27 Aralık 2013 Cuma

Plaza Sarhoşluğu

Beyaz yaka plaza çalışanlarının 'zamanla kendilerini o plazanın sahibi gibi hissetmeleri' diye bir gerçek var ki; bu sanırım son yollarda midemi en çok ekşiten fotoğraflardan birine sebebiyet veriyor..

O şatafatlı ortama alışınca bünye, 'gerçekten' bir parçasıymış gibi hissetmeye başlıyor insan demek; dokunan herkesi içine çeken bir acun firarda masalı gibi; yahut bir illüzyon belki...

Mesaisinin %40ını kahve-dedikodu ikilisiyle tamamlayan, akşam 5-6 oldu mu eve şirket arabasıyla dönen memleketim 'beyaz yaka' kafasından daha yüskek bir bilinç düzeyi, iş ahlakı, olgunluk falan beklemek saçma tabi; o konuda haklısın.

İstanbul'un en havalı AVM'lerinden Kanyon'da, ellerindeki Louboutin poşetleriyle kapitalizm karşıtı eylem yapan insanların memleketinde yaşıyoruz; çok şey mümkün..



Ama... Ama ultra sexi / erkeksi beynim durumu kavramakta hala zorlanıyor :S

Nasıl bir bilinç düzeyi bir Prada çanta uğruna rutin ve/veya (belki daha da önemlisi) insani sorumluluklarını halı altına süpürür; yahut 1 ay aç gezer ki mesela?

Ve yahut, o kazandığınız parayla nasıl oluyor da haftanın 2-3 günü 150'şer lira hesap bıraktığınız o 'afedersin' daşaklı restorantlarda fink atabiliyorsunuz?

Ne ara dere, Louis Vuitton çöp torbası gülümsetir oldu memleketim insanlarını?



Var çevremde öyle insanalar; yakiinen gözlemleyebiliyorum durumu. Matematik öğretmeni babanın zar zor yetiştirdiği kadın, Levent'in popüler plazalarından 3-5000 lirayı cebine indiriyor her ay.. Ama izle bak hayatını, sanırsın Lady Gaga..

(millet açlıktan kırılırken, 2milyon liraya ferrari'lere binen insanlarla dolu bu dünya.. ne saçmalıyorsam ben de :S)

Kadınlarda daha çok var sanki bu durum.. Git bak etraftaki havalı mekanlara, garı dolu içerisi...
'Olm bu gacı, sizin stajyer kız değil mi? Ulan bana dert oldu birazdan gelecek hesap; ne ara dere kazandı bu kız o parayı da böylesi umursamaz şuh kahkahalar atıyor?'

Gerçi düşünüyorum da.....

Haklılar da aslında... Babadan 200.000tl peşinat; gerisi ayda 1.000-1.000 taksitle ev; oohh cepte, mis...
Arabayı şirket vermiş zaten; en havalısından... Geriye ne kalıyor? 30 yaşında yazlık, emeklilik düşünecek hali yok kadının.. Doğru :S

Hmm....
Hmm hmm... Tamam tamam sustum ben; demedim farzedin bir şey... Hazımsızlıkmış; bir Talcid alayım, geçer :S

14 yorum:

Unknown dedi ki...

24 saat düşünmek için çok uzun bir süre. Günü tamamlayacak farklı oyunlar action lar lazım insanlara. Bu arada talcid mide yanması için değil miydi?

Adsız dedi ki...

bende seni sevmiyorum öküz

Anne Günlüğü dedi ki...

Bu yazının benzerini paylaşmıştın (http://okuzunondegideni.blogspot.com/2011/04/plaza-maymunlar-kurumsal-salaklar.html ). Demek ki hala sinir oluyorsun ! Benim de "İK" (İnsan KAYMAKLARI) "Satınalma" (Satın ALMA) dediğim kimi gruplar da var ki beyaz yaka sınıfına giren bizler yanlarında eli yüzü pis mavi giyinmiş şirinler çizgi filminden fırlamış yaratıklar gibi kalıyoruz. Hangimiz beyaz yaka daha karar veremedim !!!

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Tülin: 24 Saat? Anlamadı Öküz bunu :S

Talcid işte yahu; öküzland'de mide ile ilgili her türlü derde devadır.. Asidite katıyor, kaynaştırıyor, çoşturuyor...

@Adsız: Onur duyarım :)

@Günlük: Şu 'insan kaymakları' lafı da hep mi gülümsetir yahu adamı :S

O sınıflanırmayı yapmayacağım; zira istisnalar hariç, İK'da da, satın almada da gayet ehliyetli kişiler var; tıpkı direkt saha pazarlamacılarında dahi olduğu gibi...

Özetle mevzu şu aslında: Ne kadar boş = o kadar Louboutin.. Sen hiç ömrü gayesi Loubouitin olan bir tıp profesorü tanıdın mı mesela?

Anne Günlüğü dedi ki...

O tipler her yerde var ama aslında artık o kadar da kızmıyorum (zira kızamıyorum). En basit kademelerdeki çalışanlar bile asgari ücret alıp elinde tablet taşıyorsa,kadın kuaföründen eksik kalmayıp adam her ay telefon değiştirip değişik saatler takıyorsa bu görgüsüzlüğü saydığın plaza asalaklarında normal karşılıyorum artık (bize herşey normal). Bizim anlayamadığımız şey bence (bence demeye bayılıyorum) şu : Lüks ayrı bir kavram;para ile sağlansa da aslında para ile alakası çok yok çünkü görgüsüzlük ile lüks arasında ince bir çizgi vardır.

mirage dedi ki...

bi yatak örtüsüne 800 lira veren yeni gelinleri, bi ayakkabıya çantaya bin liralar harcayan kadını erkeği, bi pantolona 300 küsür liralar veren insanları hiç anlamadım ben ya :S tüm olayım lan bu ay param arttı oooo altın da düşmüş du lan 2 çeyrek alalım' dan ibaret :/ kredi kartımın limitini arttırmaya çalışan banka görevlisiyle kavga etmiş kızım ben yahu :/ 50 yaşında doğduysam demek ki.

butterfly dedi ki...

Çöp torbasına baktım 30-40 saniye kaldım öyle .. tövbeee :))

A-H dedi ki...

Bende en cok pazarlarda gerceginin neredeyse bire bir kopyasi onlarca kati ucuza satilan urunlere gidip dunyanin parasini dokenlere sasiyorum, para batiyor bence boylelerine :)

yazmasam delirirdim dedi ki...

Dün bu soruyu derste sordum. Dedim ki prof. olacak hocaya;

Hocam adam garson ama iphonru var. Taksitle alıyor belki ama aç geziyor..

Adamin verdiği yanit, yasam tarzi oldu. Görgüsüzlüğün, ac kalip hava atmanin adi yasam tarzi olmus be öküz. Bu insanlari hiçbir zaman anlayamicam.

Adsız dedi ki...

insanımız böyle bizim. tv bile izlenemez oldu yahu, baksana sürekli bu olayların olduğu diziler.. amaan be.

Unknown dedi ki...

İnsanlar atraksyon ariyorlar diyorum ozetle.

xCoach Incomprehensible dedi ki...

bi blog yazısıyazıcam bununla ilgili linkini yollarım :/

Super Bekar Anne dedi ki...

O kizlar zengin koca bulmak zorundalar 1-2 seneye...buldu buldu, bulamadi bi daha zor yer icer..

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@BA: Hala okuyor musun? :S