sorun gördüm yalnızca.. Servis biraz suratsız; ve benim cenabetlikten midir bilmem (değildim lan!) köftelerimin birinden 2 adet mini boy kemik parçası çıktı. 

Köfte 10 numara.. Eminönü-Sirkeci taraflarındaysanız mutlaka uğrayın; müdavimi olacağınıza eminim.


Döner de yapıyorlarmış; gelmişken onun da tadına baktım üzerinize afiyet.. (ohşşş.. şlıp şlıp..)

Lezzeti fena değil; ortalamanın üzerinde, tamam.. Ama son dönerimi Bursa'da yemiş olmamdan mıdır bilmem; hayal kırıklığıydı benim için.. 

Özet: Döneri boşverin; köfteyi 1buçuk söyleyin ;)

Ardından datlı için, ara ara Hacı Şerif'i buldum... Cücük kadar bir yer zaten; gözden kaçması/bulamamak çok normal.. Dondurmalı irmik tatlılarını pek görür, duyardım buranın... Cumartesi akşamı ve saat henüz 9 olmasına rağmen, dükkan kapalı.. Ara sokakta oluşu ve bir saatten sonra turist trafiğinin olmamasında sanıyorum; erken kapatıyorlar.. Büyük hayal kırıklığı...

Haydiiii.. Ne edek? Ver elini Kumkapı'daki Boris'in Yeri....

Kaymaklı ekmek kadayıflarının methini duymuştum.. Kumkapı meydana çok yakın bir mekan... Akşam 10'a kadar da açık.. 

Ama.... Kusuruma bakmasınlar; arkadaşım daha toleranslı olsa da, ben sev(e)medim.. Mekan sevimli, çalışanlar çok ilgili/mütevazi... Kahvaltı için gelinebilir, o konsept için mantıklı, tamam; ama tatlı, akşam yemeği üstüne çok çok ağır ve anlamsız geldi... Adapazarı'nda yediğim manda sütünden kaymaktan sonra, ıı ıııhh... Sikletler farklı... 

Özet: Adapazarı rocks!




9 yorum:

Unknown dedi ki...

Gitar da çalar, fotoğraf da çeker,denize de dalar, kıza da, gurme de olur. Gıcık mısın nesin : D
Afiyet bal olsun :)))
Not: Kıskanç ve ilk fırsatta Kasap Osman ' a gidecek takipçi :P

Beauty dedi ki...

öküzün gürmesi de pek tatlı :P

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@YandangelBanu: Böyle söyleyince havalı gibi oldu değil mi? Oysa... :S

@Beauty: Şu yazıları artık bir gruplamam lazım öyle değil mi? :/

Pffff.. 500 küsur la; kim uğraşacak onlarla? :/

Beauty dedi ki...

bence dagınık kalsın. baslıklardan ayırt eder, kim ne okumak isterse okur.

o köfteye bittim ben :S:S:S

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Dikkat et kilo alma bari :)

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Dikkat et kilo alma bari :)

Anne Günlüğü dedi ki...

Sen bir de "et" olayını Hatay da deneyeceksin.Oralarda salata ve meze namına zaten çok zayıf olduklarını duymuştum ama et konusunda da burası muazzam iyidir. Ayrıca sadece salata,acılı sıcak ekmek ve mezelerle doyabilirsin. (Not:Kod doğrulama olayı çok sinir bozucu)

Culturella dedi ki...

Kasap Osman'a gitmistim ben de. Köfteleri iyiydi. Bi de karşısında Can Oba var. Değişik lezzetler tatmak isteyenlere tavsiye edilir ancak fiyatinin biraz tuzlu oldugunu da belirtmeden geçmiyim :)

Culturella dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.