9 Ağustos 2009 Pazar

AŞKA EVET, İLİŞKİYE HAYIR


Gazetede Avrupa Yakası'nın keyifli simalarından Engin Günaydın'la yapılan bir söyleşi vardı bugün. Arada geçen bir cümle pek düşündürdü beni..

Aşka evet, ilişkiye hayır..

Çerez tabağını çeşitlendirmek adına gayet yerinde ve inandırıcı br bahane.. Evet; kullanılabilir!! :)

Höytt... Yahu durun iki dakika; küfür etmeyin hemen.. sonuna kadar okuyun bir yazdıklarmı..

Her ne kadar "ille de mantık" bir adam olsam da; aşk güzel şey.. ok.. olalım..
Aşık olduğun kişiyle ilişki ise, tadından yenmez.. ballı börek.... bu da ok..

E, o halde nedir bu "aşka evet-ilişkiye hayır" diyen öğğgg kaka insanların derdi..

Anlatayım...

Dedim ya.. aşk güzel şey.. kolay kolay kaçmaz kimse..
Ama karakter sahibi ve ayakları yere basan bir erkeğin gönlünü koyvermesi için tek başına yeterli bir şey değil malesef(malesef diyorum; çünkü bütün arızalar buradan çıkıyor; yoksa rahatsız olduğumdan değil).

Kimisi buna aşktan kaçmak der.. kimisi özgürlüğümü kısıtlama der... kimisi öküz der..

Aşk karakterle ilgili bir şey değil ki.. Ota b.ka konma potansiyelinde bir mevzu. Hatta pek çok durumda aşık olmak, "budur" demekten çok daha kolay/sık rastlanan bir zamazingo.

Bir erkeği avuçlarının içine almak için, onu aşık etmeniz değil, "budur" dedirtmeniz lazım diye düşünüyorum.(yahut çok büyük memeleriniz olacak:P)

Nasıl yaparsanız yapın.. yaptığınız yemeklerle tavlayın, düşündüğünüz inceliklerle, ona verebileceklerinizle.. karışmam ben orasına. Ama şundan hiç ama hiç tereddüt etmeyin: Hiç bir erkek, "budur" dediği kadından kaçmaz. (erkekler ağızlarından çıkan şeylere sizler kadar anlam yüklemez; önemsemeyin duyduklarınızı)

Peki bir erkek nasıl "aşka evet-ilişkiye hayır" diyebilir?

2 ihtimali var.. ya çerez tabağını çeşitlendirmek isteyen popüler, yakışıklı, paralı yahut skorunu arrttırmak isteyen "zeki" biri.

( e adamda şan-şöhret, para gani.. mevcut skorunun rakamından yahut kelitesinden de memnun değilse; elbette "yahu dur, acelen ne? kaçmıyor ki hayat.. önce biraz daldan dala konup, gözümü doyurayım" diyecek.. )

yahut, doğasındaki sevme-sevilme-sarılma-dokunma ihtiyaçlarını karşılamak isteyen, meraklı, aslında birlikteyken gerçekten iyi vakit geçiren, ama tüm bu pozitif yanlara rağmen "budur diyememiş" saf biri. Yani aslında sarmalaşıp dvd seyretmeyi, dokunmayı, sevgiliyle vakit geçirmeyi çok istiyor; ama ötesi... ????
Zihnindeki "eş" çok farklı kurgulanmış, ve ille de ondan olsun diyen biri. huzursuz, %90+ ruh tatminini yakalayamamış, en derinlerinde düşünceli ve hatta göreceli mutsuz biri.

Aşık olmak, sevmek-sevilmek güzel şeyler.. yaşanan her güzel gün, her güzel saniye ise en kıymetli kazanımlarımızdan.

Ama ilişki, sahiplenmek, sahiplenilmek, aşk, beklentiler.... "budur" denememiş biri için çok ağır olabiliyor bazen.

2 mevzu var..
1.si, sözler verilmediği-sorumluluklar yüklenmediği varsayımıyla kimsenin kimseye "neden beni istemiyorsun" deme hakkı olmadığına inanıyorum. Bu öyle, "e bak, her bir şeyi tam. iyi vakit geçiriyorsunuz, defalarca yattınız da.. hadi sev!" demekle olan bir şey değil malesef. İşin daha b.tan yanı, pek çok insan gelinmesi en muhtemel noktayı daha en başından da bilir aslında.

Sorumulukların/verilen sözlerin ağırlığı kısmi kabul edilebilir bir durumda iken asla yapmayın bunu sevdiklerinize. Siz aşıksınız veya aşkınız devam ediyor diye, karşınızdakinden de aynısını beklemek çok bencilce. (umarım bu mevzuda tükürdüğümü yalamam)

2. mevzu ise, ayrıca düşündürücü bir hede.. "aşkla baş edecek gücün yoksa, aşık etme" durumu....

Hayatın kullanma kılavuzu hiç birimizde olmadığı gibi; yaşadıklarımızı/doğrularımızı mutlak doğru sanmak kadar salakça bir şey de yok.

Ve evet; "budur" diyememiş kimselerin (sebebinin ne olduğunun hiç bir önemi yok), "aşka evet, ilişkiye hayır" demesini gayet iyi anlayabiliyor; ve şahsen ben de "budur" a yaklaşamadığım biri tarafından sahiplenilmek is-te-mi-yo-rum..

Not: tüm bu anlattıklarım, 2 tarafında "adam" olduğu, iyi niyetli olduğu varsayımıyla geçerli. evil part için elbette bambaşka bir durum söz konusu.

16 yorum:

Boş insan dedi ki...

10 numara olmuş yazı....daha sık yazman dileğiyle !

Adsız dedi ki...

ya işte bana bunlar çok kompleks arkadaş!
gerek yok bu kadar stratejik düşünmeye,dawranmaya...
bi kere unutulan şey şu herkes kendi aşkından sorumlu olay bu.
ha canın sewişmek mi istedi? sewiş...
öpüşmek mi istedi? öpüş
dahada kurcalamamak lazım.o an mutluysan sorun yok aşkı,sewgiyi bu kadar abartmamak gerek.zaten ömrü kısa olan bişeyi ne demeye böyle karışık işlerle yoruyoruz ki? niye yani...
işte o sebeplen artık bu kadar kafa patlatmayalım.

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

şimdi bak..

kadın milleti çok zeki; bilirim(başka konularda çok iddialı olmasalar da, mevzu bu olunca değme einstein'lara taş çıkartırlar)..

bu yazılan şey "avı kafese sokmak için" türetilmiş bir yem de olabilir..

"amaaaaaan... amma düşünüyorsun; yarını mittir et, günü yaşayalım.. gel anacım kollarıma" ile başlar.. 2 gün sonra, "sensiz yaşayamam"'la devam eder..

aman dikkat derim genç kardeşlerim:)

aşka saçma sapan anlamlar yükleyen biri değilim; ötesinde, aşk arayan biri de değilim. "budur" diyebilmek bence mesele..

Denilememiş insanların sizi sahiplenmesi / kafeslemesi ise, tarifi güç bir ızdırap.

Adsız dedi ki...

peki ''budur'' demek için çaba gösteriyomusun?
yani tamam aradıın şeyleri yazmışsın ''budur'' diyebilmen için gerekenleri...siz belli şeyler war istediğimiz şeklinde bişeyler talep ediyosunuz yada arıyosunuz.ama bunları aradıınız kadar,bulmuş olma ihtimalinede kafa yoruyomusunuz?
sadece bunları istemek olamamalı mesele.bulmaya,olanı farketmeyede yönelseniz.çünkü benim düşüncem pek çoğunuz sadece şunu şunu arıyorum,abi istediğim bu ama hatun bunların yanından bile geçmiyo diyip(hatta bazen geçtiği halde) hooop yeni bi adriana arayışına giriyo olabilirmisiniz?
bağlanma sorunumudur yada mewcut özgürlüğün tontişimle bebecimle aşkım cicim we günün hemen hemen her saatşnde telefonla aranıp nerdesin napıosun aşkımsın böcüğümsün şeklinde dewam eden diyaloglarla bunaltılmaktanmı kaçıyosunuz bilmiyorum ama bu işte bi tuhaflık war.

yalnız güldüm şimdi yazdığımı okuyunca,içimdekileri sana kusmuş gibi oldum ama hakkaten öle ya.inatla kadınlar anlaşılmaz yaratıklar,ne istediğinizi bilmiyosunuz diyip duruyosunuz(ki kabul öyle)
ama sizinde bizden aşağı kalır yanınız yok.o olsun bu olsun e tamam oluyo...sonra sizden bi telefon
''ben ciddi bi ilişkiye hazır diilmişim,sen en iyisine layıksın,allahta benim belamı wersin'' falan falan...

Adsız dedi ki...

bak işte şunuda anlamıyorum
''aşka saçma sapan anlamlar yükleyen biri değilim; ötesinde, aşk arayan biri de değilim. "budur" diyebilmek bence mesele''
bu ne yaman çelişki... budur diyebilmek için aradıkların az da olsa sewgiye aşka işaret etmiyomu?
eğer etmiyosa çok yazık bi durum bu hatta wah bi durum.ama senin için diil tamamen hatun kişi için.
sarmalanıp dvd izlicen,dokunup öpüp koklamak isticen ama bunları isterken aşka farklı anlamlar yükleyen bi adam olmicaksın.e ama yüklemişsin işte,belki farkında diilsin ama onlar zaten senin yüklediklerin işte...
ha eğer aşka işaret ediyo diyosan buda oh bi durum hatta şükür yarabbime düzgün bi adam oksijen tüketiyoya işarettir.sewinirim...=)
bu ara iç huzurumla hemcinslerin sebebiyle biraz sıkıntı yaşıyorum.oyüzden aradıını bulamamaktan şikayet eden yada aradıım o bu şu diyen erkekler biraz yüreğimi darlandırıyo.neyse anasını satiim bu aradıklarınız tek tek yazın bana ben bizzat imal edip kurtarıcam sizi.bu nedir ya bak yine darlandım...

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

Ne tip bir salak "budur" dediği kişiden kaçarki? Yazıda mavzu bahis ettiğim kişilikler ne istediğini bilen, tutarlı insancıklar.

Anlıyorum yazdıklarını; ama şunu da aklın bir köşesinde tutmakta fayda var diye düşünüyorum:
"aradığınız kadar, bulmuş olma" ihtimali olabildiği gibi, "aksini düşünseniz dahi, aradığı kişinin siz olmayabileceğiniz" ihtimali de söz konusu.

Yani, fikirler değişmiş olabilir(tutarlı insanların yaptığı birşey değildir pek; ama insanız neticede).. paylaşılamayan/paylaşmaya çekinilen ayrıntılar söz konusu olabilir.. olabilir de olabilir........

Buzdolabı olduğun biriyle mantık zamazingosu üzerinden bir ilişki elbette çirkin(çoook büyük memeleriniz yoksa, yahut soyadınız sabancı falan değilse).

Demek istedğim o değil; "budur" dediğin kişiyle zaten "için kıpır kıpır olma" katsayısı tavanda olacaktır.

Olay şu: gönül tonla farklı çiçeğe kıpır kıpır olabilirken, pek az kişiye "budur" diyebiliyor.
yani kıpır kıpır, budur için asla yeterli değil ve olmamalı.

ve asla demeyeyim, ama sıklıkla, "neden budur diyemiyorsun bana?" diye sevgili kişi sorgulanmamalı(zaman zaman dürtüp kendine getirmek gerekebilir tabi:P)

Gerçi çaktırmayın.. Modern kadınların şekilsel aşk beklentileri, pek çok durumda miğdemi bulandırıyor; o da ayrı mevzu..

Adsız dedi ki...

ne diim her yiğidin budur arama şekli farklıdır=)
posttan daha faydalı oldu cewabın.
ya tabi kimse sanmıyorumki ağzına ağzına sorsun ben senin için nie budur olamadım diye=)ha içinden geçirir hatun kişiler bunu genelde ama dile getirmez yani.;(en azından ben dile getirmedim,desemiydim onuda bilmiyorum ya hoş...)
ha bide şekilsel aşk beklentileri derken,neler mesela onlar?

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

modern kadıncıkların meg ryan vb'li hollywood filmleri seyrederek öğrendikleri detaylar diyelim.

Yesari dedi ki...

hmmm...sahalara dönmüşüzzz...hoşgeldiniz hoşgeldinizz;)

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

hoşbuldum:) eskisi kadar sık yazacağımı sanmıyorum..
ama... estikçe sağdan/soldan, dökerim buraya..

haberin olur demiştim;)

Gülcemu dedi ki...

harika bi yazıyla hem de ;)

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

paylaşım için teşekkürler:)

Zeyno dedi ki...

Budur:)P

Zeyno dedi ki...

Merhaba; eğer siz beni farketmemiş olmasaydınız, sizi farketmem zaman alabilirdi ya da daha geç farkedecektim belki. İyi ki zamanında geldiniz:). Yazılarınızı okudum, yorum yapmak istedim ama nedense bu yazınız haricinde yorum sayfası açılmadı. Özellikle öküz olduğunuzu iddia eden yazınızın altına yapmayı çok isterdim çünkü gerçekten öküz gibi yazıyorsunuz:) kızlar la aramızda iltifat kelimesidir bu. Biri birşey yaptğı zaman beğenmişsek eğer''öküz gibi yazmış kadın/adam deriz. İnsan geçinen bir ''sürü'' var etrafımızda. Sizi tanımaktan memnun oldum bay öküz. Esprili ve yer yer kara mizah takıldığınız yerler de çok zevkle okuduğum bölümler.Satır aralarını ve alt metni okuduğumda baya baya öküz(duygusal ,) olduğunuzu anlamak zor değil. Bu kadar yüzünüze yüzünüze öküz diyen oldu mu şimdiye kadar bilmiyorum ama? Bu iltifatı hakediyosunuz:) Takipteyim!

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

Pek mutlu ettin güzel sözlerinle.. Teşekkür ediyorum:)

Anlaşılıyor olmak ne keyifli şey..

Yazmıştan saymıyorum ama bunu; yine yine ve olabildiğince sık paylaş lütfen yorumlarını..

Tekrar teşekkürler Zeyno:)

Zeyno dedi ki...

Şüpheniz olmasın! Ben teşekkür ederim Öküz:)