2 Nisan 2015 Perşembe

Kusurlarımı Seviyorum

Birinin blogunda okudum geçenlerde.. 'kusurlarimi seviyorum. tembellik yapmayi, gereksiz para harcamayi vs' diyor.. (nerede okuduğumu unuttum; buralardaysa, kusuruma bakmasın kaynak paylaşmadığım için)

Ben hiç böyle diyemedim... 7 Yaşımda da, 30'larımda da...
Kötü / yanlış olduğunu bile bile, o baş akşam nasıl huzurla / gamsız konur yastığa, hiç bir fikrim yok.

Hiç 'tembelim, ama sefam olsun' diyemedim mesela kendi kendime.. Dürtü elbette tembellik yapmak yönünde, kimin farklıdır ki zaten? Lakin mükemmeliyetçi kafa mı dersin, kompleksli kafa mı dersin adına bilmem; mümkünü yok bile bile hazmademem o duruşu..

Üniversite dönemindeki sınavlarda da böyleydim bak; hiç, vize sabahı 'amaaan, yeter bu kadar.. olduğu kadar' diyemedim.... bir kez dahi, bir an dahi....

Mevzu yalnızca 'inandığım doğrularla' şekilleniyor elbette..
Düşünüyorum; 'negatif alışkanlığım / huyum / suyum ne var?' diye.... E biraz asosyalim mesela.. Lakin bunu değiştirmem için, önce kötü bir şey olduğuna inanmam, öyle olduğunu düşünmem lazım sanki. Yani olay genel kalıplarla kötü / yanlış görülmesinde değil, kendi aklım / mantığımla ulaştığım sonuca göre şekilleniyor muhakkak.

Başka ne var? Odunum biraz.. Alışıktır çevrem mevzuya lönk diye girmeme; alışagelen modern hayatın hem göbeğinde olup, hem uzak yaşamama; kadınca'nın k'sinden anlamamama(kaç 'ma' oldu?), şekilsel inceliklere inanmamama,  keskin / net ve fazla 'acı ama gerçek' fikirlerime vs..

Başka başkaaaaaa? Çabuk demoralize olurum mesela.. Aha dur, bir tane daha geldi aklıma... Hayatı ertelerim sürekli...  Aha bir tane daha; bilhassa aç olduğumda, bel altı dürtülerim, aklımın / mantığımın önüne geçer bazen bazen :S (iç ses1: bazen? iç ses2: aç insan babasını yer mazallah..)

Sonraaaaaa.... İşim daha sosyal olmamı, networkleri sağlıklı tutmak için gece hayatına alışmamı ve 3gram değeri 13 grammışçasına allayıp pullamayı gerektiriyor; aksi halde hemen hiç bir zaman onlar gibi para kazanamazsın.... ama ben tıntınım...

Tööbe .... Kendi bug'larımı buldum, iyi mi :S
Dur ben bir düşüneyim bunları; unutun siz şimdilik yukarıda yazdıklarımı :S

13 yorum:

Esra dedi ki...

başlığı görünce bir an kozmetik reklamı sandım ya :)

hayatı ertelemek benim de en büyük kusurum sanki.

en kötü özelliğim mükemmelliyetçiliğim diyenlerden olamayacağız sanırım :p

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Ne giysem: Te allaaam...
Hayatı erteleyen halin alışverişkolik halinse, eyvah eyvah :)

lilanur_43 dedi ki...

Gamsız olamadım bende :) keşke olsak az bir doz ...

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Lilanur: Gamsizlik gibi oluyor degil mi aksi? :S Dusunmemistim hic oyle :S

dilekce54.blogpot.com dedi ki...

Kusurlarımı severim kusursuzum hatta kendimce ama onun dışında aynı bensin! Öküzlük odunluk dişi kimliğime rağmen bende de mevcut :D

minik kızıl dedi ki...

e demek ki sende kendi kusurlarını seviyorsun öküzcüm asosyalliğini, odunluğunu vs. kusur olarak görüp ve değiştirmeye çalışmadığına göre
herkesin ki türlü türlü

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Dilekçe: O danteller kurban olsun odunsulara bence; piehh.. Odunlardan değil, o bize laf sokan modern dantellerden korkmakk lazım asıl..

@MinikKızıl: Naynn; anlamamışsın/anlatamamışım.. Asosyallik-odunluk vs'nin kötü/yanlış şeyler olduğunu düşünmüyorum ki. Bana sorsan, kahrolsun sosyaller, kahrolsun holivut romantizmi diye carlarım hatta..

minik kızıl dedi ki...

ok kötü yanlış şeyler olduğunu düşünmüyorsun ki bende tersini söylemedim ama negatif özelliğin olarak belirtmişsin yani bi nevi senin kusurların gibi nitelemişsin başkalarına nasıl tembellik yapmak kötü gelmiyorsa..her neyse:)

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@MinikKizil: Da$ yok mu, da$??

Gülni... dedi ki...

Kusurlarını sevmeye devam :)

SaÇaKLı dedi ki...

öküzün düşünmesini fırsat bileyim... bu tepkiler üç seçenekli değil miydi önceleri..? o.O

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Gülni: Böhü :/

@Saçaklı: Düzelttim baby ;)

Sever dedi ki...

yaratılıştan kusurluyuz ki zaten. bi nane değiliz aslında

insanın kendisiyle barışmayı öğrenmesi yetenek ve zaman meselesi galiba. kusur değil de bazı huylar kötü, sevmeyelim onları işte.

bu arada her insan kendiyle barışmayı isteyecek kadar insan da değil, onu da aıyrmak lazım :)