29 Temmuz 2010 Perşembe

Hayat Değişsin; Sen Ne Değişiyorsun!

Lady'nin blogunda okudum az önce. İncelikli düşünmekten, tek taraflı empati yapmaktan, özverili olmaktan sıkıldım; "her koşulda kendimi düşünürüm'ü bana da öğretir misiniz lütfen?" demiş...

Anlamıyor işte Öküz bu bakışı... Sevmiyor "şartlar icabı değişimi"... Doğrulardan vazgeçmeyi... Pes edip, değişmeyi... (agresif iç ses: sokiim şartlara! o değişsin, ben ne değişeceğim!... gevrek/araştırmacı iç ses: evrime de mi karşıyım lan yoksa?)

Ahmet-Mehmet %100 teslimeyiteçiliğimden faydalanıp, duygularımla oynadı.. değişeceğim artık, yok öyle 3 kuruşa 5 köfte! Hasan evlenmemize 3 hafta kala beni aldattı; "eski ayşe yok artık karşınızda", "kimseye sıkı sıkı bağlanmayacağım", "kimseyi 'neexxtt' diyebilme mesafemden yakına sokmayacağım", hieeeytt! çekilin ortalığın aq'cağım(afedersin)! hede hödö!! ..

Kafayı mı yediniz yahu? Kiminle bu kavga, anlamıyorum.. Kendinizle boğuşuyor; asıl yumruğu bizzat kendiniz vuruyorsunuz özünüze yahu? Ahmet'e 2 tokat atamadıysan, yahut onca doğru düzgün adam varken itin tekine verdiysen kalbini, böğrünün ne kabahati var bunda.. Bırak, vurup durma işte kendine... Sev biraz; kıymet ver "özüne"(bu cümlelerden "bencil ol" mesajı çıkartanlara özel not: g.tünüzle okumayın yazdıklarımı)...

Kimseye kalbinin %100'ünü teslim etme, özverili olma, incelikli düşünme, mutlu olmak istiyorsan asla saftirikçe içinden gelenleri-özünü olduğu gibi yaşama" yerine; gaayet yalın ve net olan "itlerden uzak dur" yahut "aşkın illüzyonuna dikkat et" derslerini çıkartmak daha akıllıca değil mi?

300.000 defa hayal kırıklığı yaşadım; bir kez dahi "hııı demek hayat böyle birşey; önlemimi alıp değişeyim/katılaşayım/ben de g.t olayım/ezdirmeyeyim kendimi" dediğimi hatırlamıyorum... Herkes aldatıyor olabilir; sen doğru bildiğini yap, aldatma... Herkes g.t olmuş, herkes bencil olmuş, herkes empati yoksunu olmuş olabilir; sen doğru bildiğini yap, olma...

Hayat değişsin; sen ne değişiyorsun yahu!

19 yorum:

lifegoeson dedi ki...

babasın öküz,okuduğum en mantıklı yazılardan helal olsun,çok doğrusun ama insan düşünmüyorda değil eşşek bile bir çukura ikinci kez düşmezken bana ne oluyorum diye :))
birde denemekten ,tekrar tekrar birileri ile uğraşmak çok yoruyor insani,en azından erkeklerin mantıkları ;hatunlarında çikolatları ve kankaları var yoksa çıkılmazdı bu işten .
ne diyelim herkes hak ettiğini alır neye layık olduğumuzu biz bilirsek, karşıdaki de çizgisini on göre çizecektir yani...

thebiglebowski dedi ki...

Doğru bildiklerimizdem şaşmıcaz,
Hayat'tan yediğimiz her darbede pes etmek yerine daha cesaretlenicez:)

Okey mi...

DeliRapunzel dedi ki...

asıl insanı yoran stratejilerdir bence. ona şöyle koyayım buna böyle sokayım derken, hem insanlıktan hem hem benlikten çıkıyoruz. bence koy dötüne rahvan gitsin mantağı en doğrusu... herzaman olmasa da çoğu zaman hakettiklerimizle karşılaşıyoruz. bi de aşk lan bu, kavun karpuz gibi koklayarak bu iyi bu kötü bilemiyorsunki. ister kazığı de ister sürprizi de hayat böyle...
hem öyle kime göre neye göre değişicen ki, herbiri farklı özelliklerle çıkıyor karşımıza, kadın yada erkek, sürekli birilerine göre kostümmü değişicez yani.
neyse kendi bilogumda sandım bi an kendimi. çok konuştum.
ama öyle yani.

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Buhayatböylegeçmez: Dur, yazacağım zaten o bahsettiğin "kadınların kankaları"mevzusunu... Çok doluyum üzerine afiyet..

Doğru diyorum demesine de; "terzi asıl önemli mevzularda kendi söküğünü dikebiliyor mu?", o husustan çok emin değilim işte..

Yazmıştan saymıyorum bunu; yine yimne paylaş fikirlerini lütfen..

@Thebiglebowski: Daha cesaretlenemesek de, direneceğiz en azından:P

Aksi halde, modern-Türk işi-düz 4 duvar mimari misali olmaz mı karakter? Kişiye özel, girintili çıkıntılı, oymalı moymalı olması lazım değil mi bu meledin? Ucuza çıkıyor/daha kolay oluyor diye mimariyi mi b.k edeceğiz?

Yazmıştan saymıyorum bunu; yine yine yaz lütfen..

@DeliRapunzel: "Koy d.tüne rahvan gitsin"den öte; "hayatta bir duruşu olmalı insanın" meselesi bu..

Akla gelen en yalın/basit örnekle açıklamaya çalışayım: Yemek yapmayı seviyorsun. Lakin esas adam tam bir hödük; kıymetini bilmiyor yaptıklarının/teşekkür dahi etmiyor.. Ayrıldıktan sonraki "kimseye yemek memek yapmacağım artık! kullandırtmayacağım kendimi!" bakışı burada sözünü ettiğim(iç ses: dur lan.. alakasız oldu gaiba... karnım acıktı muhtemelen; saçmalıyor bünye.. yemeğe sardı hemen mevzuyu)..

Elini korkak alıştırma sen; her harfinin kıymeti var... Yine yine paylaş lütfen fikirlerini...

emili dedi ki...

Bence insan istese de değişemez belli konularda.Özellikle aşk meşk mezularında.Sadece keyfi kaçınca artık değişeceğim,kimsenin beni üzmesine izin vermeyeceğim falan der ama bünye yine bildiğini okur.

Sonne dedi ki...

Baska durumlardaki degisimleri bilmemde ask konusundaki bu artik yok öyle hede hödö seklindeki degisimler bana pek inandirici gelmiyor. Ayni adam yada kadin kisisi yine ayni hatayi yapiyor. O hede hödö yapan kisi bir anda yine saf salak oluyor. Saf salaklik tabiki o anlasilan anlamda degil, kendisi oluyor, ne ise o oluyor, özverili oluyor, empati kuruyor, önceliklerini asik oldugu kisiye göre ayarliyor vs. O yok artik bundan sonra eski ben falan kisa süreli, kendini toparlama, kendine güveni yeniden kazanma asamalari aslinda. Kimse o kadar kazik yedikten sonra degisemez, yani acisini bilen kimseyi acitmaz gibi.
"Itlerden uzak dur" derken cok haklisin, adam itse senin ne sucun var. Kendini degistirecegine esas kendini kabul etmek lazim bok sinegisin ve gidip mutlaka boka konarsin. Bunu degistirmeli aslinda...

MMO dedi ki...

Doğru demişsin. "Ben de artık "dark side" a geçeceğim" tavrı, alışık olmayan bünyeyi bitirir. Özümüze sadık kalalım, insandan anlayanla birlikte olalım, kıymet bilenin kıymetini bilelim diyorum.

penelope dedi ki...

bu güne kadar yazdığın çok yazıya b.k atmışımdır afedersin :) buna kesinlikle bişey diyemedim ve valahha ayağa kalktım -ki takdir ettimse hiç bi masraftan kaçınmam- alkışladım.
bana mı dedin bunu..sanki bana dedin gibi..tam hayatımın "ben de bundan böyle şunu şunu yapacağım "dediğim noktasındayken "harbi ya..niye ben değişeyim ..kime benzeyeyim..bu lanetolasıların yaptığını yapayım da ben de mi lanet olası olayım " dedim kendime..kıssadan hisse aldım bak ..vay be ..şu misyona bak anasını satimm.
ve kulağıma taktım en gümüşünden "itlerden uzak dur", "aşkın illüzyonuna dikkat et" ....eyvallah hacı..

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Emili: Değişiliyor be Emili... Eski bir kız arkadaşımın "3-5 sene önceki ayşeyi/fatmayı(kendisini) çok severdin.. artık öyle biri değilim... kabuklarım sertleşti.. hayat üzemez beni; cart curt" deyişi kulaklarımda hala..

"Yazık" diyebiliyorum yalnızca...

@Sonne: Emili'ye yazdıklarıma ek olara: Haklısın... Bok sineği olmamak lazım... (iç ses: da nasıl!!?)

@Ayazma: Aynen öyle... dark side... öze sadık kalmak; içten geldği gibi davranmak; bundan gocunmamak; bildiğini okumak; kendi doğrularınla yaşamak; yılmamak lazım....

@Penelope: Ne sandın yaaaa.... m... Alkışlayacaksın tabi:P

duvara yazmak lazım ... "itlerden uzak dur", "aşkın illüzyonuna dikkat et".."itlerden uzak dur", "aşkın illüzyonuna dikkat et".."itlerden uzak dur", "aşkın illüzyonuna dikkat et".."itlerden uzak dur", "aşkın illüzyonuna dikkat et"..

Hadi yazmıştan saymıyorum bunu..

patates dedi ki...

peki ama normalde %100 teslimeytçi olup bir süre sonra yediğin kazıklardan dolayı temkinli davranınca değişmiş olmuyor musun? bence gayat mantıklı değişmek. itlerin it olduğunu anlamak eskisi kadar kolay değil, kuzu görünümü altında kurt kaynıyor ortalık. ama katı olmak değil de katı olabileceğini farkettirmek lazım biraz da.

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Patates: Bence öyle.. 40.000 kere yanılsan da; yine doğru bildiğini/içinden geldiğini yaşamalı..

Belki yıpranırsın; belki +1 acı çekersin... Lakin, hayata karşı olan duruş bence çok çok daha kıymetli birşey.. Geriye dönüp baktığında gülümseyebilmeli, kendisiyle gurur duyabilmeli insan..
[hayatım sensin... sensiz yapamam.. kuyruğunum senin.. gibi bişey değil elbette burada sözünü ettiğim)

Kaldı ki o "it" mevzu da gayet göreceli bence.. Nice hazımsızlıklarını/kendi bencilliklerini/şımarıklıklarını "it" diye tanımlayan kadın tanıdım...

OYA dedi ki...

konuyla alakasız ama sen niye kaldırdın bikinili yazını bakiim?

penelope dedi ki...

la iyi i bi alkışladık ha..

....

ama ...iyi geldi..yorumlar bile.kendimi iyi hissettim ..şu patates e yazdığın..mesela .istemeden göz misafiri oldum ..ama ..iyi geldi.

patates dedi ki...

hayata karşı duruş önemli öküz evet ama ben de diyorum ki insanın hayata karşı duruşunu değiştiriyor bu "it"ler. önüne gelene it diyenlerden bahsetmiyorum. onları konumuz dışında tutalım. kimse için ölürüm, biterim demek değil mevzu ama yaşanmışlıklar insanı cidden yıpratabiliyor bir süre sonra, duruşun istemeden de olsa değişiyor. gard almak zorunda kalabiliyorsun. iyi bir şey mi, kötü bir şey mi tartışılabilir ama genel olarak duygusal olarak evrilmenin faydalı olduğuna inanıyorum.evrilmek derken herkesi süründür, köpek olsunlar değil, ama temkinli olmak iyiymiş, onu anladım. çok çakal var artık ortada.

penelope dedi ki...

sevgili patates,
evet insanın hayatını değiştiriyor bu itler ,konusunda hemfikiriz.katılılıyorum sana .lakin sanırım öküzün dediği, "itler, it oldukları için yaptıkarı itlikler nedeniyle it olmaya devam ederken, biz, it olmadığımız halde, o itlerin itliklerinden dolayı,olmadığımız bir değişime neden girelim.neden it olmaya azmedelim mesela.
benim hamurumda insanı ezip geçmek yok mesela,affetmek var mesela,ama "bundan sonra ben de insanları ezip geçicem ,ben de kimseyi affetmeyecem "demenin ne yersiz olduğunu demiş sanırsam.sen öyle biri değilsin ki ne diye kendini değiştirmeye azmediyon huuuu ,demiş ..galiba..
ne alakaysa benim yorum da şimdi..bilmem ...sıcak..sıkıntı..okuyunca bi de atlamadan olmuyor klasik iki kişi konuşurken 3 . kişinin ruh hali işte:)
bu arada bikinin hoşş..:)

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Oya: Eser bana bazen solsan soldan.. Affola.. Gün gelir yayınlarım belki yeniden..

@Patates: "Ne istediğinin, ne olduğunun farkında olmak ve korkmadan yaşayabilmek, paylaşabilmek" burada asıl mevzular..

Kalan kısmı da, asistanım açıklamış zaten..

@Penelope: Asistanım ilan ettim seni.. Hayırlı olsun;)

patates dedi ki...

penelope bikini yorumun için teşekkür ederim:))

öküz ve penelope, ben diyorum ki bir süre sonra zaten istemsiz oluyor bu değişim, farkına bile varılamıyor çoğu zaman. bile bile ben de kazık atıcam artık diyerek hareket etmenin tabiki bir manası olmaz.

öküz sen istediğinin ne olduğunu bu itler yüzünden kaybettin mi hiç? sonra bulması çok zor oluyor o açıdan:)) zamanla istemeden de olsa değişiyor insan. yoksa it olalım hepimiz demiyorum ben de:) aslında çok farklı şeyler de söylemiyoruz. sadece çok farklı yönlerden gidiyoruz.

Uzuleni zksinler dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
thebiglebowski dedi ki...

Tamam işte.Biz kendimizi bozmadığımız sürece zaten bize özel olucak o mimari:)
He ama illa kendi yumrukları ilede şekillenecek orası ayrı mevzu:)