21 Ocak 2015 Çarşamba

Subay Dostlarım

Pilotu, güvertecisi pek çok subay arkadaşım var; yüksek lisans zamanından.. Bilirsiniz; okudukları her yüksek lisansla bir sene kıdem kazanıyorlar..

Denizciler..

Hepsi tertemiz çocuklar.. Allah bozmasın; harika da aileleri var.. Çok özenirim onlara; düzenli, bilinmezliklerden uzak, kurallı, seviyeli yaşamlarına..

Her konuşmamızda farklı yerdeler; bir ararsın 'kardeş neredesin, nasılsın?' 'umman 'dayım abi; görev..', neredesin? 'cidde'deyim'.. neredesin? 'karaçi'deyim'...

5-6 Sene oldu biri evleneli.. 2nci çocuğu olmuş; haberim yok... Gönüller birdir ama; pratikte görüşemeyiz pek; mesafeler malum...

Düşünüyorum.... Tuhaf geliyor.. Sudan'a göreve gidiyorsun; 6 ay yoksun evde... Karaya da çıkmıyorsun üstelik; ki hani eşin gelsin, yahut pratik bir iletişiminiz olsun vs... Eminim haftalarca konuş(a)madıkları oluyordur..

6 ay....

İnsan evladı için ne büyük lüks, gözü beride kalmadan eşini böylesi yalnız bırakabilmek...

6 koca ay....

Sıfır kontrol.. (şartlar gereği, istesen de kontrol edemezsin zaten)

Mesele aldatmak değil; yanlış anlamayın.. 'Ahlaki duruşumuz aynı; dolayısıyla benim hoşlanmayacağım hiç ama hiç bir şey yaşanmaz.. özel bir çabayla değil, aklına dahi getirmez ki zaten; o öyle biri değil' diyor adam / kadın... Öylesi güveni tam.. (-ki aldatmak da, alışılagelen 'penetrasyon' kalıbının çok ama çok ötesinde, meşrebine / midene göre akılalmaz göreceli bir şey bence.. özü/neticesi 'yalan' olsa da, pek çok marazın kökü bu görecelilik muhakkak)

Aklım almıyor.. Ne büyük lüks böylesi güven veren insan.. Yahut ne büyük lüks, böylesi 'olasılıklardan bihaber olmak - dünyanın o çirkin yüzünü hiç tanımamış olmak'..

Düşünsene.. Hiç o çirkin yüzle bizzat tanışmadan tamamlanan bir hayat mesela... Ne büyük lütuf...

Sonra babamı düşünüyorum.. Çokça iş seyahati yapardı gençliğinde.. Gider, ve bir hafta dönmezdi Anadolu'dan..

Çok enteresan....

Kıymet biliyorlar mıdır acep? Yoksa kıymet bilmek için illa tecrübe mi etmek gerekiyor? Yahut şükürle geçen her an, gerçekle yüzleşinceye kadar yaşadığımız bir illüzyon mu sadece?

8 yorum:

Anne Günlüğü dedi ki...

"Şükür" bir illüzyon değildir;sanmıyorum. Kıymet bilmek için de değil de benim gördüğüm daha çok "beklentiyi" karşılamak için yapılıyor. Sadık bir erkek başka erkekler arasında alay konusu oluyor(nedense,oysa övünülmesi gereken birşey) .Adam yapmıyorsa bile "-muş" gibi görünmek için çaba veriyor bir süre sonra. Diğer durumlar içinse bulmuş da bunuyor mu ne deniyordu;öyle birşey:)

Super Bekar Anne dedi ki...

"hasret" ilişkiliyi çok canlı tutar, güven olduğu sürece..
Ama bu yaşam biçimine alışan bir çift, sürekli yanyana yaşama geçtiğinde feci çuvallayabilir..Ev birdenbire herkese sürekli kalabalıkmış gibi gelebilir..Geldi..Geçti.

Butterfly'ınız dedi ki...

kıymet bilmeyen sayısı bilene göre kat kat fazla ; ondan sebep bu duvara toslamalar :)

xCoach Incomprehensible dedi ki...

bir subayla evlenen kadın, hayatının geri kalanında yalnızlıkla arkadaş olacağını bilerek evleniyo.

Bence içlerinde aklı kayanlar vardır. Doal bi insanlık hali.

Subay bi sevgilim vardı, ordan biliyorum.
Ah ne yollar bekledim öküzcüğüm. hicran dolu bir hıçkırıktı...

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Güvenin yolu da birbirini anlamaktan geçer ...

Sever dedi ki...

4 kuzenim de tsk mensubu.

hepsi de çok iyi insanlar, hepsi de öğretmenlerel evli, bıcır bıcır çocukları var. Her subay-astsubay ailesi öyle değil ama onu da biliyorum.

demişsin zaten, bu kişiyle alakalı en çok.
ve ben de senin dediklerini yadırgıyorum nasıl olur da insan aldstabilir sevdiğini, eşini, nasıl güvenemez?nasıl her gün yeni biriyle birlikte olabilir... herhalde hep bu yetişme tarzından? o vıcık vıcık dünya bana da kuzenlerime de o kadar uzak ki. arkadaşlarımdan duydukalrıma inanamıyorum işte bu yüzden hiç. belki ben çok korunaklı yetiştirildim ama bndan fazlasıyla alakalı bunlar. bu konularda görecelilik diye bir şey yok aslında. bunu bozdukları için böyle. ama çoğu insan nefsine zor geleni yapmak istemiyor işte, ahlak ve dürüstlüğün göreceliliği yoktur diyorsun geri kafalı yaftasını yiyebiliyorsun. ya, işte böyle :)

Emre dedi ki...

Tecrübe=Kıymet doğru orantılı birimdir zamanla artan

adamzeka.blogspot.com

fulya dedi ki...

hm kendimi düşümdüm lükslerimi kaybedeli çoookkk olmuş 😔