14 Temmuz 2010 Çarşamba

Mayo/Bikini Mevzusuna Öküzce Bakış


Kadınların "her şarttaa bikini de allah bikini!" ısrarını anlamıyorum.

Eyvallah; ince bir vücut söz konusuysa, ortalama bir bakış için gayet miss bir fotoğraf oluşuyor. Üstüne belirgin vücut hatları da eklendi mi hatta, ooo ooh tadından yenmez; buna itirazım yok.

Lakin.... Sandığınızın aksine, pek azınıza yakışıyor işte bu meled.. 18'inden 45'ine, fiziki şartları her ne olursa olsun tüm kadınlar pikinili oysa sahilde..

Söylendiğim falan yok... Canıma minnet aksine.. "Hemen hemen" her türlü ete, "et" gözüyle bakasım varsa "oyyşş" iç sesi çıkartabilir bu bünye..

Ön yargılı okumayın ama yazdıklarımı; mesele o değil. Sizin tarafınızdayım ben; iyiliğinizi istiyorum.

Pek çoğunuz, Öküz'ü ulu orta gülümsetebilecek ölçüde komik görünüyor pikiniyle. Yapmayın, yazık... İnsanlar size "ıvvşşş!!" diye bakmıyor, farklı/asimetrik/saçma sapan göründüğünüz için bakıyor..

2 Çocuk doğurmuş, göbek yağları kontrolden çıkmış bir hanım.... Sibel Can'ınki gibi tangavari bir bikiniyle sere serpe güneşleniyor karşımda mesela.. Yandaki bebelerinin ve kamyonu-küreği yarım ton plaj oyuncağının arasından minik kaçamak bakışlar fırlatıyor hatta bu yöne doğru..

Ah bir bilse Öküz'ü meraklandırmaktan çok, korkuttuğunu....

Psikopat mısın be güzel kardeşim? Amacın ne? Git başka yerde, başka şekilde egonu tatmin et yahu... Fıstık gibi yüzün var.. Hatların da gayet yerli yerinde.. Giysene miss gibi mayonu.. Kötü göründüğünden değil; inan farketmez pek çok erkek için.. Senin için diyorum ben; o şekilde çok daha "kaliteli" görüneceksin; güven sen Öküz'e..

Doğru, kaliteli bir mayoyla(15 sene öncesinin dandik mayolarından bahsetmiyorum) plajdaki tüm erkeklerin dikkatini pozitif yönde çekmezsen, gel vallahi sevişeceğim seninle yahu.. Şu halde yalnızca "et"sin(çirkin bir etsin hatta).. Giy bak doğru/kaliteli bir mayo; bakanın aklında kalacağından şüphen olmasın. Yazık günah.. Kaynakları maksimum verimle kullanman gerektiğini öğretmedi mi kimse sana?

İçinizi rahatlatmak için çok marjinal örnekler de getirmeyin aklınıza... Öyle "hakikaten ha! ne iğrenç kadınlar giyiyor" gibi birşeyden bahsetmiyorum.. Pikini kullanımının %80'i külliyen zarar, ziyan... Miami'deki gacılarda sexi duruyor diye, giyen herkes Pamela Anderson'ı andıracak değil ya...

Israrla fırfırlı bikini altını tercih eden dombili hanımlar favorim mesela.. Gülsem mi, üzülsem mi tereddüt ediyorum sıklıkla; o derece yani.

Yapmayın böyle; nedir bu iç savaş/güvensizlik.. Ya kusurlarınızı da sevin(dikkat ediniz: dombili olmakla ilgili bir şey değil burada sözünü ettiğim); ya da böyle saçma sapan/öz güven eksikliğini bence tavana vurdurtan işler yapmayın..

Şimdi kiminiz, "asıl o bikiniyi giymesi bir öz güven göstergesi değil midir?" diye soracaktır. Değil işte; öyle olsa dükkan sizin.. Altında çok ciddi kompleksler yatıyor o bikininin.. Aksi halde, farklı göründüğünün gayet bilincinde olan bir kadın(kendini ne kadar kandırsa da, içerilerde bir yer farkındadır eminim) ne diye kusurlarını yerli yersiz gözümüze gözümüze sokmaya çalışsınki?

Buzluktaki et misali ilgi çekiyorsunuz.. Löp et çünkü ortadaki malzeme.. Bu mu istediğiniz?

Hayır, onu bunu geçtim... Şu mayo zımbırtısını seven/beğenen bir ben mi varım yahu? Nice bikiniye kıyasla gaaayet albenili duruyor bence doğru/kaliteli mayolar.. Aha baksana fotoğrafa; hangi erkek "vay be!" demezki buna?

Not1: Tabi bunları yazıyor olmam, kılık kıyafet ve genel fiziksel durum mevzularında başarılı olduğum anlamına gelmiyor. Bakışım iyidir; biraz da meslek icabı güzelden anladığıma inanırım. Lakin, terzi kendi söküğünü dikemez derler ya; Öküz'ün ki de o misal.. Sümüklü köylü çocukları gibi dolaşırım sıklıkla.

Not2: Rss zımbırtısını hiç kullanmadım, kullanmayı da düşünmüyorum açıkçası. Lakin benden gayri herkes pek bir benimsemiş/sevmiş.. Adresi belirtmekte fayda var: http://feeds.feedburner.com/okuzunondegideni

23 yorum:

voodoo girl dedi ki...

abicim mayo bikiniye oranla çok rahatsız bir şey ıslanıyorsun uzun süre kurumuyor ıslak ıslak karnında böyle. sebep bu da olabilir yani sen hemen sırf dikkat çekmek için bikini giyiyorlar falan demişsin de bu kadınlarımız için :)

beebee-buzz dedi ki...

kardeşşş sen aşmışsın..
ama dipnot düşmeden edemiyorum. O yağlı göbekleri fışkıran hatunlar en çok bize lazım;) sen anladın onu :)))

beebee-buzz dedi ki...

haaa aklıma gelmişken slip mayo ya da tanga giyen erkekler için ise tek bir kelime var söylenebilecek: böğğğğğk!

Peren dedi ki...

dapdaracık giyen kilolu ablalarımız için de aynısını diyorum asdfdfgh :

özgüven değil bu başka bir şey.

çözemedim zaalım çözemedim

"leb" demeden... dedi ki...

bari deniz kenarında ne giydiğimize karışmayın yahu.

bi kere bikini sağlıklıdır.
sonra rahattır...

biz neden baklava göbekli olmayan erkekler düşük bel şort giyiyor diyor muyuz?

sizinki göz zevki de bizimki değil mi?

ya da slip yasaklansın diyo muyuz...

öküzcüm netice olarak malesef bikinimizi siz bakın da beğenin diye giymiyoruz biz :) bu gerçeği kabul et bence...

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Voodo: hadi len:) biz de giydik vakti zamanında mayo; biliriz kumaşını.. 10dk'ya kurur o meled... 2 denize girişte kurumuş olur resmen..

Kandırmayınız saf Öküz'ü..

@Beebee: "O yağlı göbekleri fışkıran hatunlar en çok bize lazım"... Vallahi korkulur bu garı milletinden..

Bir gün 20-25cm bir pipim olursa(büyür belki:P), yapacağım ilk işlerden biri, slip mayo giyip zosyetik plajları boydan boya turlamak olacak(şaka!):P

@Peren: Hıh işte.. Benzer şeyler..

@Leblebi: Çıplak gezmek en rahatı.. Devam edin siz kendinizi kandırmaya; hayat sizin..

Öküz utangaç/insaflı; hem öküz hem ayı birine rastlarsanız, attığı kahkaha bir ömür kulaklarınızda çınlayacaktır;)

beebee-buzz dedi ki...

walla beğenilmek için giyiyoruz. külahımı verin! hem de en şık hatun ben olayım en güzeli olmasa da diye de g.tümüzü yırtarak! külliyyen yalan!

"leb" demeden... dedi ki...

senin şu "kendinizi kandırıyosunuz" lafın da çok klişe...

ve aslında kimin kimi kandırdığını da açıklıyor... :)

Leah dedi ki...

Bence bikiniden ziyade tayt üstü body giyip götlerinin loblarını göstermesin kadınlar. Yemin ederim kabak gibi meydanda oluyor her şeyleri, selülitleri bile ortada yahu!
Böyle özgüven de olmaz olsun, göz estetiğimizi bozmaya ne hakları var. Kınım kınım kınıyorum hemcinslerimi.
Ayrıca da bikini candır. Giyilir.

Depresif Ayu dedi ki...

evet bikini konusunda haklısın öküz kardeş.yakışmıyor genelde.eğer iç çamaşırı mankeniyse hatun o başka. tombul bayanlar kadar, çok sıskalara da yakışmıyor bence.pelvis kemikleri yandan çıkıyor dirsek gibi.mayo kusur kapatıcı olduğu için daha hoş oluyor. diğer taraftan hemcinslerimin slip mayo giymeleri konusunda bayanlara hak veriyorum. dünyanın en tiksinç icatlarından biri olduğunu düşünüyorum :)

Adsız dedi ki...

bir erkeğin slip mayo giymesi kadar seksi birşey yoktur :)


kendimden biliyorum :)

NiHal dedi ki...

X-COACH :))))))))))))).....

konuya gelince de ben şimdi son altı aydır felan eşek yükü kadar kilo almış gibi hissediyorum kendimi ve bu sebeple bu yaz deniz havuz bana zehir olmuş durumda bırak bikiniyi ben mayoyla bile giremem bu halimle denize çünkü ben kendimden iğrenirken insan içine çıkmaya utanırım ve erkeklerden ziyada kadınların bakışından tüm kadınlar pisliğiz herkesi keser inceler eleştiririz :) en iisi giymemek hı bu arada ben kendimi çok güzel bulanlardanım boy 1,80 kilo 78 buna rağmen cesaret edemem çünkü bu özgüvenli olmak diil öyle çıkmak aptal olmaktır kandırmyn hanımlar kendinizi..ayyy receple kemal gibi oldum halka seslenişşş :P..giymeyin akıllı olun çıkmayın insan içine yada yemeyin taş olun gezin..hem o hem o olmaz..

Oyuncak Tren dedi ki...

Öküz diyor ki: Kadınsan ve boyun minimum 170, BMI'ın %16, ölçülerin 90-60-90, vücüdun orantılı ve selülitsiz değilse, bikini giyme haşema giy.

Ben de diyorum ki: Erkekte bo en az 180, BMI'ın %12, vücut üçgen, karın baklava, baldırlar ince-uzun kaslı, kollar boğum boğum, kıl oranı/dağılımı normal (ne halıfleks ne köse kasdedilmektedir), pipi de yeterli dolgunluğu sağlayacak donanımda değilse değil slip mayo, şort bile giyilmesin. :)

Bu hayaller gerçek olsa n'olurdu kısmı işin. Yok artık DEVE dedirten kısım.... :) Olay şu: bikinin yakışmadığı insanlara günlük hayattaki kıyafetleri de yakışmıyor genelde. Çünkü vücut tiplerine uygun kıyafetler seçmek bir çok insanın beceremediği bir iş. Bok var 36 bedende, belinden etlerin pörtlemiş, git 38 giy de yakışsın, kaliteli dursun... Yooooh, ille 36'nın fermuarı çekiliyorsa çekilecek ve 36 giyilecek. İşte üstü üçgen ip askılı bikiniyle meme uçlarını bile örtemeyen koca memeli teyze veya koca poposuna bakmadan çatalının altına düşecek yandan bağlamalı bikini altı...

Bu insanları günlük hayatta da görsen beğenmeme ihtimalin yüksek diyorum.

Erkeklerde de aynı olay, göt-göbek salınmış, her yer lüpür lüpür sallanıyor. Vücut kılları post olmuş. Tamam sırtın/omuzun kıllı olabilir de traş etsen, kısaltsan n'olur?

Ayrıca, bir çoğumuzun fiziğiyle ilgili özgüvensizlikleri var; yoksa da komplekse sokacak bir öküz bulunuyor... :) Buna rağmen birlikte olduğumuz insanla birlikteyiz, değil mi? Dergilerde gördüğünüz fotoşoplu Calvin Klein ve Victoria's Secret mankenlerinin de özgüvensizlikleri var -ki bir çoğu yerli yersiz hormonlarla kasları şişirmeye veya kusarak zayıf kalmaya çalışıyor.

Günlük hayattaki giyimiyle bir kadını/adamı güzel bulmak atıyorum %45'lik bir efor gerektiriyorsa, plajda açılan popo/meme/göbek/selülit/kıl/kassızlık/etc ile efor %75'e çıkıyor.

Şöyle bir gerçek var, doğru kıyafet tercihleriyle kendini iyi paketleyen bir gacı/amca tarafından baştan çıkarıl, eve git beraber soyun, bakalım o adrenalin vb derken selülitleri veya baklavasız pizza göbeği farkediyor musun? Cevap %80: hayır.

Son söz: plajda rahat olun. Bikini de giyin. Zaten benim gibi uzun boylu ve iri göğüslüyseniz bastıbacak Türk kadınına göre dikilen mayolar size boydan olmayacak, olanı da 350 lira olduğundan kıyıp alamayacaksınız. :) Sadece ille 36 bedene giricem diye etinizi kesen, muffin top yapan, memenizden düşecek gibi duran modellerden uzak durun. PAREO denen, plaj elbisesi denen kamuflaj malzemesini iyi kullanın ve ökz avına çıkın ve BOL GÜNEŞ KREMİ kullanın. :)

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Leah: Göstersinler; canıma minet benim... Lakin çirkin görünüyorlar işte.. Onlar için söylüyorum ben... Sadece löp et..

@Ayu: Hıh işte; aynen ondan.. :) tenk yu.. yine yine yaz lütfen..

@x-coach: :) ne desem bilemedim:)

@Nihal: O denli katı şartlar olmasa da; herkese yakışmadığı hususu bence tartışılmaması gereken bir gerçek. Yazmıştan saymıyorum bunu; yine yine paylaş fikirlerini lütfen..

@Şımarık: Her şey güzel, hoş da; "Tamam sırtın/omuzun kıllı olabilir de traş etsen, kısaltsan n'olur? " kısmına takıldım ben.. Bilhassa şu kısaltma mevzu pek bir düşündürdü/sekiz etti beni..

+Memelere yaptığın vurguyu da ayrıca taktir ettim bak:) Zenginlik ne güzel şey;)

özgün dedi ki...

senin göbeğinin içinde rahim vs hassas organların olmadığı için ıslak durmak sana dokunmamıştır mayo karın ağrıtır, gaz yapar, sistit yapar..
Senin gibi öküzlerin göz zevki bozulmasın diye kadınlar ikide bir nemli pis kabinlere girip mayo mu değiştirsin ?
Dümdüzken o güzelim karnı 35 kilo alıp da içinden 3,5 kiloluk bir bebek çıkarabilen ve o göbek yağlarını metabolizması ondan habersiz bebeğe süt yapmak için biriktirmişken bu kadar takılmamak lazım..
Hem kıllı erkek seven de var sevmeyen de kilolu kadın seven de var sevmeyen de 100 kişiye sordun da 99 u senin gibi mi çıktı acaba?

Talisman dedi ki...

Gereksiz küfür hiç sevmem ama bazen çok iyi ifade ediyor duyguları.. İşte geliyor: 'Sana ne yarraaam?'

MMO dedi ki...

Öküz alemsin yaa.. :)

Ama bişey dicem, hakikaten mayo biraz rahatsız bişey.

Bi de ben de tatildeyken dikkat ettim. Harbiden yarısından çoğuna yakışmıyor pikini. Erkeklere de slip mayolar. Giy efendi gibi şortunu, gir denize.

İşte beyle..

Sana iyi tatiller. :)

voodoo girl dedi ki...

muhabbetleri görünce dayanamadım şunu da söylemek istiyorum; kadınlarda 'bikini'nin karşılığı değildir 'slip' sizin ifade ettiğiniz vücut mükemmeliğiyse söz konusu. vücudu güzel olmayan kadın tanga/mayokini, erkek de slip giymesin denilebilir. ama kadınlar victoria's secret modellerine benzemiyorsa bikini giymesin deyip kassız ve kıllı vücutlarınızla şort mayo giyince göz zevkini bozmadığınızı düşünmeniz biraz komik oluyor beyler.

OYA dedi ki...

öyle valla.şişkoysan giyme şunu.çocuk doğurduğumdan beri mayo giyiyorum.normal kiloma 6 kilo kalmasına rağmen beni kesseler bikini giyip,hatunların hedefi olmam.(dikkat ettiysen erkeklerin demedim)biz ,kadınlar için giyiniriz öküz.

ayca dedi ki...

Mayo denizden çıktıktan sonra kurumak bilmiyor. Mayoyla zaten güneşlenmenin bir anlamı da yok, kolu bacağı normal kıyafetle de bronzlaştırabiliriz ama vücudun %90'ının bronzlaşması için bikini lazım.
BENCE BİKİNİYLE DE GÜNEŞLENİLMEMELİ, ÇOK SAÇMA ÇÜNKÜ. KOMPLE ÇIPLAK GÜNEŞLENMEK DAHA MANTIKLI.

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Ayça: O ayrı.... Yaşasın nudizm; kahrolsun kıyafetler ! :))

voodoo girl dedi ki...

Oha 4 yil sonra tekrar acilan dosya :)

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Voodoo: Oha, 4 yıl sonra yeniden laf atan okur :)