18 Aralık 2009 Cuma

Yaşlanıyoruz & Karışık Mevzular

Ana mevzu: Göz, karşı masadaki cillop kızdan önce yandaki annesini farketmeye başladıysa.... "eyvah eyvah" derim; başka da bir şey demem....

Acı gerçek: Yaşlanıyorsun!

Alt Başlık 1: Asla "olgun" merakım olmamasına rağmen, sıklıkla onlar çıktı karşıma.

"20'yle entel sidikleri yarıştıracağıma/çocukça fikirlerle-kaprislerle uğraşacağıma, 30-40'la oturur efendi efendi dvd'mi seyrederim" gibi bir hissiyat sanırım. (hemen bel altına yormayın; "hiç alakası yok".. kaldı ki, 40ların "vermem de vermem" oyununu 20'lerden farklı yahut daha basit sanıyorsanız, yanılıyorsunuz demektir)

Zor hakikaten yahu; bu kadar alıştıktan sonra da nasıl geri döneceğim 20'liklere bilemiyorum. Çevremde sayıca tükenmelerini geçtim, çok da uzaklaştım o dünyadan..

Kova beynim ısrarla "iyidir, iyidir... erken 20'ler = missss" dese de, diğer bir iç sesim "höstt! küçülde cebime gir", "asla hem beğeneceğin, hem de anlaşableceğin dinginlikte / tutarlılıkta bir "erken 20" bulamazsın" yahut "ayşe'yle olan uyumu/dinginliği hiç bir erken 20'de yakalayamazsın" vs diyor..

Kim kime baskın çıkacak bakalım.. (aslında bir halt yaşamışlığı yahut yarım çuval tecrübesi falan da yok; bakmayın öyle dediğine... konuşuyor işte! şimdiki yeni gençler, bir ömür beraber olunan kadın sayısını 2 senede yakalayıp, aşıyor..)

Puffff.. uğraşacak mecal var mı sanki de, çenemi yoruyorum?.... şu baştaki işleri biraz hafifletmem gerekiyor; ki radarları pasif moddan çıkartabileyim... sonra, öküz will back in town elbette... ("will back in town, will back in town".. "soon, soooon!" diye diye ömür geçti, orası ayrı tabi:P)

Alt Başlık 2: Şu göz/radar mevzu da ayrıca komiktir bak.. evcil hayvan besleyenler bilir; yaklaşan karşı cinslerini 300mt ileriden farkedebilirler.

Hiç ama hiç farklı değiliz..

Bir halt edeceğimden değil, yanlış anlaşılmasın.. ama en az 30mt yarı çaplı bir daire çizin etrafıma; uçanı kaçanı kaçırmam sıklıkla. (ki kız arkadaşlarım, beni kesen kızları farketmediğim için, "körsün, ama iyiki körsün" derlerdi hep. buna bir de 2 numara miyopiyi de ekle; ona rağmen 30mt).

Zihin 3 boyutlu bir harita yaratıp, dişinin bulunduğu koordinatları anında işaretliyor.. İlgini de çekebilmişse mevzu bahis kişi, aynı anda 300 şeyle meşgul olsan, yahut etrafta ortamı karıştıran +300.000 kişi olsa dahi, durumdaki değişimleri an be an kontrol altında tutup, not alıyorsun o haritaya (yaklaştı/bu tarafa baktı/gitti vs). Üstelik, tam olarak kafayı çevirip bakmana da gerek yok; zihinsel olarak/telepatik melapatik yollarla yapıyoruz bunu:P !

Kediden, köpekten, ötesi karşı cinsten, hatta yanı başımızdaki x herhangi birinden "çok farklı" zannediyoruz ya kendimizi... asıl komik olan bu sanırım.

7 yorum:

Eliza Doolittle dedi ki...

Yazi her zamanki uslupta, pek de sukela. En guzeliyse son cumle...Issel gucsel, hayati ve onemsiz her turlu konuda, hele de ozellikle iliskisel hallerde kendini ayri tutmaya ne kadar hazir, ne kadar razi diil mi bunyeler? Mutlaka yaklasim farklari, uygulama esnasinda isleyis farklari vardir tabii ama, neticede istisnalar kaideyi bozmaz, benzer durumlarda benzer etkime-tepkime halleri olur. Herkes birazcik pavlov kopegidir. Bazen ask'a deger olacak bir bileske yoksa bile ortada, etraftaki ortami zil sesi, karsisindakini de tutku nesnesi beller...

Özgür dedi ki...

Farklı değilmiydik? :S
Ben kendimi genellikle Kral Abuzittin zannederdim, diğer tüm insanlar da benim kölelerim. Ama bu son cümle benim bütün hayallerimi yıktı geçti, ben bu gazla harem kurup kendi Hürrem Sultanlarımı yaratacaktım. :D :D

Yine enteresan bir yazılar topluluğuydu, eline sağlık. :D

Adsız dedi ki...

yazılar gitgide duygusallaşıyor mu ne?
var sende bir şeyler gibi gibi ;)

Aslısın dedi ki...

Ben erkeklerin gençken daha olgun kadınlarla ilgilenip, yaşlandıkça da çıtırlara ilgi duyduklarını bilirdim.
Kova erkeği olman akıl, sohbet vs arayışının buna sebep olduğunu söylüyor bana.
Yani genel erkek eğiliminden farklı bu yaklaşımının demek istedim.
Bir arkadaşım sürekli çıtırlara takılıyordu da ona "ya derdini anlıyorum ama konuşacak ne buluyorsun bu kızlarda?" sorduğumda bana "ama Aslı çok gayretliler" demişti.
Bu gayretli lafını hala kullanırım bu kötü anlamında bilhassa :)

dış kapının mandalı dedi ki...

sen evlen bence.

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

Eliza, Mr_lonely: Teşekkür ederim her ikinize de:) Seviyorum yorumlarınızı..

Melitzu: Yok be yahu(ayıpmış gibi).
Depresif desen hadi anlayacağım(keyifsiz günler).. da... bu başka bir şey.. melankoli değil.. olsa tükkan sizin:)

Aslı: Anladığını düşünüyorum; olgun merakı değil çünkü bendeki.

Olası sebepleri hususunda ise detaylıca düşünmedim açıkçası.. Bilemiyorum.. en olmaz iki burç, kova ve balığın(alçalan/yükselen falan sanırım) kırmasıyım ben.

"gayretli" espirisini de anlamadım sanırım:) köşelidir benim jetonlar:)

Aslısın dedi ki...

Evet olgun merakı değil, çıtır meraksızlığı diye anladım. Doğru anlamış mıyım?
gayretliyi ben eksik anlattım, haklısın: bu kızlar daha toy, karşılarındaki erkek de onlardan daha büyük vs olunca yatakta çok gayretli oluyorlarmış. Bizimkinin derdi de o olduğundan, bana konuşamıyorum ama yatakta çok gayretliler, diyor :)
Ben de terazi balık karışımıyım, memnun oldum tanıştığımıza :)
Senin karışım tam bombaymış yalnız :)