30 Aralık 2013 Pazartesi

Kırmızı Pelüş Kelepçelerim

Tamam, kabul.. Başkasında görmeye çok tahammül edemesem de, yetiştiğim ortamın standartlarına kıyasla biraz 'dağınık' bir şeyim..

Ara ara buna dalgınlık, 'aman nolcek' cilik falan da eklendi mi, daha da maceradan maceraya koşabiliyor hatta bünye..

Ne anne evindeyken, ne de kendi evimde 'yaramaz' objeleri hemen hiç saklama gereği duymadım mesela hayatım boyunca. Yani, koydum tabi çekmecelere falan da; hani hiç, yerdeki parkeleri kaldırmak falan aklıma gelmedi ne yalan söyleyeyim şu yaşa kadar..

''E ne olacak, ayıp bir şey mi yapıyoruz?'' da olabilir(-ki ne familyam, ne de yatak odama girebilecek mesafedeki sosyal çevrem öyle çok geniş, modernite budalası vs değildir); öyle de diyebiliriz bilinç altı sebebine... Bildiğin en temel/basic hali, konsantre salaklık da.. Bilemiyorum çok detayını; düşünmedim..

'Gerçekten' farkında olmadan, masamın üstünde eşşek kadar kırmızı Durex kutusuyla çooook toplantı yapmışımdır mesela.. 
düşünüyorum da... hadi döpiyesli iş hanımları neyse de, kıllı mıllı erkekler nasıl bir mesaj canlandırmıştır acep kafalarında :S (bööğğkk!)

Neyse yahu.. Ne anlatacaktım, nerelere geldim yine :S

'Gün geçmiyor ki rezilliklere bir yenisi eklenmesin' diyordum....

Bu sefer de, tamir etmek / kırılan parçasına lehim yapmak için anne evine getirdiği kırmızı pelüş kelepçeleri nereye koyduğunu unuttu bu dingo..

Anahtarları çantamda, onlar ok; ama kendisi yok meydanda..

Kayıp.. Ara ara yok; resmen şeytan aldı götürdü..... Kadına da sorulmaz ki şimdi ortalıkta 'tuhaf' bir şey gördün mü diye :S

Kesin yine salonda, lavabonun kenarında vb saçma sapan bir yerde bıraktım; o da dağınık durmasın / bunun burada ne işi var diye, kutulardan birine yerleştirdi..

Bak yazıyorum şuraya; bir gün şöyle telafisi zor, sağğğlam bir rezillik gelecek başıma... Çoook sağlam hem de...



28 Aralık 2013 Cumartesi

Sana Diyorum Vazo!

Karikatüre gülsem mi, ağlasam mı bilemedim.. Çok tanıdık, çok gerçek şu vakitlerde..


Tam 'her şey yoluna girmeye başlıyor' derken üstelik... Yine öteleme, yine öteleme..

Şevkle çalışanın, zevkle mikildiği bir memeket..... Kalan 3gr kanımı emmek için fırsat kolluyor gibi en anlaması gerekenler..

Çok küfür edesim, bol uyuyasım var be vazo..

Tekirdağ'da olacaktım güya şu saatlerde....

Şşş.. Vazo... Sana diyorum(?)....

27 Aralık 2013 Cuma

Plaza Sarhoşluğu

Beyaz yaka plaza çalışanlarının 'zamanla kendilerini o plazanın sahibi gibi hissetmeleri' diye bir gerçek var ki; bu sanırım son yollarda midemi en çok ekşiten fotoğraflardan birine sebebiyet veriyor..

O şatafatlı ortama alışınca bünye, 'gerçekten' bir parçasıymış gibi hissetmeye başlıyor insan demek; dokunan herkesi içine çeken bir acun firarda masalı gibi; yahut bir illüzyon belki...

Mesaisinin %40ını kahve-dedikodu ikilisiyle tamamlayan, akşam 5-6 oldu mu eve şirket arabasıyla dönen memleketim 'beyaz yaka' kafasından daha yüskek bir bilinç düzeyi, iş ahlakı, olgunluk falan beklemek saçma tabi; o konuda haklısın.

İstanbul'un en havalı AVM'lerinden Kanyon'da, ellerindeki Louboutin poşetleriyle kapitalizm karşıtı eylem yapan insanların memleketinde yaşıyoruz; çok şey mümkün..



Ama... Ama ultra sexi / erkeksi beynim durumu kavramakta hala zorlanıyor :S

Nasıl bir bilinç düzeyi bir Prada çanta uğruna rutin ve/veya (belki daha da önemlisi) insani sorumluluklarını halı altına süpürür; yahut 1 ay aç gezer ki mesela?

Ve yahut, o kazandığınız parayla nasıl oluyor da haftanın 2-3 günü 150'şer lira hesap bıraktığınız o 'afedersin' daşaklı restorantlarda fink atabiliyorsunuz?

Ne ara dere, Louis Vuitton çöp torbası gülümsetir oldu memleketim insanlarını?



Var çevremde öyle insanalar; yakiinen gözlemleyebiliyorum durumu. Matematik öğretmeni babanın zar zor yetiştirdiği kadın, Levent'in popüler plazalarından 3-5000 lirayı cebine indiriyor her ay.. Ama izle bak hayatını, sanırsın Lady Gaga..

(millet açlıktan kırılırken, 2milyon liraya ferrari'lere binen insanlarla dolu bu dünya.. ne saçmalıyorsam ben de :S)

Kadınlarda daha çok var sanki bu durum.. Git bak etraftaki havalı mekanlara, garı dolu içerisi...
'Olm bu gacı, sizin stajyer kız değil mi? Ulan bana dert oldu birazdan gelecek hesap; ne ara dere kazandı bu kız o parayı da böylesi umursamaz şuh kahkahalar atıyor?'

Gerçi düşünüyorum da.....

Haklılar da aslında... Babadan 200.000tl peşinat; gerisi ayda 1.000-1.000 taksitle ev; oohh cepte, mis...
Arabayı şirket vermiş zaten; en havalısından... Geriye ne kalıyor? 30 yaşında yazlık, emeklilik düşünecek hali yok kadının.. Doğru :S

Hmm....
Hmm hmm... Tamam tamam sustum ben; demedim farzedin bir şey... Hazımsızlıkmış; bir Talcid alayım, geçer :S

24 Aralık 2013 Salı

Hadi Bir Çay Yap Da İçelim

Fiziksel kadın güzelliğinin her şey demek olmadığını 30umdan sonra öğrendim ben.. (pis çirkinler sevinmeyin hemen; 'iyi bir şey olmadığını' demedim, 'her şey olmadığını' öğrendim sadece.. şimdilik :S)

Öğrendim öğrenmesi e de.... Ahh ahh.. De işte :S


22 Aralık 2013 Pazar

Abi Deme Bana !!!!

Bir kişi daha 'Öküz Abi' derse, vallahi şu çay bardağını fırlatacağım kafasına!

Hıdı ordan! Nerden abiniz oluyormuşum ben sizin!
20-25 Yaşında, eşşek kadar kadınlar 'abi' diyor yahu :S

Hösstt! Kışşşttt!!
Kafayı mı yediniz; hiç bakmıyor musunuz aynaya.. memeler falan :S

Hedef kitlem değil misiniz siz benim?
Ben üniversite'deyken gacılar saçları hafif hafif kırlaşmaya başlamış, olgun erkeklerin kuyruğunda dolanırdı... Devir değişti, şimdi 'abi' mi olduk? Bu mu adaletin dünya?? !!!

Ciddi söylyorum; birini fena bozacağım bak yakında..

Demeyin abi mabi!!!!!!
Hani.............. Hani lazım olur belki, onun için diyorum; yoksa, biliyorsunuz beni :/

Böhü.... :(


21 Aralık 2013 Cumartesi

Öküz'ün Sex Hayatı

Karikatüre bakar bakmaz, 'aha ben!' dedi iç sesim :S

Kaç erkek "öküz, sevişmeyi başlatman için daha ne yapmam gerekiyor allasen?"i duymuştur ömrü hayatında? -ki orada aslında soru işareti değil, okkalı bir ünlem var.... (mış) ... anlayana... (yazmıştım vakti zamanında)

Acı, ama gerçek... Ömrümün en güzel seneleri bu dongozlukla geçti benim.. Halen dahi ne derece akıllandım / yırtıklaştım, çok emin değilim aslında bakarsan..



Neyse ki, hiç bir kadının yanında/evinde çekyatta yatmak zorunda kalmadım(sevişmediğim oldu, ama çekyatta yatmadım).. Anlamam da o duruşu zaten; evine/özeline çağırıp yalnız kaldığın bir kadınla/adamla(karşı cins işte, anla) ne diye sevişmz ki insan?

Var öyle adamlar bak; gece o dost/kanka kadının evinde kanepede uyuyup, sabah laylaylom evlerine / işlerine dönüyorlar..

Kusura bakmayın ama; eve girdin mi/davet ettin mi.. Seviş.. Seviş abi; niye duruyorsun?

Olay mahremi göstermemekte değil mi?.. Gördüyse şayet.. O sessizlikte yalnız kaldıysan adamla.. Sosyal mesafeleri sıfırladıysan.. Dizine yattıysan mesela.. Mini boy şortlarını-sütyensiz askılı ve meme uçlarınla şahlanmış bluzlarını, yatak odanı hatta banyonu falan gördüyse.... E seviş abi? Niye sevişmiyorsun :S

Külliyen ziyan.. 'Evine getirdiği adamla sevişen kadın', 'gece evinde kalan adamla sevişmeyen kadından' çok daha.... Hmmmm... Nasıl desem... Bir duruşu olan kadındır zannımca :S

Bakma öyle bön bön.. Bak yukarıda ne yazıyor; "Öküzün Önde Gideni"... Öküzüm ben; rahatsız oluyorsan okuma!

18 Aralık 2013 Çarşamba

Gereksizler

Kurtulmalıyım fazlalıklardan.. Batıyor, nefes almamı engelliyor varlıkları..

Sürekli bir ses içimde, 'azalt fazlalıkları.. azalt!.. silkele!'...

Ferahlayacakmışım gibi.. Gerçekten kalabalıkmışım gibi.....
Oysa zaten standart bir insanın 5te 1i bir 'sosyal çevre'ye sahibim.. Haftada/on günde bir görüşülen 2 dost, ayda yılda bir görüşülen 4-5 arkadaş.. Hepsi o... Onu nereye koymam gerektiğini bilemedim :S  ( Facebook listemde 160 kişi var; ve elbette çoğuyla uzuuun yıllardır bir merhabam dahi yok... hesap et.. )

Bakma öyle; bilinçli bir tercih bu.. Ben seçtim yalnız olmayı..
Öğrencilik yıllarım da dahil, hayatımın hiç bir aşamasında popüler çocuk konseptinde olmadım ben; pek çoğunun 40 kat eline verebilecek donanım var olmasına rağmen üstelik... Öyle yaşayanları sevmedim; onlar gibi hissetmedim... Ne o popüler gruba ait olabildim; ne de aksi şekilde yakınlaştığım dışlanan-yadırganan uzaylı tipler gibi..

'Niye o looser'larla takılıyorsun; gelsene bize' yi bir ömür anlamlandıramadım zihnimde. ( sizler çok...... sunisiniz(?) )

O hoo.. Ne diyordum, nereye geldim :S

Silkelenmek istiyorum blog.. Kim var da, kimi silkeleyeceğim; hiç bir fikrim yok.. Ama huzursuzum.. İhtiycım var... Aşağıdan aşağıdan birileri sopayla dürtüyor sanki :S Yapmalıyım...

(rüyasında anasını kesmesi gerektiği fısıldanan psyco'lar gibi hissettim bak şimdi :S)

şu 'silkelemek' kelimesi de, 'sirkelemek'le öylesine karışıyor ki dilimde; şuarda anlattığım sağ-sol el bıçak örneği gibi, her seferinde 3-5sn es veriyorum 'doğru mu söyledim', yahut 'bak şimdi söyleyeceksin.. hazır ol... sirke değil, silke.... geliyoooorr bak.. şimdi!' diye...

17 Aralık 2013 Salı

Tarihte Bugün

Siz bilmezsiniz tabi..

Tarihte bugün, Mc Hammer, 'havada kara eline veririm; geçti senin devrin' diyerek Michael Jackson'ı dans düellosuna davet etmiş.. 'Hadii leynn!' deyip yüz göz olmayan Michael, vekaleten öğrencilerini Hammer'ın üzerine salmış.... Ve Michael'ın o öğrencileri dahi, Cant Touch This 'in gazını almaya yetmişti..

Valla bak.... Bir arkadaşım gazetede okumuş :S

Mc Hammer niye kayboldu gitti zannediyorsunuz? Adam'ın psikolocisi bozuldu.. bütün cakası gitti camiada.. evden dışarı çıkamadı kaç ay..

Ha bir de... bi baksana lan, olmuş mu; rap yapabiliyor muyum? (öküz nefes nefese) .... bak bak, böyle.........  bak, iyi bak(!)...

16 Aralık 2013 Pazartesi

Aerosmith & Andrea Bocelli

Flash flash flas!!

Aynı gün içerisinde 2 fena konser haberi geldi kulağıma sayın seyirciler..

Her 2si de Öküz'ün uzuuuun zamandır dört gözle beklediği isimler.. Aerosmith 14 Mayıs'ta, Andrea Bocelli Şubat bilmem kaçta İstanbul'da olacakmış.. (bocelli daha önce de gelmişti 4-5 sene kadar önce; xx bankasının özel ve dışarıya kapalı bir organizasyonunda konser vermişti.. uyuz olmuştum.)

Steven Tyler‎ ve Andrea Bocelli... Oy oy..  Demedi demeyin, kaçırmayın...

iç ses1: Ula sen maykıl ceksın gelmiş, ona gitmemiş adamsın; kesin tembellik / pintilik eder kaçırırsın bunlardan birini de.. dua et 2sini birden kaçırma hatta..

iç ses2: ohaa! 300-600tl bilet fiyatları mı? yuhh... yyuuuuuuuhh!...




15 Aralık 2013 Pazar

Yolculuk Vakti

Sırta çantayı atıp, dağ taş memleketi gezme vakti sanıyorum..

Foto safari.. yalnız yollar.. sessizlik.. rezillik.. toprak.. soğuk.. termosum.. yol üstü lokantaları.. ve oksijen; hem ciğerlere, hem bünyeye...

Lakin kim kaldıracak popoyu? Böylesi uzaklaşmışken hayattan.... Nasıl atılacak o ilk adım; var mı cesaretim / mecalim?

Sanmıyorum :S

14 Aralık 2013 Cumartesi

Kadınlar 2'ye Ayrılır

Kadınlar çok genel olarak 2'ye ayrılır yavrucum; yaz bunu bir kenara..

a) Aç ve 'et yemek uğruna her yalan mübahtır' bakışına sahip erkeklerin damarlarına pompaladığı hadsiz özgüvenle, çok güzel, çook seksi olduğuna inanan dombili ve / veya çirkin kadınlar..

b) Salak saçma adamlarca özgüvenleri yerle bir edilmiş, gerçekten güzel kadınlar..

'c diğerleri' için başlık açmıyorum hiç; zira genel popülasyon içerisinde gerçekten çok düşük bir yüzde o 'ne olduğunun farkında olanlar.

Bknz:
Çirkin Kadın Özgüveni: http://okuzunondegideni.blogspot.com/2011/10/cirkin-kadn-ozguveni.html 
Çirkin Kadın Kaprisi: http://okuzunondegideni.blogspot.com/2010/02/cirkin-kadn-kaprisi.html

[ Yazıp da yayınlamadıklarımdan ]

10 Aralık 2013 Salı

Kadınca Öğreniyoruz; Ders 2

Gecenin bir vakti gelen whatzupp mesajında 'çay mı yapsam?' diye soruyorsa kadın; bu, 'gelsene' demektir(demekmiş) genç arkdaşlar..

Ben gibi öküzlük etmeyip, vakitlice anlayınız... İş işten geçmeden :S


Kendime not: - Anladın mı yavrucum? - He he; anladım abi. -B.k anladın pis öküz... :/

8 Aralık 2013 Pazar

Büyümek Dedikleri

Büyümek dedikleri, şu pipetli cam bardaklara bakıp, heyecanlanmak yerine, 'nası yıkanacak ki bu; olmaz öyle şey!' demektir bazen..

İç ses: şu saçtaki / pıyıktaki beyazları seyrelttirsem mi acep berberde?


5 Aralık 2013 Perşembe

Canlı Canlı Köpek Pişirmek mi?

Yuhh... Oha.. Nooluyor lan? :S

http://www.change.org/tr/kampanyalar/stop-cooking-live-animals

İşe yarar mı bilemem; ama çok reca ediyorum paylaşın, katılın, farkında olsun, asabileşin vs vs...