28 Haziran 2011 Salı

Keşke....

Keşke daha rahat biri olsaydım... Daha az düşünüp, daha çok yaşayabilseydim.. Kimi 'sorumsuz bakış' der bunun adına; kimi, 'hayat trenini kaçırmak'..

Ben pek çok konuda kaçırdım işte o hayatı; kaçırmaya da devam ediyorum.. Bile bile, göre göre yapıyorum bunu... 32 Senede ne kahkaha atmayı öğrenmişim adam akıllı; ne 'az düşünüp çok yaşamayı'; ne kur yapmayı/tavlamayı; ne de muadillerimin sosyallik anlayışını..

Ya onlar gibi değilim diye haksızlık ediyorum kendime... Ya da cevabını/dibini hiç bir zaman bulamayacağım dipsiz kuyularda/sorularda cebelleşip duruyorum olduğum yerde..

Şartlarımı bilen, tanıyan okurlar var.. Sorsam onlara mesela; "benim şartlarımda olup da en büyük eğlencesi 2-3 arkadaş monopoly yahut wii oynamak, tek başına fotosafariler yapmak, beylerbeyi'nde kahve yudumlamak olan kaç insan evladı tanıyorsunuz?" diye... Yahut Göztepe'de büyüyüp, ömrü hayatında hiç disko/eller havaya ortamlara girmemiş birini; hormonları böylesi çalıştığı halde, hiç "merhaba, benim adım öküz. okuyor musunuz?" dememiş birini sorsam.. Hı?

Asosyallik mi? Hiç alakası yok... Yalnızca Öküz'ün sosyalliği, alışılagelen sosyallik anlayışından farklı diyelim.. Yoksa pek çoğunuzdan fazla gezdiğime, fazla yaşadığıma eminim..

O hoooo... Saçmalıyorum yine... Herif pisiklete binmeyi bilmiyor yahu; kime ne anlatıyorum... Bildiğin ümitsiz vaka..


İş??.... iş de değil aslında... Mesele "başarı açlığı, başarı arsızlığı" belkide.. Yahut tüm bu "ağustos böcekleri cırlarken, ya aç kalırsam endişesiyle yemek toplama yarışının" altında ciddi kompleksler vardır... Kim bilir?

Hayatı yakalamak anlamında koşmayı öğrenmemişim hiç; varsa yoksa okul idi vakti zamanında..sonra varsa yoksa kariyer, varsa yoksa iş oldu... Muadillerim salsa öğrendi, ben sofra toplamayı maharet sandım..

Ha diyeceksin ki "e madem bu kadar uzak yaşıyorsun hayata; o ceplerindeki 2ton et de neyin nesi?"...

Ne bileyim aq; ben bir şey yapmıyorum ki.... Ne diye ceplerim etle dolu; onu dahi çözemiyorum sıklıkla... (yahut çözüyorum da; normal hayat diye gördüğümün, kocaman bir illüzyondan ibaret olduğunu kabullenemiyor da olabilirim bak.. o da mümkün:S)

7 yorum:

melankoli dedi ki...

dert etme bisiklete binmeyi beceremeyen çoğunluk arasında bende varım :) hayatın bazı anlarına dair "ben böylesini sevmiyorum, ben bunlarla mutlu olmuyorum" dediğimde aldığım cevaplar arasında "sen yaşıyormusun ya ruh" başı çeker :)) bu şaşırmış, garipsemiş tavırlarla çok karşılaştım, hemde çok sıradan mevzular hakkında (daha doğrusu bana sıradan ama başkasına göre önem taşıyan)belki dolu dolu yaşamıyorsundur, diğerlerinin eğlence anlayışımıdır sadece dolu dolu yaşamak, eksik kaldığını düşündüğün herşey, seni mutlu eden seçtiklerinle devam ediyorsun, hayattan çok büyük beklentileri olan ve ulaşamayıncada mutsuz olan insanlar gibi değilsin, sadece hayatına tutam tutam renk kat, söyleyene bak sanki konu açılsın diye beklemişim :)) evet bitmez ama bitti :)

lady dedi ki...

normal hayat diye gördüğün ilüzyon evet ama bu kadar samimi yazıp bence sen de bir ilüzyon yapmışsın!

seni gerçek hayatta da tanıyanlardan biri olarak söylemek isterim; o kelimelerin hepsinden samimiyetin dökülmüş öküzcüm!

sen gel bakim sen söyle yamacıma ;)

DERYA dedi ki...

Mutsuz musun?

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Çiğdem: Yara varmış demek sende de :P
Mutlu muyuz? Mutluyuz.. Bitti.... ;)

@Lady: Ben senin bildiğin öküzlerden değilim; gelmem öyle yamaca mamaca! :P

@Derya: Yoooo... Elbet sıkıntılar, öz eleştiriler de sıkça var bünyede.. Ama, ortalama memleketim insanına(bilhassa modern kadınlara) kıyasla, gaayet gayet huzurlu olduğumu düşünüyorum...

Femme Fatale dedi ki...

just be yourself. sabah bu sarkıyı dinle iyi gelecek

http://www.youtube.com/watch?v=nW3LikcBL68

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@FemmemFatalem: İlaç niyetine diyorsun :) Tenk yu hemşiraanım ;)

Adsız dedi ki...

eller havaya yapmak içinden gelmiyorsa ne diye kendini suçluyorsun len öküz. derdin mi yok senin.sosyallik dediğin meret bu mudur yani ?eğer 2 veya 3 kişiyle samimi bir şekilde monopoly oynuyor isen sat gitsin anasını, en kral yerde yoz yoz birbiriyle piyasa yaptığı ortamdan daha eğlenceli. Kim demiş doğru bu diye. Doğrusu senin iyi hissetiiğin kişilerle veya o sen tek başına kendin de olabilirsin bu, yaptığın şeydir öküz. Hayatı ıskalamak konusunda belki haklı olabilirsin, bu fazla sorumluluk sahibi olmakla ilgili birşey. Allah seni böyle yaratmış, kimi de dünya ... minare , işte onların payına geleni de senin gibileri yaptıkları için denge sağlanıyor akıllı :)Allah seni böyle yaratmış,
doğal içinden gelen bu ise yapacak bişey yok, kaderine razı olmak ve kabullenmekten başka. 2 türlü ,insan var bu dünya da; 1. türler durumlarından sadece ve sadece şikayet ederler ama kurtulmak için parmağını oynatacak cesarete sahip değildirler, 2. tür insanlar ise eyleme geçenlerdir. Ama yaradılış gereği olana çare yoktur.varsa kendinden memnun olmadığın bir vaziyet bir adım atarak başlarsın, mini mini bebe adımları ile. Bu sana yol ve ışığı gösterecektir.