4 Ağustos 2010 Çarşamba

Benim canım yandı, başkasının yanmasın...

Yazılarımı etraflıca okuyanlar bilir; "normal" hususunda 18'lik çıtır tecrübesine sahip olmasına karşın, "anormal" mevzularda bir hayli ihtisas yapmış biridir Öküz(iç ses: iyi b.k yemiş; aferim)..

Son 10 senesini anormal ilişkiler hususunda master-doktor çalışmalarına harcamış, onlarca kitap(blog postu)/makale yazmış biri olarak, genel buddylik kurallarını özetleyip, acizane etcrübelerimi paylaşmak istiyorum sizlerle.. -ki benin düştüğüm çukurlara düşmeyin.. -ki 3-5 göz yaşı az aksın(Sandığınızın aksine, şanssızların yolu/anormal yol, her iki taraf içinde bolca göz yaşı ve pişmanlıklarla doludur)...

Hatırlatma: adı üstünde, "anormal yol".... İmkanınız varsa "normal yolu" seçin siz..


xx-buddylik müesseselerinin doğuş sebebini kısaca hatırlayalım:

Official bir birlikteliğiniz yok; ve hormonlarınız sapıtmak üzere.. (Zıplayan, minik minik, sevimli hayvanat silüetinde hormonlar hayal edin) "Çakın ağızlarına iki tokat, sussunlar" diyebilmeyi isterdim. Lakin, derler ya hani "çuvaldızı kendine, iğneyi başkasına batır" diye... Yapamam işte o yüzden.. Bilirim çünkü ne denli kontrolü güç bir mevzudur..

Yakın zamanda istedikleri verilmezse/bir şekilde susturulmazlarsa iç açacaklar başa..

(Senede 3-5 farklı erkeğe/kadına "seni seviyorum" diyebilen, yahut "bana ne başkalarından; ben istediğimi alırım, gerisini o düşünsün" diyebilen bir bünyeye sahipsen, sorun yok. sen okuma buraları. Öküz gibi, kalbi bilmem kaç yılda bir güpgüpleyebilenler için, "bana ne" diyemeyenler için bu satırlar)

Şanslıysan "kendiliğinden çözüm bulacak sorunun; şansa/bala kısa zamanda sevgili yapıp, toptan çözeceksin problemi. Ama değilsen.....

Ya saçma sapan birine "inanmadan seviyorum" diyeceksin. "Olay" sözüm ona legalize olacak(bakmayın öyle masum durduklarına; kadınlar pek sever bu oyunu); *ama* ardında göz yaşı bırakacaksın(-ki bence en büyük günahlardan biridir bu)... Ya daha kolay sevebilmeyi, yahut daha azla yetinebilmeyi öğreteceksin bünyeye... Ya da profesyonel destek alacaksın... Varsa başka çözüm yolu bilen; buyursun, tartışalım..

Profesyonel destek alacağımız hususunda anlaştığımızı farzedin(ırıspılardan bahsetmiyorum)... Asıl soru şimdi geliyor işte: Peki ama kiminle ve nasıl? ("welcome to the dark side anacım")

Oku....

Genel Kurallar
1- "Mecburum" demediğin müddetçe, her türlü buddy'lik müessesesinden uzak dur. Şaka yapmıyorum; asla zevk için, merak için yenecek nane değil(18 yaşındaki fuck buddy arayan ergen profilini, ve 6 aydır sevişmemiş/duvarlara tırmanan yetişkinleri ayrı tutuyorum.. gözü görece doymuş kişiler için bu yazdıklarım)...
2- Her ne buddy'si iseniz, adını, tartışmaya/tereddüte mahal bırakmayacak biçimde net olarak paylaşın... "biz fuck buddy'yiz", "biz hug buddy'yiz", "biz social partneriz", "biz iki arada-bir derede buddy'yiz" vs... Çekinmeyin; net olarak, aynen bu şekilde dile getirin karşılıklı... // Demedi deme bak; çok ince ve yanlış anlaşılmalara fazlasıyla açık bir mevzudan bahsediyorum. Söylerken "aa ne salak saçma; illa o cümleyi mi kurmam gerekiyor/anladı o" dedğin şey, ileride yarım kova göz yaşından/pişmanlıktan koruyacak sizi..
3- Partnerini olgun, ne istediğini/ne yaptığını bilen, "iyi(sana bilerek zarar vermeyi aklından dahi geçirmeyecek)" birilerinden seç. Çıkabilecek olası arızaların nerelere varabileceğini hayal dahi edemezsin..
4- Unutma: aynı anda hem doyurucu seviştiğin, hem dışarıda iyi vakit geçirdiğin(sosyal anlamda iyi anlaştığın), hem sahiplendiğin, hem de bütün gün sarmalaştığın kişi = sevgilindir; kandırma kendini.. Partnerini "kesinlikle istemiyorum/şartlar her ne olura olsun, asla olmaz/olamaz" dediğin kişilerden seç..
5- Aşağıda çeşitli alt başlıklar için spesifik sınırlardan söz ettim.. İşin özü şu: temel kurallara muhakkak uy + aradaki sınırı doğru ayarla..
6- Sahiplenmenin/kıskanmanın yeri asla olmaz buddy zamazingolarında.. Ne sahiplenecek, ne de sahiplenilmeye göz yumacaksın. Sakın!
7- Yineliyorum: Partnerini "sana asla bilerek zarar vermeyecek" kişilerden seçmelisin(sonra gelip zırlama bana; öküz, bu ayı bana şöyle şöyle yaptı diye).
8- Belki hiç kimseye karşı olmadığı kadar dürüst, samimi/içten olacaksın...
9- Partnerine gönülden kıymet verecek, el üstünde tutacaksın(sakın hayvanlık edip "ucuz" hissettirme/kazıklama; o senin en kıymetli yoldaşın)

Hug Buddy: En hassas birlikteliktir.. Öncelikle partnerin, "şartlar her ne olursa olsun, asla ötesini istemiyorum/olmaz" diyeceğin biri olmalı. En ufak irade çatlağından sızar bu meled; demedi deme.. Dışarıda görüşme olmaz; unut!(neden diye de sorma; oku sadece. var bir bildiğim).. Yalnızca evde görüşeceksiniz.. Ve mümkün olduğunca gece uyumalarının/özel-derin-ormantik dokunmaların/koklamaların b.kunu çıkartmayacaksın. DVD/kanepe ve yahut müzik/kanepe ikilileri gayet uygun başlangıçlar olabilir... Dvd/müzik sırasında sarmlaşırsınız bir kaç saat; hepsi o... Uzatmaya, şansları zorlamaya asla gelmez! Çok çok marjinal bir sarmalaşma ihtiyacından söz etmiyorsak, gece birlikte/aynı yatakta uyumayın.

Fuck-buddy olayına kayması gayet muhtemel bir durum(kaymazsa şaşarım hatta); iyi tartmak/olayın getiri-götürülerinin farkında olmak lazım. Şayet becerebiliyorsan; fuck kısmını işin içine karıştırmamanı tavsiye ederim... Aksi durumda, sonraki görüşmelerin %95'i fuck odaklı olacak; mevzu sapıtacaktır.. Hug kısmının da b.kunu çıkartmamakta fayda var(arada bir görünmez duvar sürekli olsun); zira o durumun ucu da taraflardan birinin kalbini koyvermesine varır sıklıkla.

Not: Layığıyla becerebilen varsa, alkışı hak ediyor demektir... Zor iştir bu "hug buddy" mevzu... Benim dahi işi duygusallığa sürükleyip, arıza çıkartmışlığım var; oradan hesap edin(gerçi durum biraz farklıydı benimkinde[adı konmamış, belirsizliklerle dolu, toptan yanlış bir kurgu])...

Fuck Buddy: Çok çok büyük olasılıkla 2. bir şansın olmayacak; bilhassa erkeklerin ilk seferde %100 tatmin sunması şart... Ona göre kurgulanmalı performanslar.. Dışarıda görüşme olmaz. Yine yalnızca evde buluşulacak. 3. Biri/hemen hiç kimse sizin fuck-buddy olduğunuzu bilmeyecek. Gece birlikte kalacaksanız sarılarak uyumak yok. Aksiyonun hemen ertesinde 3-5 birşeyler olabilir; ama genel uyku konseptinde sarmalaşmanın yeri olmamalı.. Sabah kahaltısının/hoş geldin karşılamasının/akşam yemeğinin falan "özen" kısmını çok abartma; hemcinsin/sıradan biri geliyormuşcasına rahat ol(-ki karşı taraf "aa beni önemsiyor... yoksa?" demesin).

Bir de olayın "fuck buddyliği devam ettirmek istiyorsan, ona bir pislik gibi davran; gerçek kimliğinle değil, zorlama yarattığın umursamaz/serseri tarafınla muhattap et" kısmı var ki; o hususta benim de biraz ders çalışmam lazım. Net olarak"budur" yahut "yok lan, olur mu öyle!" diyebildiğim bir şey değil. Gözlemlerim devam ediyor; bir sonuca ulaşır ulaşmaz ayrıca paylaşırım. (mideme kramplar sokuyor bu mevzu)

Tavrın/duruşun her daim net olsun... Herkes, her durumda hangi pozisyonda olduğunu bilsin... İşin içine tereddüt/soru işaterleri girdi mi, bir daha hayır bekleme o buddy'likten...

Önemse partnerini.. Başını b.ka sokmaktan o koruyor seni; kıymet ver.. Aczini paylaşıyorsun; kıymet ver.. Kazıklama, üzme partnerleri; bilerek yapma en azından...

Ha diyeceksin ki, "var mı hiç tanımadığı bir kadın yarım damla göz yaşı dökmesin diye kendi 40 kere ağlayacak insan evladı?"... E evet haklısın; zor...

Özet 1: De gidin manyak adamlar. Ben size özeniyorum; siz bana!
Özet 2: İmkanınız varsa "normal yolu" seçin!!.
Özet 3: Yok öyle şeyler; hepsi günü kurtarmak için uydurduğumuz kandırmacalardan ibaret. İşe yaramaları, gerçek olduklarını göstermiyor..

Önceki Yazılarımdan:
Yine mi Fuck Buddy? http://okuzunondegideni.blogspot.com/2009/10/yine-mi-fuck-buddy.html
Fuck Buddy'e Mektup http://okuzunondegideni.blogspot.com/2009/03/fuck-body-mektup.html

36 yorum:

patates dedi ki...

genel kurallar kesinlikle süper belirlenmiş :)

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Patates: Yaaaa... Küpe olsun kulağınıza...

Sade dedi ki...

"aynı anda hem doyurucu seviştiğin, hem dışarıda iyi vakit geçirdiğin(sosyal anlamda iyi anlaştığın), hem sahiplendiğin, hem de bütün gün sarmalaştığın kişi = sevgilindir; kandırma kendini.."

gel öküzcüm ağzını öpüciimm.. :)

neyse..

ben de bikaç şey attırmak istedim iznin olursa..

ewt doorudur hoşlanma, elektrik, zırt pırt durumlarının olmadığı fuck buddylik sisteminde 2. görüşmeyi garantilemenin tek yolu ilk seansta üstün performans sergilemektir. ancak ben buna inanmıyorum.. ilk seansta üstün performans diye birşey yoktur ve olamaz. fuck buddy sistemine dahil olacak arkadaşlara önerim; herhangi bir kıllanma veya pisleşme durumu söz konusu değilse adayın ortalama performansını ve ikili olarak uyumunuzu değerlendirmek için kendinize en az 2 şans verin.. ilk görüşmenin affallaması, bedenlerin birbirini tanımaması, erkeğin ilk posta sendromu, psikolojik etkenler, sistemi ve karşıdaki insanı tanıma süreci vb nedenlerden dolayı o "ilk sevişme gerginliği" atlatılması zor bir durumdur.. ak göt kara göt ancak 2. ve hatta 3. seansta belli olacaktır..

hem fuck buddy dediini sosyal çevrenden uzak tut, sen de onun çevresinden uzak dur.. mümkünse kimselerle tanıştırma.. tek buluşma mekanı ev olsun.. gerisini karıştırma.. tabii otel, sinema fantazin varsa o başkaa.. hem fantazilerini gerçekleştirebilmenin en tatlı yoludur fuck buddy.. bi de başka birileriyle yatılıp kalkılıyosa da herkes kendine saklasın.. hele kadın dediğin tam bu noktada maraz çıkarır.. uyarmadı deme..

sarılıp uyuma kısmında öküze tam not veriyorum.. sabaha kadar sarılıp yatıyosan orda başka şeyler var.. ben burdan bile görüyom oha yani.. ek olarak.. aslında en güzeli eve giriş, sohbet, sex, kapanış sevişmesi ve evden çıkış şeklinde olmalı.. gece orda kalma.. git evine zıbar yat.. ha benim gibi uyku arası ve sabah sexi manyağıysan anlaşmasını ona göre yapacaksın.. bi de bence hayvan gibi gidip aynı evde başka koltukta da yatmayın.. o kadar da değil yani..

birbirinize zarar vermeyin.. zaten fuck buddylik sisteminin ana mantığı mümkün mertebe az zarar görerek bişiler yaşamak.. ancak ve ancak fetiş anlamında zarar ziyan yaşantısı olabilir, onun da kurallarını önceden konuşun.. hatta durulmasını istediğiniz yerde kullanmak üzere bir şifre belirleyin.. bazıları sexte hayır kelimesinin kullanılmasından zevk alabilir ve bu çok da normaldir.. o yüzden durulması istenen yerde kullanılmak üzere başka bir kelime seçin..

ay benden şimdilik bu kadar..

hadi gidin sevişin..

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Sade: Aha bir sütten ağzı yanma vakası daha işte...

Şekilci birşey olarak net söyleyebilirim ki; 2./3. şansları veren hanımlara büyük hayranlık ve saygı duyuyorum.. Ben sabredemezdim muhtemelen..

Gerisine hemen hemen aynen katılıyor; imzamı atıyorum..

Sade dedi ki...

yawrim sabretçen azcık.. neresini ellicen, neresini mıncıklıcan, sert mi olcak, yavaş mı, oral mı seviyo, anal mı istiyo.. ohhooooooo hemen anlaşılcak şeyler diil ki bunlar.. ne demiş ünlü düşünür? practice practice practice..

Sade dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
penelope dedi ki...

noluyoo leyynn..öküz derdini anlamak isterken birilerinin derdine tercüman olmuşsun bakıyorum...anammm biz hala ihihihi ihihih kısmında kalmışız işin ..adamlar kitabnı yazmış.katagorizesi yazılıp çizilmiş..vuuuu..

bunun böyle te cetveliyle ölçülmüş biçilmiş bi şeyi olurmu yahu.."hadi yatıcaz ..bak senden iyi bi performans beklıyorm..ona göre.evet hadi başlayalım..hurraaaa.." "evet ..bitti..tamam ..güzeldi sağol..ama tabi o son parende fikri hoş değildi..bi sonrakine koymayaım onu.anlaştık.hoşçakal.."
ya da mesaiye gelirken bilet basalım..fabrika işçileri gibi..de gidin yaaww..
iki ayağımızın üzerinde yürüyebildiğimizden beri bu dediğinizi beceremıyoruz biz.biz..beceremıyoruz..öküz her nekadar adın öküz se de sen de iki ayağı üzerinde duran bi adam olarak ,sende bu fuck buddy meselesini becerebilecek biri değilsin.karşı tarafın duygularını kendii kadar düşünebilen adamlara göre dğil bu mevki.yapcan ,kalkcan,gitcen.sen yapabilir misn öyle?
karşı tarafta benim gibi sadece fiziksel ihtiyaç olarak bakıyorsa bu işe nooolucak,diyosan da...diyecek bişey ulamıyorum.cosmopolit yalnızlık diyorm...

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Sade: Utandırmayınız öküz'ü :)

@Penelope: Aynen öyle; kozmopolit yalnızlık.. Tonla "arıza çıkartan" la olduğu gibi, benim gibi düşünen de pek çok kadınla tanıştım(cümle bir yerde devrildi; ama nerede?)

Herkese göre olmayabilir; tercih meselesi nihayetinde.. Lakin "folim" de değil; bizzat hayatın gerçeği Penelope'cim..

penelope dedi ki...

zamanla zevk alma eşiğin yükselicek diye korkuyorum.kolay kolay beğenmez olucaksın..ne kadar çok beden o kadar çok beklenti..
birini unutmak için yarana başka bedenler basarsan mikrop kaparsın ..öyle bişey olduğundan değil farazi konuşuyorum birini unutmak kısmı genel geçer bir kavram..seninki güdülenmiş bir bedenin ihtiyaç piramidindeki seyri..diyelim farzı misal...
ama ne kadar çok beden o kadar çok beklenti..yineliyorum..özküzcüm..:)

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Penelope: Standartarım yükseleceğine düşüyor be Penelope'cim...

3-5 Sene önce şekilli meme-popo merakım vardı mesela; şimdi düz duvar olsun benden olsun diyorum..

Mikrop kapma hususunda ise şunu söyleyebilirim: Bildiğin/önerebileceğin alternatif yöntem var mı? Yok... e daha ne? Deniyorum ben en azından..

penelope dedi ki...

rahip ol:)
iğrençti ..tamam kabul berbatt..
ay neşelenelim diye şeyettim..

haklısın ..başka bi metodu yok..ve kızlar ...bazan teklif onlardan geliyor bu konuda..kızlar da bu kadar hazırken bi erkeğe ne diyeyim ben..yok dese adama ipne diyecekler.he dese başka bişey..

ruh eşi dedikleri masal gerçek olsa..ortada bi yerde kolay bulunacak bi yerde olsalar.ortaya çıksalar.fuck-hug -buddy hepsinden ortaya karışık olsalar..gökten üç elma düşse..bla bla bla..

Sade dedi ki...

Sevgili okuzcan iznin olursa yarin senin fuck buddyi referans gosterip part time lover konusuna el atmayi dusunuyorum kendi sayfamda.. İzin verdin gitti di mi? El atiyom bak.. Bastan yazmiim simdi fakiydi badisiydi uzatmiimm..

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Penelope: Bence çok fazla dizi, romantik komedi falan izliyorsunuz. Hayat çok başka birşey; ve kimseye "görünürde" madalya falan vermyorlar 30'unda kendini osbire mahkum ettiği için(imza: şeytan öküz)..

@Sade: Estafrullah.. yaz da okuyalım hadi(aman yazındaki üsluba dikkat et; samimiyet ve sığlık arasındaki çizgi pek ince)

Sade dedi ki...

Ama bu ne samimiyet ne siglik.. Adi neyse onu kullaniyorum.. Yine de ben anladim senin ne demek istedigini.. Dikkat ederim.. Hatta bi de sozluk isine girisiimm.. Katkilarini beklerim..

redrospect dedi ki...

4 numaralı madde için bir alkış da benden. durumları çok güzel özetlemişsin. eline sağlık. kaynak gösterilecek yazı olmuş.

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Sade: Yaz bakalım.. Haber ver ama bitince...

@Redrospect: "kaynak gösterilecek yazı" :)
Sevdim bunu.. Teşekkür ederim...

Hadi yazmıştan saymıyorum bunu; yine yine paylaş yorumlarını lütfen..

aikon dedi ki...

Hatun kişilere söylüyorum ; uzun süredir duygusal açıdan birlikteliğiniz olmadıysa denemeyin ..en makbul dönem sevgiliden ayrılma sonrası bir nevi prozac , eğer birinci şıkkı denerseniz beklentileriniz kural filan tanımaz böle salya sümük kalırsınız..hatun kişisinin canını acıtır , bir nevi
satranca döner b..ku çıkar mazallah..
Duygusal sıfırlama ile yapılacak mühendis işi bir şey..

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Aikon: 2 Hususta haklısın..

Duygusal anlamda çok çok "aç" olunan vakitlerde(yani ota b.ka aşık olunabilecek zamanlar) uzak durulmasında fayda var.. Yazmayı atlamışım bunu..

Ve evet; kontrolsüz bünyelerin ya hiç bulaşmaması, ya da ince ince mühendislik müdahaleleri yapması gereken bir meledden bahsediyoruz..

Birinin daha ağzı yanmış; belli:/

MeL jones' dedi ki...

bu ne bıcım hayat tarzı bu ne bohem lan. meger herkeş seks endısitiymiş.fakbadilerhakbadiler.
böyle insan çok mu ya anlamadım?

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Mel Jones: Kozmopolit şehir insancıkları.... Çok...

Ayıp mı? Değil.. Güzel birşey mi? Kimse "güzel" demedi ki zaten... Mecbur hissettikleri birşey..

Kimsenin, "30+ yaşında olup mutluluğu bir türlü yakalayamadığı için benzer seçimler yapan insanları" yargılama hakkına sahip olduğuna inanmıyorum.

tue's dedi ki...

okudukça merakım artıyor,önce bencil dediğim birinin karşısındakini bu kadar anlayışlı gözlemleyebilmesini gerçekten anlamıyorum.
ikisi aynı kişi mi=)
seçenekler arttıkça tatminsizleşiyor muyuz acaba?
bununla sarıl uyu,bununla seviş,onunla gez dolaş falan filan.sıkıntı!

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Tue's: Aslında bütün mesele, kadını-erkeği tü-kaka diye baştan savma eleştirmeden önce, samimiyetle tanımaya/anlamaya çalışmakta...

Öküz'ün de hayalleri vardı.. Önce 300.000 kadınla yatıp 'merakını yenecek'; 27-28'inden sonra ise, istikrarlı/doğru düzgün ilişkilere geçip sezonu kapatacaktı.... Güya...

Hayat her zaman planladığımız/gönlümüzden geçtiği gibi şekillenmiyor Tue'can.. Vuran her dalga, çirkin/saçma da olsa anlık çözümlere itiyor/mecbur bırakıyor insanı..

Yeter ki yalnızca bizim canımız yansın; 'bile bile başka göz yaşlarına sebep olmayalım'....

tue's dedi ki...

ama tanıyıp anlamaya çalışırken niye bu kadar canımız yanıyor ki,haksızlık..
sen hayallerini geride bırakmışsın ama ben herşeye rağmen 27ime geldiğimde evlenip 30dan sonra bir tane çocukla devam edeceğime dair planımın gerçekleşeceğine inanmak istiyorum =)

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Tue's: Hazır vaktim/zamanım varken, yerinde olsam ben de aynını yapardım ;)

Umarım her şey planladığın gibi gider.. Benim gitmedi...

tue's dedi ki...

umarım gider ama hayatını skor tablosuna endekslemiş erkeklerle zor bu iş=)
senin için de çok geç değil ya,en azından bir çok şeyin farkına varabilmişsin bu da güzel=D

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Tue's: Hemen hiç bir erkek, gözü doymadan "skor meselesini" bir kenara bırakmaz gibime geliyor..

"Farkına varmak"... Çok iddialı oldu bu.. Farkına vardığınızın mutlak doğru olduğundan nasıl bu denli emin olabiliyorsunuz; ben de bunu anlamıyorum bak..

tue's dedi ki...

eyvah yandık o zaman kolay kolay gözünüz doyuyor mu ki ya!
mutlak doğru değil ki ulaşmaya çalıştığım beni mutlu eden karar doğru veya değil önemli mi?

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

30'una geldiğinde yeniden konuşalım bunları :P
(iç ses: ah idealist gençler, ahh)

tue's dedi ki...

ohooo ben 30uma gelene kadar sen bu blog işlerinden bile geçmiş olursun bence=)
böyle küçümseyip önemsememek de hiç hoş olmadı!! =D

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Tue's: Estafrullah; yanlış yorumladın yazdığımı/dangalaklığımı..

Demem o ki; ben de senin yaşlarında benzer şekilde yorumluyordum hayatı..

tue's dedi ki...

hımm üzüldüm şimdi.bende değişmek istemiyorum..
zaman geçtikçe mutsuz olsan da doğru olan bu deyip kabullenmek zorunda mı kalıyorsun bazı şeyleri??

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Tue's: Bazı şeyleri, afedersin z.ke z.ke yaşıyorsun şu hayatta :P

tue's dedi ki...

sağol içimi açtın gece gece!

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Tue's: Rica ederim :P

Aha bak başlıkta ne yazıyor..
Malzeme bu; Öküzlerin Önde Gideni'yim :/

tue's dedi ki...

yok sadece öküz ayağına yatıp canının istediğini anlayıp canının istemediğini anlamıyorsun sanki=)

Adsız dedi ki...

@tue's 30una geldin mi fikirlerin değişti mi merak etmedim değil