15 Temmuz 2011 Cuma

Feribot İnsanları

Şu Yenikapı-Bandırma feribotlarındaki "yürüyen insanlar" pek güldürür, pek düşündürür beni.. Gemi hareket eder etmez en afilli gömlekleri, mini mini boy etekleri, havalı motosiklet tulumlarıyla bir sağa bir sola turlar durur bunlar.. Nereye, niye yürürler anlamaz tabi öküz beyinim..


'Bacaklar açılsın' desen değil; İstanbul'dan yolculuk daha yeni başlamış. 'Sıkıldı' desen hiç değil; topu topu 2 saat sürüyor bütün yol.. So?

Nedir abi sizin derdiniz? Niye geziyorsunuz olum geminin içinde; kordon boyu falan mı sandınız?

Bir de 'feribot açları/yiyicileri' vardır bak..
Sanırsın 2 gün aç kalmış, yoldan geliyorlar.. Motorlar çalışır çalışmaz kahveler, pastalar, pizzalar, börekler.. Manyak mısınız yahu? Yok mu evinizde-arabanızda atıştıracak bir şeyler? Hadi 'imkanı olan var, olmayan var.. ayıptır, günahtır' kısımlarını geçtim; bitirdikten sonra tepsini kaldır bari.. Hiç mi kimse 'kalabalık içinde' yemek yerken az biraz tereddütlü olunması gerektiğinden bahsetmedi size..

iç ses: utanırım lan ben; ki öküzlerin önde gideniyim biliyorsunuz :S

Hava atma aracı mı acep bu meled? En afilli pastayı yiyen daha mı zengin, daha mı havalı oluyor? Yahut feribottan kadın/erkek kaldıran var mıdır cidden? 2 Saatlik yolda, kendini kime/niye gösterecek, kime hava atacaksın yahu?

Ben mi çok dar/sığ kafalıyım(-ki öyleyim); yoksa bu feribot insanları, hakikaten benim düşündüğüm kadar gülünç mü?

Ha bir de bak, yanlarına oturan insanı beğenmezlerse de (malum, bandırma ve civarındaki memleketim köylüleri de biner zaman zaman aynı vapura) yol boyunca cıkcıklar, üfler püfler bu feribot insanları... Öküz iç sesim durmaz tabi; sorar, "o cıkcıkladıklarınız mı daha adam, siz mi?"diye...

11 yorum:

Femme Fatale dedi ki...

öküzcüm. benim gibi oturmayı sevmeyen insansan eğer cok sıkılırsan arada dolaşman normal. o takım elbiseliler iş için gidenler. benim tercihim her zaman üst salondur. koltukları cok rahattır daha sessizdir. yemek kısmına gelince aç lan millet evde yemek yoksa napcak millet sanki orda corba vardı da biz içmedik. of öküz yoruyosun beni.

Adsız dedi ki...

Her sene kullanırım memlekete giderken o feribotu deli oluyorum bende o arabacıkla pasta dondurma satmaya çalışan görevlilere.Napsın insancıklar görevini yapıyo ama sıkıntı verici sürekli sorarlar -birşey alırmısınız?-...bide veletlerin koşturması felaket arka salonda.Tercihim orta salon cam kenarı :).Ama bir şey itiraf edeyim çok yoğun zamanlarda bilet bulamadığımız zaman içerden birine numarasız bilet kestiriyoduk o zamanlar o sürekli dolaşan insan topluluğundan olmak zorunda kalabiliyorsun :D

nalan dedi ki...

son cümlen için benden de "kralsın öküz!"

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@FemmeFatale: Oturmayı sevmeyen insan... O hooo.. mesele orada zaten.. Pis sosyaller sizi!

@Adsız: Yemek satanlara değil, yemek yiyenlere giydirmiştim ama ben :S
// numarasız gitmişliği de olmasına rağmen; sanırım hiç o 'dolananlardan' biri olmadı Öküz..

@Nalan: Son cümle?? Ne yazmıştım :S
Hıı... E haksız mıyım? Biri gariban, diğeri .... Yok yok.. bozmayacaım bugün ağzımı...

Yazmıştan saymıyorum bunu; yine yine paylaş lütfen fikirlerini :)

üç ünsüz içinde iki ünlü dedi ki...

feribot için özel bir anım olmasa da bu toplu taşıma araçlarında özellikle de şehirlerarası otobüslerde bir türlü "toplu taşınma" güdüsüne sahip olamamış halkımızın kendisini kimi zaman evinin salonunda, bazen balkonun da gibi hissetmesi, sürekli yeme içme güdüsüyle seyehat etmesi, ses tonuna daha çok dikkat etmesi gerekirken, kendi kendine şarkı söyleyecek kadar bile rahat olması beni benden alıyor....

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Ünlü: Güdügüdü seni :P

Diyorum ya, 'adab-ı muaşeret'e gelmeden dahi 40.000 arıza var fotoğrafın içinde... Değil 'olan var olmayan var', değil 'gürültü yapma' vs...

Tenk yu.. Yine yine yaz lütfen:)

Adsız dedi ki...

Okuz her olayda elestirilecek bir yan bulman sikmiyor mu seni de?

O insanlar sana inat geziyor, tum dertleri gosteris yapman, yiyemeyenleeri ozendirmek... Tabii Istanbul'dan 30 liraya otobus varken 35-40 lira verip bi de aktarma masrafini bindiklerine gore zaten cok zengin olmali serefsizler. Yemek yemeyen herkes de ac, zavalli garibanlar.

Bir insan feribota binmistir, belki actir daha once yeme firsati olmamistir, orada mecburen yiyordur. Fiyatlar Istanbul'un adi kafelerine es, oyle ekstra luks bir tarafi da yok. Her gittigin yerde eziklenecek bir yan bulma, bu kadar asosyal olma, saglikli ve normal bir adam olmaya calis. Mesela yaninda oturana "yolculuk nereye?" diye sor.

Su bloga 30 gun ara var ve 30 gun gercek insanlarla yuzyuze ev disi ortamlarda gorus.

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Adsız: Eleştiri nerede biter, hadsizlik nerede başlar? Kuyruk acısı nedir? Kendine Öküz diyen biri, bir başkasının kuyruk acısına ne diye üzülür? Hadsiz cehalet diye bir şey var mıdır? Yapılan bir inceliğin, irice memelerin kredisi nereye kadar kullanılabilir?

Dur... Acele etme.. Yazacağım bu hususu..

yok dedi ki...

uzun süre oturmaktan sıkılan insanlar vardır onlara birşey diyemeyeceğim :)
bir de biz küçükken sokakta orda burda milletin içinde bişeyler yerken uyarırdı büyüklerimiz
onları uyarmamışlar sanıyorum yada
önemsemez oluyor insanlar gün gün
ıımm öyle galiba bilemedim :)

Adsız dedi ki...

Ahah yeni gördüm bu yazıyı.
Okurken bayağı eğlendim de öküzcan ben seni okuduğumdan beri öküz olmaya en uzak insansın yahu. Gayet iyisin yani...

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@İyigeceleröpücüğü: İnsanlar hün gün umursamaz olmaz.. Ya umursamazdır bünyeler, ya değil..

Nüfus kağıdındaki 'din' hanesinde 'kendine müslüman' yazan bir halk olduğumuz için, çok şaşmamak lazım bu tip rezilliklere..

@Sunshine: Hayatımdaki insanların yarısı 'vay öküz', diğer yarısı 'kralsın öküz' dedi bir ömür :S

Bilemiyorum yani; yorum yapmayayım..