23 Ağustos 2010 Pazartesi

Yansımalar

10 Sene kadar önce tanıştım Yansımalar'la.. Bir, ilk gençlik yıllarıma eşlik eden Metallica'nın yeri çok başkadır bünyede; bir de onların..

Sabah çekilmezler bak; haklısın.. Annemin deyimiyle "ne bulur ki insanlar zaten öyle bayık bayık şeylerde?"... Ama karardı mı hava; çöktü mü günün yorgunluğu üzerine; kaldın mı özünle "başbaşa".... Mmmmmmm.... İşte o zaman başlar günün kıymetli saatleri..


NY Times: "Gün battıktan sonraki hayatımın fon müziği olup çıkıvermişti kısa sürede" :P

Tuhaf adam Öküz.. İçinden gelmediği taktirde öyle kolay kolay karışmaz kalabalığa.. Herkes bir tarafta durur, Öküz diğer tarafta.. Gece üniversite çıkışlarında(2. öğretim de okudum uzun süre) muadillerim cafe-bar-pavyon fink atarken; denize karşı, yollara karşı, karanlığa karşı tek başıma... Sokak lambalarının o feri gitmiş ışığı dahi yeter de artardı; dalıp giderdim kulağımda Yansımalar'la..

Fiyakalı, mavi bir disk-menim vardı çantamın ön gözünde.. Sıra sıra da cd'lerim berisinde.. O günkü psikolojime göre ver elini dream theater, olmadı bab-ı esrar.....

Soğuk kış günlerini hatırlıyorum.. İçerisi sıcak; içerisi hoş sohbet... Gel derler; nazlanır, gitmezdim..... Gitsem dahi eğreti dururdum zaten içlerinde.. Normal görünmek, onlardan biriymiş gibi hissetmek içinde de değmezdi ki buna.. Öyle bildiğiniz gibi değil; cidden severdim ben Öküz'ü.. Bir ben bilirdim özünü/içini; ondandır belki.. Mutluydum işte kendi halimle.. O "yüksek sesle kahkaha atanlardan biri" hiç olmamıştım zaten..

Yabanilikten değil yani kalabalıktan kaçışım; "tamamen değil" en azından.. Severdim o "kendimle baş başa kaldığım", "uzaklara bakarken dalıp gittiğim", "hiç bir şey düşünmediğim" anları.. Bir ömür tadı damağımda yer edecek meditasyon seanslarıydı o okul çıkışları..

Çekerdim montumun fermuarını taa en dibe kadar.. Eğerdim kafamı rüzgar girmesin diye boynumdan içeri.. Saklardım üşüyen parmaklarımı... Durmaksızın akardı burnum belki soğuktan.... Ama... Kulağımda Yansımalar oldumu, herbiri ayrı ayrı keyifti inan...

Seneler geçti aradan... Fon müzikleri değişti(daha neleer neler varmış meğer).. Mekanlar değişti.. Öküz değişti.. Bir tek; Yansımalar'ın gönüldeki o kıymetli yeri kaldı değişmeyen.

Herneyse (dikkatim dağıldı).... Pek özledim.. Başlasa Nardis'in sezonu da, dinlesem yine gözler kapalı...

Yansımalar - Beyhude: http://tinysong.com/dzYS
Yansımalar - Ağıt: http://tinysong.com/f3E1

11 yorum:

Adsız dedi ki...

seninle karşılıklı hafif alkollü birşeyler içip konuşmak çok zevkli olur gibime geliyor.

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@X-coach: Homo-fobik bir şey Öküz; kan gövdeyi götürür diyeyim ben sana :/

Yansımalar'a, hikayeye odaklanınız; Öküz'e değil....

Bucera dedi ki...

Evet bazen müzik bir dönemin ve o zamanki duygualrın karşılığıdır.
Dinlediğin zaman hoop oraya o zamana o mekana geri dönersin.Zihninin yaptığı zaman yolculuğudur bu......duygulandırdın bucerayı :(

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Bucera: ;)

Sade dedi ki...

Sen bakma okuze x-coach.. Homofobikler konusmayi bile yanlis anliyolar.. Adi ustunde kendi de soyluyo hem okuz hem fobik :)

Kabakulak Kocakulakoğlu dedi ki...

evet aynı zamanlar tanışmışız yansımalarla. Ben onlar yüzünden 6 senedir ney üflüyorum. Sen iyi yırtmışsın :)
Eylül Sonu da benden gelsin.

penelope dedi ki...

şşştt öküz ilk yorum:)

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Sade: Yarış şaka-yarı ciddi dalga geçiyorum; tüm okurlarını tek tek seviyor Öküz.. Yorumlarını paylaşanları +1 hatta:)

@Kabakulak: Hiç heves etmedim o işe.. Yalnızca dinlemesi cazip geliyor sanırım.

@Penelope: :) Öküz seviyor asistanını....

Emre Yazıyor dedi ki...

Öküz paşam,

Bir Bab-ı Esrar, bir Divan, bir Pervane, bunlar tadından yenmeyen parçalar hakikaten. Hatta sayende kendileriyle tanışmışlığım var, Allah razı olsun :))))) Ek olarak Kudsi Erguner ve Ömer Faruk Tekbilek de demek istedim. Hatta dedim :)))))

Adsız dedi ki...

karşılıklı oturup konuşunca bişey olmuyo, merak etme :))))))

Erdo dedi ki...

şimdi tesadüfen gördüm bu başlığı ve yansımalar ile ilgili bi öneride bulunmazsam olmaz dedim.

http://www.youtube.com/watch?v=zxYsdGsu1q8

hele bu videoda bir akın eldes solosu vardır ki alır götürür.